Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

iš desertų paskutiniu metu mano gamybos tai keksas su mėlynėm :D  žiauriai paprasta, skanu ir praktiškai nėra jokių galimybių nepavykti :D

apskritai, tai aš svečių taip gausiai nemaitinu :D  ir dažniausiai desertą patys atsiveža :rolleyes:

Atsakyti

Labos :4u:

Ui Restar kaip tave suprantu, aš jau irgi musiau tą amžiaus ribą pasiekiau kai svečių ir į svečius nebenoriu. Jei tik yra galimybės stengiamės kažkur tokia proga neutraliai susitikt. Aną savaitgalį iš saulėtos virtuvės draugų gimtadieniui kepiau juodą mišką, patikėk manim, buvo nuneštas vietoj :D :D dėjau daugiau vyšių ir gerokai jas padariau girtas :D aišku dalis alkoholio išgaravo bet ataskonis labai :wub: gavosi. Rekomenduoju, nuneš jį ir pas tave :D . Iš karštų gal lazanija tiktų, toookia stooora, aukšta, soooooti :D. Neseniai kepiau orkaitėj Žiuljeną, ( išvirt vištų blauzdeles, sukepint svogūną su pievagrybiais, viską paskui sumaišyt, įdėt kelis šaukštus grietinės ir miltų nedaug kad patirštintų, tada viską į vieną formą arba mažas porcijines formeles, užtarkuot sūrio ir truputį orkaitėj užkept i psio, nu prieskoniai pagal save) skaniai gavosi su bulvių koše ir burokėlių salotom. Sau darau su žuvim tokį apkepą, dedu baltą žuvį į keptuvę gabaliukais, patroškinu, atskirai pakepinu svogūną, suverčiu į vieną, paskui dedu kur būna salotom lašiša rūkyta, porą pakelių, duoda labai gerą skonį ir užpilu grietinėlės ar grietinės porą šaukštų, prieskonių, truputį pamakaluoju kol susilieja viskas į vieną, tada į formą supilu ir ant viršaus virtos bulvių košės, galima pamaišyt su saldžia bulve ir tą košę ant viršaus, su šakute pabanguoji kad gražiai gautųs :D i psio, kepi pagal orkaitę. Da prisiminiau skanias salotas su ta pačia rūkyta lašiša, išverdi bulves i morkas, smulkiai supjaustai dedi česnako i tą lašišą, viską pamakliavoji ir ant viršaus graižgarščių ar krapų ar svogūnų laiškų  nu ką turi po ranka i psio :D . Galima ant bageto džiovintų slyvų su džiugo sūriu ir česnaku patiekt, da kažkokius užkandinius keksiukus esu kepus su kumpiu ir sūriu, bet recepto reik paieškot :D tie labai einami kelionese, bet i namuos greit sueina, skanu pusryčiams juos šiltus pateikt, jei reiks brūkštelk, paieškosiu.

Atsakyti

o tas žiuljenas mane visai sudomino, nes aš jau kasdienybėj kažkokioj nevilty, visiškai nebenoriu gamint, nei galvos sukt apie maistą

ypač galvot ką gamint

apie svečius pagalvojus matyt panika ir isterija ištiktų (užtat mes gudrūs visus savo gimtadienius pas tėvus švenčiam :D ten susivežam daug visokių užkandžių, nuperkam tortuką vaikams, patys šašlus kepam :D )

Atsakyti

oi, dar prisiminiau, nors pati tai negaminau :D  Lace troškinį (ar kaip jis ten vadinasi) su pelėsiniu sūriu

Atsakyti

ir dar efektingas dalykas yra įdarytas moliūgas. mėsėdžiams tai visai skaniai turėtų gautis, nes pas mane tai būna biškiuką kūdokas :rolleyes:

Atsakyti

jei mėgsti moliūgus tai gal :)

o Lace troškinys jooo, kaip tik atsiminiau kad senokai dariau

Atsakyti

ai apie juodą mišką

gi kažkada sakiau kad neragavus aš

dabar pavarčiau receptus, taigi čia mūsų šefo firminis tortas aišku ragavus

Atsakyti

Juodas miškas buvo pas juos Kalėdoms :), neperspjausiu arba kartosiuosi :). Man išsikepti tortą nėra sunku. Tik nesugalvoju, kokio noriu. Užtat ir klausiu, gal kas ką įdomaus kepėt ar pan. Vaikų gimtadieniui buvo vadinamas Danuko tortas arba Beatos su kava ir mascarpone. Didelis ir prabangus. Man patinka žinoti, kad ką įdedu, tai ir valgau. Keksai, pyragai viskas gerai, čia mano stiprioji pusė, sakyčiau, bet kad jau įsiprašė svečiai, tai proga torto reikalauja :).

