Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

O latviškas merinas kuo ypatingesnis?

Manęs dar laukia panų triukai. Bet šiaip mokyklose gana griežtos taisyklės. Tikiuosi, kad proto nei viena nepames...

Mašina prasimezgiau mėginuką, ne iš pirmo karto pavyko, teko prisimint, ką jau užmiršau. Ryt išdžius, truputį paskaičiuosiu ir vėl turėsiu mezginį.

Klausimas mašinistėms - ar yra tokia praktika, kad kūną, pvz mezgi iš 5 gijų, o atnarą iš 4? Nes man lyg norėtųsi jos plonesnės. Ir jaučiu, kad žalio Hayward galiu norėt. Gražus žalumas. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 18 lapkričio 2018 - 22:41

Kuku o galit imest woolly nuoroda?per paieska kazkodel nepavyksta, kazkur saugojausi ir vel nerandu

Nu cia del viso pikto

Drakius ar kazkoks velnias sugalvojo kad man reikia plono megztuko js gryno kacmyro

Visai apnaglejo  ne kitaip

Tiesiog lygiu rastu, a la sukritakaklio stilium plonytelio

Nu

Nezinau gal jam kaledom padovanot to kasmyro

Atsakyti

Merinas itališkas, bet iš Latvijos. :) Nieko jis neypatingas, tik, kad pritrūkau pusei liemenės priekio. Ten yra įdomių sudėčių: kupranugaris su šilku. Dabar išsirinkau kašmyras, šilkas, merinas.

Qqte, https://www.woolyyarn.com/

Atsakyti

Labas rytas,

 

Pasirodo nebuvau užsukus kažkiek, nes radau net kelis puslapius prikalbėta.

 

Lace dukra tokia susaugusi jau atrodo. Ir megztinis paaugliškas labai gerai atrodo. Mano mažoji bendraamžė su Aušra, bet daug vaikiškesnė dar. Ir nesidažo kol kas. Tik kažkokias veido ir plaukų kaukes darosi savos gamybos. Plaukus, tai turbūt kokosų aliejumi tepa. Vyresnioji labiau į dažymusis buvo linkusi, tik dabar neprisimenu, kurioje klasėje prasidėjo. Man buvo labai keista, kai aš pati praktiškai nesidažau. Bet šiaip objektyviai negalėjau skųstis, kad dažytųsi kažkaip iššaukiančiai, kad į gatvę galėtų eiti ar pan. :) Sakyčiau labai skoningai ir santūriai. Daugiausiai tai nagų lakavimai užsiimdavo. Būdavo prašau ką nors namie padaryti, o ji - negaliu, nagus ką tik nusilakavau. :)

Kakluošalas tikrai labai gražios spalvos.

Swapas ir mano kaip ir baigtas, bet dar stovi ant akių, nesu tikra, kad viskas gerai su juo.

 

Apie knygas. Perskaičiau visas Nesbo knygas su Hariu Hūle, o paskui paėmiau Galvų medžiotoją, tai taip nepatiko, kad dar yra kelios neskaitytos, bet nebekyla noras. Galvoju, kad turbūt yra toks stilius, žanras, ar kaip jis ten dar vadinasi ir man trūksta literatūrinio išsilavinimo jį suvokti. Nes esu keletą tokių absurdiškų filmų  mačius (pvz Ponas ir ponia Smitai), galvodavau - ai šiaip iš neturėjimo ką rodyti, kuria, o čia tokio stiliaus knyga.

O paskutiniu metu, netgi gėda prisipažinti, bet perskaičiau kelias Judith  Mcnaught knygas. Ten elementarios meilės istorijos su laiminga pabaiga, bet labai įtraukiančiai parašytos. Gal čia koks meilės trūkumas mano gyvenime?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 19 lapkričio 2018 - 08:37


O paskutiniu metu, netgi gėda prisipažinti, bet perskaičiau kelias Judith  Mcnaught knygas. Ten elementarios meilės istorijos su laiminga pabaiga, bet labai įtraukiančiai parašytos. Gal čia koks meilės trūkumas mano gyvenime?

