Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Ojj nneee :oh: , tada ateisiu rytoj :lol:

Tuoj va, tik apie Lace pasisakau :bigsmile:

kadangi pakeitėm temą, tai gal pasiliksi :D

Atsakyti

Absoliučiai visos knygos duoda peno katuk.

Visutėliausiai visos

Vienos daugiau gal kitos mažiau, bet kai prasideda kad ajjj "rimtų" knygų skaityt neturiu jėgų, o ne tokias rimtas skaityt "gėda" , geriau neskaitysiu nieko, tipo telikas duos daugiau peno? tai nu..ką aš žinau.

Minimum ką duoda kiekviena ne rimta knyga tai smegenų atpalaidavimas, poilsis, vaizduotės lavinimas ir žodyno plėtimas. Jei atrandam klaidų tai dar ir pastabumą lavina

 

Dėl ko pas mus su MB šita kalba išėjo? Dėl vaiko skaitymo. Taip jis šiuo metu skaito "nevykėlio dienoraščio" bele kurią jau ten dalį, ima iš bibliotekos ir skaito. Ir aš aišku norėčiau kad jis gal geriau Anderseno pasakas skaitytų ar kokią "širdį". na o bet tačiau žmogus sunkiai sunkiai kelis mėnesius mūčino plėšiką Hocenplocą, laužė liežuvį nuo neištariamų pavardžių, mykė kad nuobodu (nors pats išsirinko). Kai reikdavo aprašyt stenėdavo kiekvieną žodį. O va dabar negana skaito savo noru, tai dar ėmė pats rašyt dienoraštį, pripaišo ten karikatūrų visokių ir nieko ragint nereikia.

 

Žodžiu mano nuomonė (kaip perskaičiusios nuo kovo mėnesio apie 50 visokių ne filosofinių aišku bet įvairaus turinio ir meninės vertės knygų, ir meilės romanų ir detektyvų tame tarpe nemažai pasitaikė) kad skaityt naudinga, bent kažką. Nu kad ir Fizikos vadovėlį :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 20 lapkričio 2018 - 09:02

"Puikiai" tikiuosi atrodys, kai išsiplaus, akytės pasilygins, o kol kas atrodo, kad konstrukciškai gerokai teisingiau, kas leidžia prognozuoti gerą galutinį rezultatą.  :rolleyes: Dar galvoju rankoves ties prijungimu truputį trumpintom eilėm paformuoti, gal irgi teisingiau gulės  :unsure:

Taip, siūlas tas pats.

Labas rytas  :4u:​ 

Jei siūlas tas pats, tai tikrai bus puikiai. Skalbimas - gerai, bet konstrukcijos nepataiso. Kartais ir akių neišlygina, bet čia ne tavo atvejis :D

Dėl rankovių tai nežinau :hmm: blogai nebuvo, bent jau nuotraukose nesimatė  :rolleyes: 

Atsakyti

qqte,bet būna ir tokių knygų,kurių dėl klaidų skaityt net negali...ypač mažesnių leidyklų,mažiau žinomų.kažkas nepasivargina taisyt,kam tada vargintis skaityt...

aš mokyklos bibliotekoje vis dar atrandu puikių knygų fotografijos tema  :wub: 

Atsakyti

Man rodos, kad vaikų (moksleivių) skaitymas ir suaugusių skaitymas yra biškį skirtingi dalykai :rolleyes: ir patrauklumo prasme, ir "naudos"

Atsakyti

Ups :ax: gal čia man reiktų gėdytis, kad neskaitau nei to, nei to  :lol: 

Nėr mano kioske fizikų memuarų.

Beje, vėl buvo pirmadienis, ir buvau netoli tavęs :)

Atsakyti

Olaiva ant tokių tai dar neužsiroviau :) tokiu atveju galima ištaisyt klaidas  raudonai ir nusiųst leidyklai :D

šiek tiek atranką atlieku prieš skaitymą ( neskaičiau nei Saulėlydžio sagos kai labai banga buvo, nei atspalvių, siužetas nei vieno nei kito nekabina) bet snobizmas man,bet kokiu atžvilgiu nesimpatiška savybė :) jei kažkas skaitė manau bent pailsėjo nuo darbų ar stresų, o tai ir yra pramoginės literatūros paskirtis

Nite nu iš bendraamžių mamų viena motera sako jos vaiko mokytoja labai nerekomenduoja tokių va a la nevykėlio dienoraštis, mūsiškio mokytoja kitaip galvoja ir ačiū dievui.

Atsakyti

Aš džiaugiuosi, jei mano bernai nors ką nors skaito... 

Užsireginau visur, jau kad Gadget liepė :rolleyes:​ . Mot.gyd- gruodžio 27 dienai vietą gavau, na bet nors šių metų :D 

Atsakyti

Labas rytas. Liūdna naujiena https://www.lrt.lt/naujienos/kultura/26/234692/mire-rezisierius-e-nekrosius?fbclid=IwAR3DNxPer7fSYwsaGkEXzuHe_DDF2649yFQUHwyZivQ6wPQQqtGtlkXwq8Q :( 

Kalbant apie knygas. Vakar aš taip gal piktokai rėžtelėjau apie skaitymą svajonių romanų, bet dar noriu kiek praplėst mintį. Apskritai man negėda, kad aš juos skaitau (hm, įvertinkime, kad šiaip jau esu filologė ir literatūrą studijavau išsamiai visaip kaip). Man nepatinka tik ta būsena, kurioje užstrigau, tas slėpimasis po lengvo turinio knyga pasiimant ją n-tąjį kartą tą pačią ir vos ne mintinai mokant. Čia jau truputį ką kita reiškia... O skaityti yra gerai. Ir tuose pačiuose lengvuose romanėliuose (ar, pvz., vaikų / paauglių literatūroje) galima rasti naudos. Aš pusę pasaulio žemėlapių išgooglinau, ieškodama miestų miestelių, salų kokių nors, minimų knygose, biografijų, automobilių modelių, dailininkų ir jų paveikslų ar šiaip kokių nors autentiškų detalių... 

O paauglystėje viena iš mėgstamų knygų buvo Linksmoji enciklopedija (berods taip vadinosi) - linksmi epizodai iš įžymių mokslininkų gyvenimo. Ypač fizikų ten buvo nemažai.

Atsakyti

Nee nu bet po kelis kartus svajonių romanus skaityt tai čia jau aišku atitinkamas trūkumas knygų ne kitaip :D

 

nors paauglystėj ir vaikystėj mėgdavau po kelis kartas pačias mieliausias skaityt (Pvz. A. Lindgren "Mes varnų saloje") bet vaikams gal čia būdinga, kai ir tuos pačius filmukus po 100 kartų žiūrėt, gal čia kokio saugumo poreikis taip patenkinamas ar koks.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 20 lapkričio 2018 - 09:59

Na gal grįžkim prie mezgimo. :)

Gal kuri esate kur užmačius šitą modelį rusiškai ar angliškai, ar mokat surast.Arba kuri supranta mezgimo aprašymus prancuziškai.

https://www.hobbydoo...on/18090/jurkje

19-groot.jpg?maxwidth=400&maxheight=600

Kolegė turi žurnaliuką, bet jis prancūziškai, o ta kalba nei žodžio nesuprantu, kaip ir ji. O atėjo pas mane išsiaiškint. :)

Atsakyti

Kerpena, bandykit taip :mirksiukas:

http://knitting-dict...ench-dictionary

Atsakyti