iš desertų paskutiniu metu mano gamybos tai keksas su mėlynėm žiauriai paprasta, skanu ir praktiškai nėra jokių galimybių nepavykti
apskritai, tai aš svečių taip gausiai nemaitinu ir dažniausiai desertą patys atsiveža
Labos
Ui Restar kaip tave suprantu, aš jau irgi musiau tą amžiaus ribą pasiekiau kai svečių ir į svečius nebenoriu. Jei tik yra galimybės stengiamės kažkur tokia proga neutraliai susitikt. Aną savaitgalį iš saulėtos virtuvės draugų gimtadieniui kepiau juodą mišką, patikėk manim, buvo nuneštas vietoj
dėjau daugiau vyšių ir gerokai jas padariau girtas
aišku dalis alkoholio išgaravo bet ataskonis labai
gavosi. Rekomenduoju, nuneš jį ir pas tave
. Iš karštų gal lazanija tiktų, toookia stooora, aukšta, soooooti
. Neseniai kepiau orkaitėj Žiuljeną, ( išvirt vištų blauzdeles, sukepint svogūną su pievagrybiais, viską paskui sumaišyt, įdėt kelis šaukštus grietinės ir miltų nedaug kad patirštintų, tada viską į vieną formą arba mažas porcijines formeles, užtarkuot sūrio ir truputį orkaitėj užkept i psio, nu prieskoniai pagal save) skaniai gavosi su bulvių koše ir burokėlių salotom. Sau darau su žuvim tokį apkepą, dedu baltą žuvį į keptuvę gabaliukais, patroškinu, atskirai pakepinu svogūną, suverčiu į vieną, paskui dedu kur būna salotom lašiša rūkyta, porą pakelių, duoda labai gerą skonį ir užpilu grietinėlės ar grietinės porą šaukštų, prieskonių, truputį pamakaluoju kol susilieja viskas į vieną, tada į formą supilu ir ant viršaus virtos bulvių košės, galima pamaišyt su saldžia bulve ir tą košę ant viršaus, su šakute pabanguoji kad gražiai gautųs
i psio, kepi pagal orkaitę. Da prisiminiau skanias salotas su ta pačia rūkyta lašiša, išverdi bulves i morkas, smulkiai supjaustai dedi česnako i tą lašišą, viską pamakliavoji ir ant viršaus graižgarščių ar krapų ar svogūnų laiškų nu ką turi po ranka i psio
. Galima ant bageto džiovintų slyvų su džiugo sūriu ir česnaku patiekt, da kažkokius užkandinius keksiukus esu kepus su kumpiu ir sūriu, bet recepto reik paieškot
tie labai einami kelionese, bet i namuos greit sueina, skanu pusryčiams juos šiltus pateikt, jei reiks brūkštelk, paieškosiu.
o tas žiuljenas mane visai sudomino, nes aš jau kasdienybėj kažkokioj nevilty, visiškai nebenoriu gamint, nei galvos sukt apie maistą
ypač galvot ką gamint
apie svečius pagalvojus matyt panika ir isterija ištiktų (užtat mes gudrūs visus savo gimtadienius pas tėvus švenčiam ten susivežam daug visokių užkandžių, nuperkam tortuką vaikams, patys šašlus kepam
)
Juodas miškas buvo pas juos Kalėdoms , neperspjausiu arba kartosiuosi
. Man išsikepti tortą nėra sunku. Tik nesugalvoju, kokio noriu. Užtat ir klausiu, gal kas ką įdomaus kepėt ar pan. Vaikų gimtadieniui buvo vadinamas Danuko tortas arba Beatos su kava ir mascarpone. Didelis ir prabangus. Man patinka žinoti, kad ką įdedu, tai ir valgau. Keksai, pyragai viskas gerai, čia mano stiprioji pusė, sakyčiau, bet kad jau įsiprašė svečiai, tai proga torto reikalauja
.
