Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Nežinau ar tokios, bet kažkokių panašių dėlionių būna parduotuvėse Auksinis raktelis ir Žaislų karalystė. Man atrodo dažnai pas juos daug kas pigiau, tik kad kortelių ten nepriima, reikia  turėt grynųjų. Auksinis raktelis yra Kauno g. netoli Spartos sankryžos, o Žaislų karalystė prie širdies chirurgjos centro, Rygos g.

Atsakyti

kad jau susidubliavo tai dar pasakysiu, kad ten jų pardavėjos labai geranoriškos, labai daug visko pataria - tik pasakyk kokio amžiaus vaikui nori, tai prisiūlys galybę variantų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 22 vasario 2017 - 23:17

Ristina, manau, kad ir šalis įtakos turi. Mano bendradarbiai pasakoja, kaip kompą ardė 6 m. Pas mane namie kompas atsirado tik į univerą įstojus  :rolleyes: 

Aišku, ir pliusų, ir minusų yra. Mane nervuoja jų maistas, bet nepakovosi prieš visą sistemą. Man atrodo nenormalu, kad 2 m. vaikui darželyje užkandžiams duoda bulvių traškučių ar popkornų. Ir ką aš su tuo galiu padaryt... Pasakysiu, kad blogai, tai neduos mano vaikui ir sėdės ji ir gailiom akim žiūrės, kaip kitiem duoda, o jai ne  :huh2: 

Arba kaip Frekė parašė, kad Kruopa į jauniausių grupę eina. Pas mus daržely jauniausia grupė nuo 6 sav... Deja, tik tiek US duoda su kūdikiu pabūt dirbančiai mamai  :huh2: 

Atsakyti

. Pas mus daržely jauniausia grupė nuo 6 sav... Deja, tik tiek US duoda su kūdikiu pabūt dirbančiai mamai  :huh2:

:huh2: :unsure: :huh2: :blink: eina šikt, tokį mažulėlį kūdikėlį palikti svetimiems visai dienai???

Atsakyti

Sveikos,

žaislų karalystėje kortele galima atsiskaityti. Apskritai, labai faina parduotuvė. Nueini ir sakai, kad reikia tokio ir tokio amžiaus vaikui dovanos, biudžetas toks ir toks, na ir gauni kalną pasiūlymų, tik rinkis.

Dėl mobilaus interneto. Lygtais nuo šiemet ES toks pats tarifas kaip ir Lietuvoje.

Keturmečiai darželyje mokosi skaičiuoti iki 10. Parašyti spausdintinėmis raidėmis savo vardą, eilėraščiai, dainelės, daug piešinių. Ir dar pas Prezidentę į svečius kartais susiorganizuoja. :)

Nu koks man šitas gražus.

https://m.facebook.c...1&ref=bookmarks

Atsakyti

Del vaiku ir kompu- amzina diskusija. Bet as uz tai, kad jie mokytusi ir pazintu visas naujas technologijas (nes ir mes norim ismaniuju, o ne laidiniu telefonu, kuriuos naudojom vaikystej), bet kiek laiko per diena praleis vaikas prie ju- cia tevu kontrolej viskas. Pas mus riba- 1 valanda. Ir jie patys deliojasi ar nori ryte zaist, ar vakare. Is karto ar kelis kartus po pusvalandi. Kitas naujas kontroles budas- programos, kur ivedi laika ir jam praejus irenginys atsijungia nuo interneto automatiskai. Viskas tobuleja. Paskutiniu metu daug knygu skaitau. Patiko siandien mintis:

Priedas  20170223_042335.jpg   93,4KB   1 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Labas rytas :)