Jei tau meilės trūkumas, tai man sovietmečio ilgesys :lol:

Skaitau Fizikos istoriją, parašytą labai kieto Maskvos valstybinio universiteto profesoriaus ir išleistą aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Tai ten pilna dialektinio materializmo su Lenino citatom  :ax:  Savo laiku labai erzindavo, kai tarp tų "filosfinių-ideologinių marmalų" reikdavo faktų ieškot, o dabar taip patinka  :bigsmile: 

Atsakyti

Nite  :lol:

Atsakyti

labas rytas

kažkur ar peršalau ar susitraumavau riešą (turiu įtarimą ketvirtadienį per pilatesą visu svoriu įsirėmiau ir kryptelėjau)

dabar skausmas tvinkčiojantis eina nuo peties iki mažojo piršto galiuko

megzt ačiū dievui galiu, taip judinant nieko nesijaučia, o va šilumos tai rankai norisi

MB sako riešines užsidėk, nu tai kad neturiuu, kolegė paskolino gražias, raudonas su karoliukais, žiūriu, gražu ir man reikia :) kada nors

Atsakyti

Oho, Nite :blink: :D

 

Labas rytas,

 

Kaip tik vakar pabaigiau tą Galvų medžiotoją, tai nekažką man palyginus su tom apie Hūlę..

 

Aš jau įtariu, kad mano mergina bus ta iš norinčių dažytis. Tikiuosi, bent jau antakių tokių kaip dabar ant bangos nesidarys :D Nors nujaučiu, kad ne mano nuomonė bus svarbiausia :D

 

Lace kakluošalas :wub: Spalva :wub:

 

Merginos megztukas labai labai ir man geidžiamas ir Rusnei būtų. Puikus tiesiog. Tačiau, man netiktų, Rusnė ir taip visko nespėja sudėvėt, tai padovanoja kas ką, tai atiduoda. nebent iš didelio entuziazmo megzčiau, ale bet kad neturiu tokių siūlų tinkamų :hmm:

 

Atšventėm šeštadienį Rusnės gimtadienį. Vakar keksiukų prikepiau, šiandien į mokyklą nešėsi. Šiais metais jau nebe jauniausia klasėj, yra vaikas 2008 gimimo.

Visad galvojau, kad sunkus ir ilgas darbas tie kesiukai, bet visai greit pavyko ir iškept, ir papuošt :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Limit: 19 lapkričio 2018 - 09:09

Dabar tik apžiūrėjau Lace mezginius  :wub: 

Labai gražiai atrodo Aušros megztukas, nesistebiu, kad visoms, kas pamato, tuoj pat prisireikia :D

Kaip suprantu nuo viršaus mezgei. O nugaroj kaklas neišimtas?

Kaklašildis :rolleyes:  spalva tikrai graži, o daugiau tai nėr ką sakyt :D

Atsakyti

šiandien  per radiją pranešė, kad yra minėtina diena: blogos dienos :D  bet kalendoriuj randu parašyta tik Tualetų diena.

bet tia turbūt tas pats.

man tai šviesos ilgesys. nu.

savaitgalis totaliai tinginio. sąžinė graužia, nes kitas savaitgalis irgi ne naminis. bet nors swapas finišo tiesiojoj, liko apdailiniai elementai. šiaip visai patenkinta, aišku, kad visada galima ir geriau, ale bet.

skaitau nieko. tiesiog kitais reikalais užsiimu, o ir neturiu nieko tinkamo skaitymui. reiktų gal kokią bibilioteką aplankyt :hmm:  nebnadėt niekada mainytis knygomis? esu girdėjusi tokias platformas internete.

Lace dirbiniai :wub:  nu gražumo kokio . dukra tai auga kaip ant mielių - gražuolė tiesiog. megztinio siūlas labia geistinas, pats megztinis nelabai vien dėl to, kad nežinočiau, po kuo jį sukišt :D  t.y. netilptų po nei vienu viršutiniu rūbu. o kakluošalo negeidžiu, bo nes tokios spalvos nusipirkau suknelę UT. labai patogi, o kadangi siūta pagal specialų Mxm užsakymą, tai dar ir papigiai :D

apie paauglių makiažus. tiesiog dabar yra toks ryškių antakių kultas, tiksliau galbūt didelis dėmesys skiriamas jų formai ir spalvai. nes nu net mano jau ne visai paauglės labai susirūpinusios, kad antakių nesimato :D kai buvo jaunesnės, tai keldavosi gerokai anksčiau, kad galėtų nusipiešt viedą :D  bet irgi turėjom tam tikras ribas nusibraižę, kad į mokyklą turi būti atitinkamas makiažas, t.y. ne diskotekinis. tai pagrinde būdavo pudros sluoskniukai - slėpdavo savo spuogus ir kitus nelygumus. o jau kai ruošdavosi kokiam vakarėliui tada pravedimai. bet vat jokių ten šešėlių nenaudoja iki šiol. ir patobulėjo iki tiek, kad gali susiruošt per 15 minučių, t.y. tiek laiko praeina nuo išlipimo iš lovos iki išėjimo pro duris. ir čia su kasdieniu makiažu.

