Su
received_360472568064126.jpeg 88,31KB 0 Parsiųsta kartų
DUONA
Receptas:
500g kvietinių miltų
500g ruginių miltų
100 g kvietinių sėlenų (arba imti rupius kvietinius miltus, tada sėlenų nereikia)
100g avižinių dribsnių (nuplauti)
180 g cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai druskos
100g sėmenų (nuplikyti, nuplauti šaltu vandeniu)
2 saujos kmynų (nuplikyti, nuplauti šaltu vandeniu)
apie 50g sezamo sėklų pabarstymui
100g saulėgrąžų (nuplikyti, nuplauti šaltu vandeniu)
1 litras šilto vandens
0,5 litro raugo
Skardą patepti aliejumi ir pabarstyti sezamo sėklomis.
Visus produktus sumaišyti, minkyti apie 15-20 min. Atidėti tešlos į stiklainį (raugas kitam kartui). Tešlą dėti į skardą, viršų išlyginti, apibarstyti sezamu.
Uždengti ir 6 val. laikyti šiltai, kad pakiltų. Stiklainį irgi laikyti kartu.
Po 6 val. stiklainį padėti į šaldytuvą, o skardą dėti kepti.
Kepti 200o C, 80 min. Likus kepti 10-15 min sumažinti temperatūrą iki 180o.
Sveikos, su Naujais . Laukiu tos dienos, kai nereikės to sakyt .
Aš tai nieko ten neplaunu, ypač dribsnių - nu niekada... Ir ne minkau, šaukštu permaišau. Vakar visą kepaliuką kažkaip surijom... Iš ryto sumuštiniai su avokadu, per piet sriuba buvo. Skani partija išėjo, po 2 kepaliukus vis kepu.
Liniuka - netyčia supainiojai? Kuminus prisijaukinom tam tikruose patiekaluose, bet duonoj .
Man tai kuminas smirda diedo prakaitu.
Nors retkarčiais maxais kiekiais naudoju, tik aišku ne duonai.
Duoną darydama dribsnių irgi dažnai neplaunu. Nors sėmenis ir kmynus tai plikau ir perplaunu, kaip raso. Parastai pirmisusiai užsikaičiu vandenį ir užsiplikau abu. Tada jau traukiu puodą, pilu produktus, per tą laiką ir užsipliko, tada paskutinius ir juos dedu. Knynus nukošiu ir išgeriam arbatą, paskui tik kišu po kranu.
Paskutinis 2018 m. mezginys. Inky. Labai tinka pošventiniam laikotarpiui Siūlų liko dar vienai sukniai
Į plaukuoseną ir veiduoseną prašyčiau nekreipti dėmesiaus