atidaviau kolegei )))
Bajeruojat ania
Katuk, ačiū už šiltus žodžius až man irgi buvo labai smagu gyvai žaliavalgį pamatyt Receptą (tik jis nelabai veganiškas, teks modifikuot ką nors...) paviešinsiu, gal dar kam prisireiks
Nekepti šokoladiniai sausainukai
120g sviesto (tik ne Ventos ar Žvaigždutės, nes nesukietėja normaliai, arba tada kepinių margarino)
2 stiklinės cukraus (gali būt ir rudas, gali būt mažiau, jei saldumo buvo per daug)
8 valgomi šaukštai pieno (arba 6 š. vandens)
4 kupini valgomi šaukštai kakavos (arba jos šiek tiek mažiau ir papildomai dėt šokolado, kuris užsilikęs spintelėj cepelinuose ragauti buvo tik su kakava)
Viską dedam išvardinta eile į puodą ir kaitinam pamaišydamos ant vidutinės/silpnos ugnies, kol užverda ir visiškai ištirpsta cukrus. Tuo metu galima netoli puodo pamegzt arba indus susiplaut
Kai ištirpsta ir burbuliuoja tokia klampi masė, priberiam 2,5-3 stiklines avižinių dribsių, smulkesnių (ragauti buvo su 5min virimo dribsnias), viską išmaišom ir ilgai nelaukę (nes pradeda stingt) dėliojam arbatiniais šaukšteliais ant skardos (atsargiai, nes Žiauuuuriai karšta!). Slepiam nuo šokolado skėrių kol atvės ir sustings (kelios valandos arba per naktį) ir ragaujam. Skanaus!
Dabar dar apie dribsnius. Išbandyta su visokiausiais, tai tie stambūs nespėja prigert tos klampios masės, mano nuomone, ir būna tokie traškūs, bet aš kartais jų pamaišau prei tų smulkesnių. Taip pat galima dėt vietoj pusės stiklinės avižų, kokių riešutų ar sėklų: išbandyta su daug kuo, mums skaniausi su lazdynais ar saulėgražom (šįkart saulėgražų neturėjau, tai buvo tik avižos), bet čia eksperimento ir skonio reikalas
Abelo, aš tai visai ne žaliavalgis. aš tik čiūdikas (pasak mūsų talismano). visai nevartoju mėsos ir jos produktų, dažniausiai nevartoju ir pieno produktų (bet šito sunku išvengt visiškai) o žaliavalgiai nevartoja termiškai apdoroto maisto. aš tai ir kepu ir verdu ir dar visaip kaip doroju. už receptuką ačiū, jis labai lengvai transformuojamas į mano čiūdus. vietoj sviesto -kokosų aliejus, vietoj karvės pieno-gal kokia 15 rūšių visokio kitokio-augalinio. ir vsio, toliau kaip įprastai.
Aišku apie žaliavalgius o talismanas gi visada teisus, tai vadinas čiūdiką mačiau pirmąkart gyvenime
O manai kokosų aliejus sustingimą laikys? nes pas mani kur ant stalo stovi, tai toks minkštas jis... Šaldytuve tai kietas, bet gi sausainių šaldytuve ištisai nelaikysi.... Ar laikysi?
Vakar buvau be mezginių. Na, tas viena nesiskaito, nes nebaigtas
Tai šiandien jau laukė fotoaparato baigta suknikė
Siūlas vilna su kašmyru. Siūlas minkštas, meilus. bet įtariu, kad nešiojant užupakalis ir visi kiti pričindalai išsisėdės
018.JPG 124,13KB 0 Parsiųsta kartų
008.JPG 92,69KB 0 Parsiųsta kartų
015.JPG 142,23KB 0 Parsiųsta kartų
Ristina jėtau kokia graži.
Katukas yr ČIŪDIKS - VEGANS, nes nevalgo mėsų ir žiuvių ir pienų ir kiaušų.
Mano sveikuoliški saldainiai
tarkim
1 sauja anakardžių, jei dėit kitokius bus vis kitoks skonis, tinka visi, net pakepinti žemės riešutai tynka
tada 2 a.š.kakavos
tada kokios 4 ar 5 datulės minkštos
slyvos džiovintos kelios
dar dėjau saulėjė džiovitų abrikosų kokius 3 vnt
Cjja sėklų saukštuką gerą
kokoso drožlių sauja
ir viską blenderiu suvariau, suformuoji saldainiukus ir vsio
Nuo to kiek datulių dėsit priklausys saldumas
riešutai skirtingi skirtingą skonį duoda
džiovinti vaisiai irgi pakeitalioja skonį
dedu kartais linų sėmenų, Goj uogų.
Žodžiu tiesiog be cukraus, be miltų be riebalų.