tai vat tiek šiam rytui :D

Atsakyti

hm..kad man regis tų didelių ryškių antakių banga jau praūžė?ar mes vėl atsiliekam su savo madom? :hmm:

ai apie knyginį KGB

čia tas pats kas su mezginių eile, nėr tvarkos pas mane nei galvoj nei mezginiuose anei skaitiniuose

paskutinės perskaitytos knygos buvo "jautrus vaikas" tada knyga apie intuityvų valgymą, tikslaus pavadinimo nepasakysiu

dabar skaitau Wladyslaw Reymont "Kaimiečiai" o eilėj ir norų sąraše bei pradėtų skaityt lentynoj...(Pradėta ir "Šikšnosparnis" Nesbo, ir "Gyveno kartą Uvė" ir 3 "Silva rerum" dalis ir 4 dalis "Pribuvėjos") ir visas jas žadu perskaityt kažkada "greitu laiku" :D

o noriu ir Wassmo knygų paskaityt ir Nesbo ir ..daug visko noriu :D

Atsakyti

Labas rytas  :4u: 

Paburbėsiu iš pačio ryto  :B Pradėkim nuo to, kad naujoje keptuvėje sudeginau omletą  :oh: Gaila žiauriai - 6 kaimiški neparduotuviniai kiaušiniai  :frusty:  Kažką iš naujo gaminti jau nebebuvo laiko, tai sumuštiniais užsikišome. O dar svilėsio kvapas visuose namuose (ir plaukuose)  :mad2: Turbūt čia ta "minėtina" diena kalta  :oh: 

Ir apie swapą paburbėsiu, kol dar neprasidėjo dovanėlių sukeltas svaigulys  :huh2: Ne pirmi metai swapinamės, kiekvienais metais kalbame apie tą patį - jei jau užsirašėme į sąrašiuką, privalome bent jau tą ikiswapinį laikotarpį dalyvauti sektos gyvenime ne tik skaitovo taisėmis.  :unsure: Ane? Įlindau šiandien į mūsų sąrašiuką šio bei to pasitikslinti ir, tiesą sakant, nustebau jame Ligvitą pamačiusi. Nes tikrai nebepamenu, kada jinai buvo pas mus užsukusi šiaip pasilabinti ar ką nors apie savo džiaugsmus/vargus papasakoti.  :unsure: Jei gerai prisimenu, tai ir pernai buvo panaši situacija.  :hmm: Pabūsiu bjauri, bet manau, kas swapas yra ne tik dovanojimo džiaugsmas ir geros emocijos, tai visų pirma yra įsipareigojimas ir atsakomybė prieš kitas dalyves ir ypač prieš savo Fėją. Šių principų ignoravimas turėtų turėti pasekmes. Siūlau įsivesti dar vieną taisyklę - jei vienais metais swapo dalyvė nesugeba būti swape pilnaverčiai (t.y. ne tik laiku paruošti dovanėlę, bet ir dalyvauti pokalbiuose), sekančiais metais swape dalyvauti neturėtų. :B Visos čia esame suaugusios moterys, mokančios planuoti laiką ir įsivertinti prioritetus. jeigu swapas neatrodo svarbus, tai nėra ko jame ir dalyvauti  :unsure: Padiskutuokim, gal per griežtai aš čia? :hmm: 

Kaip suprantu nuo viršaus mezgei. O nugaroj kaklas neišimtas?

Nuo viršaus mezgiau, nugaroje kaklas neišimtas, tik priekį trumpintom eilėm formavau.  :) Žinau, apie ką tu  :P Nugaros foto mačiau, kaip viršutinėje dalyje ripsas tankesnis atrodo dėl tų trumpintų eilių  :unsure: Rūtai mezgant reiks kažką kitaip paburti, bet kol kas dar nesugalvoju kaip...  :hmm: Jei turi kokių patarimų - nenutylėk  :4u:​ 

Atsakyti