Lazanija... Man ilgiausiai gaminamas patiekalas. Ir jeigu vien savo šeimai troškinu padažo tokį nemažą puodą, tai dar keliems žmonėms.... Nu neturiu tokio dydžio aukštos skardos . Visokie marmalai, kur mėsa su sūriu, grietinėle ir pan, tai man nelabai priimtina. Mėgstu gryną produktą ir, kaip Qqutė sakė - geriausia orkaitėje. Labai mėgstu rankovėje kalakutienos kumpius. Lašišos virt nemoku, tikrai sugadinčiau. Be to - nevalgytų vaikai, nes pripratę prie keptos orkaitėje ant griliaus. Padažų išvis niekam nedarau, nemoku ir poreikio nejaučiu....
Ta moliūgų mišrainė, Katuk, man tavo buvo labai skani, o savo - šiaip sau. Ir nebegaminsiu jos, nes daug cukraus, aliejaus, acto, labiausiai man patinka moliūgai tiesiog sutarkuoti + kajeno pipiras, druska, citrinos rūgštis ir aliejus. Šviežiai gaminta tam kartui.
Nemėgstu jokių rūkytų dalykų dar kaip nors papildomai apdorotų. Jeigu rūkyta lašiša - tai ant bulkos ir viskas. Gyvenime pas mus niekas nevirdavo ir nekepdavo rūkytų dalykų, tai iki šiol nesuprantu, erzina tas rūkytas prieskonis, kur jo neturi būt .
Salotas gaminsiu daržovines kokias nors, priklausomai nuo to, kas bus karšto.
PIkantiška mišrainė ant čipso - idėja! Nes paskutiniu metu net 2 kartus dariau tą mišrainę, baisiai užsimaniau. Bet tik dėjau ant keptos arba šviežios duonos.
Soliuk, tie keksiukai su kumpiu ir sūriu - gal gougeres au jambon.? Labai skanūs ir man. Gal idėja vaikams į priešpiečių dėžutę pasikept. Nes daug ten reikia ir kumpio, ir sūrio, ir žolelių, o išeina ne tiek ir daug, kad govėda pašert. Nors gal ir padarysiu, nes tikrai skanu, ir gal biškį nustebinsiu. Aš, matot, dabar su krikšto dukra konkuruoju maisto gamyboje truputį . Bepigu jai, aišku, gamint beveik viską iš savo nuosavų produktų, net miltų savo prisimala.
Mokėčiau kokius Kijevo kotletus - būtų tobula, ale pirkti ne fasonas . Dar apie balandėlius pasvarstau, jie tikrai visada man gaunasi, gal bus seniai valgę... Beje, kam idėjų trūkumas - vakar nudžiuginau šeimą .... šaltibarščiais
. Didžioji mergina kaip tik buvo prieš dieną užsisvajojus, o man - greita vakarienė. kas bus šiandien - neklauskit, dar nesugalvojau.... Sprogsta galva nuo visokių pareigų.... Gerai, kad šiandien jau nugarą pamiršau, dar vakar cypavau iš skausmo.
Aš tai žinau vieną, kad kaimiečiai jokių vikruntasų nevertina. Lieki tiesiog nesuprastas
Mano svečiai dažniausiai būna vaišinami vištienos vėrinukais su džiovintomis slyvomis, orkaitėje keptais maltinukais, apvyniotais šonine arba Beatos kepsniais su obuolių sulčių padažu.
ei nu, Restar, ale tai kiek įnorių
žuvies, .t.y. lašišos, virimas yr ypatingai paprastas. didielis puodas, lašiša supjaustyta didkepsniais, vanduo plius daaaaug druskos, nu tikrai daug (bet tos paprastos), lauro lapo, pipirų žirniais, užverda vanduo, sumetam kepsniu, 15 minučių ir vsio - valgom. pas mane valgė net svečių vaikai, kurie biškiuką išrankūs
padažų aš irgi nedarau riebių. dažniausia tai yra avižų grietinėlė su prieskoniais ir citrinos sultimis
ai, savaitgalį kepiau doradas. skanu. paprasta, bet didelei gaujai sunkoka sutalpinti orkaitėj, nes kepamos nepjaustytos