gal dar kas is mezgusiu savo atsiliepimus parasys. Kerpen, o tavo vaikai i mokykla eina? Maniskiams tik pirmadieni pirma diena po atostogu bus. O kaip dabar Luna? Ka jai itare?
As dar su techniniu klausimu amzinu kaip gyvemimas kazkada buvau atrodo Nites ar Niumos pasisakyma apie pazastu isemima isaugojus, nu daba kai reikia nerandu nors nusisauk . Gal galit parasyt kiek reik tarkim isimt jei megztelis nebus prigludes. Ar uztektu pvz pirma karta nuleist 3 o paskui po kokia 1 aki mezgant kokias 5 eiles .
Man labai patiko drops cotton merino. Bet aš mezgiau megztinį, kuris vis dar neskalbtas Tai negaliu pasisakyti nei apie kritimą, nei apie pokyčius išskalbus. Bet man jis tokio malonumo megzt ir akys labai gražiai gula.
Vaikai nuo trečiadienio išėjo į mokyklą, bet čia turbūt tik pora mokyklų taip, nes visur dar buvo atostogos.
Luna jau atsigavo. Jau vakar nuo grįžimo iš veterinaro nebeviduriavo, o šiandien jau aktyviai prašosi ėdalo. Tai pamatavo temperatūrą, dar suleido vaistų ir davė dar porai dienų susileist patiems, o aš apsiėmiau tą padaryti. Nežinau tiksliai kas ten jai, gal vyrui vakar ir sakė, matyt koks nors žarnyno uždegimas.
Aš turiu išsisaugojus kažkokį Nites aprašymą apie mezginio proporcijas, tai gal kartais šito reikia :
"Ширина корпуса, естественно, 50% К.
Ширина спины -- 35% К.
Ширина проймы, соответственно, 15% К.
Высота проймы -- 20% К, выраженное в сантиметрах тире рядах.
Для прямого участка в подмышке единовременно выводятся из работы 5% К (по 2.5% К с каждой стороны).
Ширина рукава в верхней части -- 35% К.
Ширина верхнего горизонтального участка оката -- 10% К.
Высота оката -- 16% К, опять-таки, выраженное в рядах.
Нижняя часть оката копируется с проймы.
Ir man gaunasi gerai bet aš, kaip žinia, skaičiuoju kaip kvėpuoju
Čia K yra viso kūno apimtis
Jazau, nu kaip dar ūkiškiau pasimatuoji aplink save per storiausią vietą ir padaugini iš mezginio tankumo, kad žinotum kiek aplink akių bus - tarkim 200 akių.
50% bus pusė priekio/nugaros -100akių
Nugaros plotis - tarp siūlių, kut rankovės prisiūtos 35% 70 akys
Reiškias per abi pažastis reik išimt 15% - per ABI. t.y po 7,5 % Vadinas, pažasčiai reik išimt - 15 akių: 5 akis iškart, likusias 10 palaipsniui, pvz 3, 2 paskui po 1akį.
Užsirašyk ir išmok, nes kitą kartą tikrai ateis mezginių policija"
Aš pati tai dažniau matuoju pagal kokį man gerą megztinį ir žiūriu, kiek ten tų akių išimt.