Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Beje šiandien vėl buvau to genetikos profesoriaus paskaitoje. Šįkart apie stresą, jo struktūrą, poveikį ir valdymo būdus. Labai patiko, žiauriai įdomi sritis :wub:​ 

Atsakyti

Restar,picų prikepk kaimiečiams :D

Atsakyti

Liniuka papasakok ką įdomesnio sakė?

čia pas jus darbe edukuojatės?

Atsakyti

Aš tai daryčiau kibinus pagal Beatos receptą, visada man pasiteisina ir nors ir daug reikia, bet kažkaip nėr ten sudėtinga visada pavyksta ir visada nuneša ... :D

Dar turiu pakaitalą baltos mišrainės, o pas mus ji jau laimi prieš baltą, mažiau produktų ir skaniau. T.y. virtos bulvės, morkos ir konservuoti pievagrybiai, helmans majonezas ir fsio. :)

Atsakyti

Restar,picų prikepk kaimiečiams :D

man tai čia toks nelabai masinis svečių maitinimo variantas. nes vienu metu į orkaitę sutalpinsi dvi, gal tris picas, kurios keps nevienodu tempu, tada lauksi kitų....

Atsakyti

man tai čia toks nelabai masinis svečių maitinimo variantas. nes vienu metu į orkaitę sutalpinsi dvi, gal tris picas, kurios keps nevienodu tempu, tada lauksi kitų....

nu tada lieka nusivest i makdonaldą :D

Atsakyti

Šarange, čia veganų balta mišrainė :D aš dar marinuotų agurkų ir žirnelių įmontuoju. na ir majonezas pas mane sojinis...

Atsakyti

Šarange, čia veganų balta mišrainė :D aš dar marinuotų agurkų ir žirnelių įmontuoju. na ir majonezas pas mane sojinis...

O kuo tikra balta mišrainė netinka veganams, taigi irgi tik daržovės ? :D Man tai būtent ji ir patinka, kad nereik nei žirnelių, nei agurkų, o vistiek skanu :)

Atsakyti

Ai dar vienas geras užkandis, baltas varškes sūris, supjaustytas ir apsuktas plonai pjaustyta šonine ir pakeptas orkaitej. Aišku, čia mūsų toks išradimas, nes mes visada turim sūrių... Jei pirkt, tai nebus nei pigu, nei daug :D

Atsakyti

Uoj daug pasakot, paskaita 1,5 val :D Aha darbe vis kartais pakviečia ką nors įdomesnio pakalbėt.

Nu pvz. mums aktualus pulso mažinimo pratimas, ypač susijaudinus. Reikia įkvėpt ir bandyt 5 sekundes iškvėpt iš krūtinės, bet neleidžiant išeit orui. taip kartot 5-7 kartus ir pulsas pamažėja. Taip aktyvinasi diafragmoje esantis klajoklis nervas, kuris atsakingas už parasimpatinę nervų sistemą.

Dar įdomiai pasakojo apie gamtos įtaką nervinei sistemai ir apskritai sveikatai. Pvz. tyrimais įrodyta, kad ligoniams po operacijos gulintiems palatoje su lango vaizdu į parką žaizdos užgyja 3-4 dienomis greičiau. Taip pat parasimpatinę sistemą aktyvuoja šaltis. Susisnervinus gerai veidą panardint į šaltą vandenį, žiemą lauke vaikščiot. Dėl to miegamajame reikia palaikyti žemesnę temperatūrą, nes parasimpatinė sistema aktyviausia būna naktį. Dar sakė, kad reikia neklausyt visokių dietistų ir galima vakare valgyt:D Nes maistas žymiai geriau virškinamas kai parasimpatinė nervų sistema aktyvi, t.y. naktį. O susinervinus, kai simpatinė sistema ima viršų, valgyti nerekomenduojama, nes vis tiek nevirškins. Labai rekomendavo melisų arbatą, kuri yra natūralus xanaxas ir veikia nervų sistemą labai teigiamai. Jei stresuojant dar ir širdis kala, tada sukatžolė ir gudobelė padeda, ramunėlės gerai. Nu ir dar visokių daug patarimų, kaip programuoti save, ko imtis susidūrus su stresinėmis situacijomis. Pvz. labai teigiamai veikia kalbėjimas, nes aktyvuojasi tam tikros smegenų sritys, kurios kovoja su pykčiu. Todėl labai sveikintinas dalykas yra pertraukėlės prie kavos darbe:) Dar sakė, kad maistas tik apie 25 proc. įtakos turi cholesteroliui, cukraus kiekiui kraujyje, spaudimui. Žymiai didesnę įtaką turi stresas. O nuolatinis ilgametis stresas išvis sukelia nuolatinius uždegimus, nebesigamina kortizolis, procesai negrįžtami. Taip kad nestresuokime, nutraukime toksiškus santykius ir užsiprogramuokime pozityvui:)

Atsakyti

nu va  to kvėpavimo kažkokiu būdu reiktų išmokt nelabai suprantu kaip iškvėpinėt neišpučiant oro (o tuo metu kai stipriai ir tankiai plaka širdis bent mane tai dar ir dusina)

gal parodė to kvėpavimo praktiškai? sakau išmokintum per cepakus :D

Atsakyti

Šarange aha aš irgi pagalvojus buvau apie baltą mišrainę ir veganus, bet atsiminiau kad kiaušinis dedasi :D

Atsakyti