Vakar po intensyvaus nakties darbo tik paskaiciau jus ir smigau :) bet šiandien vistiek labai noriu pasisakyt apie mezgimą vaikams ir brangių siūlų prasmę :D aš kadangi nesu greitamezgė, tai turiu rinktis - brangiau, bet kokybiškiau/įdomesnės sudėties, faktūros, spalvos ir pan. arba pigiau, bet viskas priešingai. Kadangi laiko mezgimui kuo toliau, tuo mažiau, tai renkuos pirmą variantą, nes kada gi aš pamegsiu iš to,ko noriu, o ne tik iš to, iš ko apsimoka? :) aišku, visada kyla klausimas, ar šiuo momentu galiu sau tai leist, viskam yra ribos :) bet kai pagalvoji, tai gi gyvent irgi neapsimoka :D tai kam man kankintis, jei galiu patirt daugiau malonumo iš minimaliai laiko :) va, todėl ir vaikam kartais mezgu iš 50g po 3€ ir nepergyvenu,kad nešioja mažiau nei aš  :mirksiukas: 

O apie vaikus ir kompiuterius neturiu kol kas griežtos nuomones, ko mokyt juos ir ko ne. Tik kad ribot laiką, tai Būtina Būtinai, kaip ir su teliku  :ax:​ 

Atsakyti

Labas rytas :4u:

Kol dar darbinis verpetas neįsuko, pasisakysiu ir aš :rolleyes: Turbūt jau nuo seno sektoje mano drakius garsėja išrankumu ir prabangybiniu skoniu :ax: Aš mezgu tikrai ne iš vargo ar būtinybės, kai renkuosi siūlus, "apsimoka-neapsimoka" nėra tarp vertinimo kriterijų. Dabar tiek gražių rūbų, ypač vaikams, gali siųstis iš tolimiausių užsienių, susirasti dizaineriškų variantų už normalią kainą. Būtinybės megzti nėra jokios. :mirksiukas: Jei labai užsikepsiu, atgailėsiu 200 eurų ir nusipirksiu kokį prabangų megztuką. Mezgu pirmiausiai dėl proceso, dėl saviraiškos, dėl vienetinio rezultato. O kad gauti iš viso to pasitenkinimą - man tiesiog būtina megzti iš kokybiškų ir malonių siūlų. Aišku, jie visai nebūtinai turi būti žiauriai brangūs, pvz Olaivos rogutinis merinas - superinis siūlas, arba Vernito pusalpakė. Bet dažniausiai kokybė, grožis su savim atsineša ir atitinkamą kainą. Aš esu tikra, kad mano vaikai  tikrai geriau atrodys su kokybišku pirktiniu rūbu nei su paskubom iš prastų siūlų numegztu megztiniu...

Atsakyti

Labas rytas

Jurgitak man šitas irgi gražus, tik kaklas nepatinka.

Niuma skaitai "Kas pavogė sūrį"  :super: 

Atsakyti

Mano tekstas galetu buti toks pats, kaip Lace. Skirtumas tik tas, kad mezgu isimtinai tik sau.

Labas rytas.

Atsakyti

Priedas  20170223_071739.jpg   56,35KB   0 Parsiųsta kartųAs tai norejau pasakyt ne kad vaikui kompo nereikia o kad kartais jie dar mus pamokyt to gali..nu as kartais lieku isiziojus kaip ka jie ten susigaudo, nu ir maniskio tikrai raidziu nereikejo mokyt ieskot,...vos tik jas ismoko tas raides tuoj ir kompe susirado..darzely nereikejo

:D

Va man reiktu pasimokyt sm rastingumo, nesuprantu ko nuotraukas apvercia.

Ziojasi susegimas nors ne siauras daigtas, vietos dar yra...

http://www.ravelry.c...etit-gilet-raye

Neapverstu nuotrauku yra  cia

Atsakyti

Dėl nuotraukų apvertimo, aš atradau vieną paprastą būdą, kad neguldytų - reikia atsidaryti nuotrauką Paint programoje ir ją išsaugoti. Tokią įkelia nebeapverstą. :mirksiukas:

qqute, fainas ir labai qqutiškas megztukas :wub:

Atsakyti