Lazanija... Man ilgiausiai gaminamas patiekalas. Ir jeigu vien savo šeimai troškinu padažo tokį nemažą puodą, tai dar keliems žmonėms.... Nu neturiu tokio dydžio aukštos skardos :). Visokie marmalai, kur mėsa su sūriu, grietinėle ir pan, tai man nelabai priimtina.  Mėgstu gryną produktą ir, kaip Qqutė sakė - geriausia orkaitėje. Labai mėgstu rankovėje kalakutienos kumpius. Lašišos virt nemoku, tikrai sugadinčiau. Be to - nevalgytų vaikai, nes pripratę prie keptos orkaitėje ant griliaus. Padažų išvis niekam nedarau, nemoku ir poreikio nejaučiu....

Ta moliūgų mišrainė, Katuk, man tavo buvo labai skani, o savo - šiaip sau. Ir nebegaminsiu jos, nes daug cukraus, aliejaus, acto, labiausiai man patinka moliūgai tiesiog sutarkuoti + kajeno pipiras, druska, citrinos rūgštis ir aliejus. Šviežiai gaminta tam kartui.

Nemėgstu jokių rūkytų dalykų dar kaip nors papildomai apdorotų. Jeigu rūkyta lašiša - tai ant bulkos ir viskas. Gyvenime pas mus niekas nevirdavo ir nekepdavo rūkytų dalykų, tai iki šiol nesuprantu, erzina tas rūkytas prieskonis, kur jo neturi būt :).

Salotas gaminsiu daržovines kokias nors, priklausomai nuo to, kas bus karšto. 

PIkantiška mišrainė ant čipso - idėja!  Nes paskutiniu metu net 2 kartus dariau tą mišrainę, baisiai užsimaniau. Bet tik dėjau ant keptos arba šviežios duonos.

Soliuk, tie keksiukai su kumpiu ir sūriu - gal gougeres au jambon.?  Labai skanūs ir man. Gal idėja vaikams į priešpiečių dėžutę pasikept. Nes daug ten reikia ir kumpio, ir sūrio, ir žolelių, o išeina ne tiek ir daug, kad govėda pašert. Nors gal ir padarysiu, nes tikrai skanu, ir gal biškį nustebinsiu. Aš, matot, dabar su krikšto dukra konkuruoju maisto gamyboje truputį :). Bepigu jai, aišku, gamint beveik viską iš savo nuosavų produktų, net miltų savo prisimala.

 

Mokėčiau kokius Kijevo kotletus - būtų tobula, ale pirkti ne fasonas :). Dar apie balandėlius pasvarstau, jie tikrai visada man gaunasi, gal bus seniai valgę... Beje, kam idėjų trūkumas - vakar nudžiuginau šeimą .... šaltibarščiais :). Didžioji mergina kaip tik buvo prieš dieną užsisvajojus, o man - greita vakarienė. kas bus šiandien - neklauskit, dar nesugalvojau....  Sprogsta galva nuo visokių pareigų.... Gerai, kad šiandien jau nugarą pamiršau, dar vakar cypavau iš skausmo.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 23 sausio 2019 - 16:02

Medžiotojų dešrelės užpiltos spiritu ir uždegtos. Su bulvių koše ir salotomis.

Atsakyti

o dar skanu upėtakis (nu arba lašiša) tiesiog iškepta visa rankovėj, su bulvėm ir daržovėm kartu keptom (morkos, cukinija, brokolis), tos daržovės ir bulvės prisigeria žuvies sultinio mmmm, užsimaniau net

Atsakyti

Aš tai žinau vieną, kad kaimiečiai jokių vikruntasų nevertina. Lieki tiesiog nesuprastas :B

Mano svečiai dažniausiai būna vaišinami vištienos vėrinukais su džiovintomis slyvomis, orkaitėje keptais maltinukais, apvyniotais šonine arba Beatos kepsniais su obuolių sulčių padažu. 

Atsakyti

ei nu, Restar, ale tai kiek įnorių :D

žuvies, .t.y. lašišos, virimas yr ypatingai paprastas. didielis puodas, lašiša supjaustyta didkepsniais, vanduo plius daaaaug druskos, nu tikrai daug (bet tos paprastos), lauro lapo, pipirų žirniais, užverda vanduo, sumetam kepsniu, 15 minučių ir vsio - valgom. pas mane valgė net svečių vaikai, kurie biškiuką išrankūs :D

padažų aš irgi nedarau riebių. dažniausia tai yra avižų grietinėlė su prieskoniais ir citrinos sultimis

ai, savaitgalį kepiau doradas. skanu. paprasta, bet  didelei gaujai sunkoka sutalpinti orkaitėj, nes kepamos nepjaustytos

Atsakyti