Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Galvoji, kad tokių nebūna :hmm:

Būna, pas mane vienas toks yra, burba turbūt nuo kokių 14 metų :rolleyes:

tai būna būna, ale toj fotkėj sako sveikinti senus bambeklius

aš save prie bambeklių tai 100 proc skiriu. ale kad gal ne visai senų :D

Atsakyti

Katukai, kai ardai, siūlas būna persisukęs, tai kokia 10-15 akių ištraukiu ir nukerpu siūlą, bet ne tai, kad vienu ypu visą eilę nukirpčiau. Ardant nuo kitos pusės siūlas nebūna laisvas, jį ištraukinėt reikia.

Atsakyti

Katukai, kai ardai, siūlas būna persisukęs, tai kokia 10-15 akių ištraukiu ir nukerpu siūlą, bet ne tai, kad vienu ypu visą eilę nukirpčiau. Ardant nuo kitos pusės siūlas nebūna laisvas, jį ištraukinėt reikia.

ale tai profesinė liga man :D 

tikslinamės

10-15 akių nuo krašto?

nukerpi vienoj vietoj, o toliau ištraukinėji?

nes aš tai dariau, ir man biškį nepatiko, nu nes ten ardosi ne visai viena eilė, ir gavosi, kad ne toj eilėj nukirpau, teko paaukoti dar vieną eilę.

tai gal sakau kokia nors technika ar taisyklės yr? :hmm:

Atsakyti

Dėl to pradžioj rašiau- įkerpama prie krašto, bet 1 eile žemiau, nei reikia. Dažniausiai pirma akis būna nukeliama, dėl to galima suklyst, kur įkirpt. Turbūt dėl to ir paaukojai tą vieną eilę.

Dėl akių sksičiaus, šiaip parašiau, kad tokio ilgio siūlą dar neerzina ištraukinėt, paskui jau darosi per ilgas ir todėl nukerpu. Aišku, dar nuo mezgimo tankumo priklauso.

Atsakyti

esminis klausimas, - kurioj vietoj kirpt, kad ardant akys liktų ant virbalo, kuriuo susirinkai tas akis :D

Atsakyti

ale tai profesinė liga man :D 

tikslinamės

10-15 akių nuo krašto?

nukerpi vienoj vietoj, o toliau ištraukinėji?

nes aš tai dariau, ir man biškį nepatiko, nu nes ten ardosi ne visai viena eilė, ir gavosi, kad ne toj eilėj nukirpau, teko paaukoti dar vieną eilę.

Galima plonesniu virbalu surinkt reikiamos eilės  akis, o tik paskui kirpt :rolleyes: 

Jei gana laisvai numegzta ir lygiu raštu, galima užkabint eilės gale ar pradžioj akį ir stipriai traukt - užtraukt eilę, kaip būna kai kur nors užsikabini :rolleyes: tada kirpt prie užtraukimo ir atirsta gabalas :rolleyes: jei ne mohera ar dar koks kudlotas siūlas

Bet kokiu atveju, tas fokusas reikalauja atidumo :B ir kartais nepasiseka :angel_not:

Atsakyti

tai būna būna, ale toj fotkėj sako sveikinti senus bambeklius

aš save prie bambeklių tai 100 proc skiriu. ale kad gal ne visai senų :D

Senas bambeklis tai ne tas, kuriam šiaip metų daug, o tas, kuris daug metų bamba :P 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nite: 29 sausio 2019 - 15:01

vienas tik gerumas, kiek pastebėjau. jeigu pameti kokią akį iš tų surinktų, mezginys neišyra :D

Atsakyti

Senas bambeklis tai ne tas, kuriam šiaip metų daug, o tas, kuris daug metų bamba :P

aaaa, bambeklis su patirtim.

nu tai aš prie tų :B

Atsakyti

Tikrai taip, nes gaunasi, kad surinkinėjam tarpines akis. Ir pvz stulpeliu jau nepavyktų pamegzt žemyn be žymės.

Darau ir kaip Nitė aprašė- patraukiu siūlą, tik pagalvojau, kad proceso nemokėsiu išaiškint.

Atsakyti

aš tai nesuprantu apie ką jūs čia taip sudėtingai :hmm:

reikia mezginį į 2 dalis padalint?

nu tai surenki vieną eilę ant virbalų, praleidi vieną surenki dar vieną ir tą praleistą išardai

arba prakerpi vieną akį ir siūlo ištraukinėjimo būdu ardai rinkdama ant virbalo

Atsakyti

Toks vaizdas, kad daugiau ardau, nei mezgu  :lol:​  nors gal karta ar du esu ardžius iš kito galo.

Atsakyti