qqte, tai as suprantu suprantu. Pas mus irgi prie nuosavu namu maiseliai ant tvoru sukabinti. Prasom imti. Kauna turiu galvoje.
Supratau, kad slyvienės su šokoladu skanumas labai priklauso nuo slyvų, gamybos proceso ir dar nežinau ko. Man kiekvieną kartą gaunasi kitokia . Bet karts nuo karto visai nieko, kai kam vietoj Nutelos sueina. Nieko neviriau ko nevalgom. Koks Uncle bens ir lečo bus porai metų. Kai ką gaunu - džiaugiuosi ir ačiū pasakau
. Slyvų ėmėm tiek, kiek pavyko nuo aukštaūgių slyvų prisiskinti ir dar liko keli kibirai. Man gaila, kad viskas, kas liks - nueis perniek. Tai imu ne tik sau, bet ir kaimynei, vyro mamai, nusinešti į mokyklą ir pan. O iš išdžiovinto kibiro ne tiek ir daug lieka, o baisiai skanu visiems.
Kol kas kraunu 3 dėžutės ir dar skirtingai šiek tiek.
Kas labai mėgstama: kietas sūris gabaliukais, morkos su riešutų sviestu, džiovintas jautis, avinžirniai virti. Dar įdedu kietesnių pomidorų, slyvų, obuolių, naminių vynuogių, sumuštinių su sūriu, riešutų, sūrio lazdelių. Planuoju duoti savo džiovintų vaisių, bet kol yra šviežių, tai dar neduodu. Kartais parsineša neatsidarę, ypač bernas, nes mat nerado kuprinėj . Reiškia, nelabai ir buvo alkanas. Mažei ypač įdomu turėti savo dėžutę ir iš jos kramsnoti. O dičkei tiesiog būtina įdėti ir daugiau, nes ryte jai sunkiai lenda, o paskui baisiai ilga diena. Šiandien 8 pamokos mokykloje ir 2 pamokos muzikos mokykloje... Bent 2 dienas grįžta apie 18 val iš mokyklos.
Pas mus laiptinėj pirmo aukšto kaimynai irgi kartoninę dėžutę padėję ir vis papildo obuoliais, o ji ir ištuštėja. Sakykim, pas mus 1 ankstyva obelis ir 1 normali vėlyvesnė. tai savo valgymui šiuo metu ir neturim. O dar 2 obelys tai tik sultims. Vienas be proto saldi, kitos maži neišvaizdūs obuoliukai.
grazus savaitgalis sode buvo. terasoj savo kailinius pamezgiau... i miska asivaikscioti nuejom. sausra baisulinga, tai grybu nesitikejom, nu bet biski radom. https://scontent.fvn...899&oe=5BEDCF93
paskui vyras uz tvoros , uz griovio laukuose paobuoliavo pas mus vasariniai baigesi, o zieminiai dar auga aplipe visa medi
https://scontent.fvno5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/41289763_1825279787541371_5365671646113824768_n.jpg?_nc_cat=0&oh=64b4d4e6b6162a7c04665dece167e565&oe=5C2F76D9 vaikai mazi budami, per griovi i laukus obuolius megdavo metyti . is kaimynu parsinesdavom , ir savu ... tai vat laukuose uz griovio jau turim soda
vieni skanus, kiti nieko tokie. o tie sviesus vyras saek labai labai skanus
dar ir kriausiu ten rado.
i tema tai as mane irgi konservaciju savaite nusimato. burokelius virtus vakar sumarinuosiu su obuoliu sultmis siandien. paskui 3 dideles dezes pomidoru eis i "kecupa" . ir dar deze papriku likusi, tai gal dar tas pamarinuot, nors jau 32 stiklainiukus is savu papriku sumarinavau su medum kazi stiklainiuku dar rasiu, ar reiks vaziuot pas teti, atsivezt. nes jam gatavus konservus vezam
ai, dar gi avieciu kokie 3 litrai yra. tai iseis kokie 2- 3 puslitriukai uogienes
ir arbuzus visus beveik jau nuskynem. du liko augt. o nuskinti dezej 6 2 savaitgali suvalgem. viena mes su vyru, kita vaikai namo parsiveze, sunus savam sode su draugais vaisinosi
tiesiog salia keliuko
Ai, man tos paprikos su medumi tai nepatiko , kai kažkada čia jų vajus buvo. Prisidariau, paskui turbūt išmetėm pasenusias. Labiausiai man nepatiko aliejus jose, o ir saldumas. Į bet kokius konservus dedu visko savo nuožiūra, pagal skonį, po truputį ir aliejaus, ir acto, arba visai be jo. Tai vat lečo be jokio acto - tobula mūsų skoniui.
aliejaus maziau dedam. ir su vistiena mums su vyru pasakiskas reikalas .
Na, va, o man su vištiena a la kiniškai - tik Uncle bens. Skirtingi esam, dar ir skirtingai pasigaminam .
O aš šį rytą užvirinau meilę ir saulę. Miela moterėlė Onutė rinko avietės ir šaldė maišiukais vaikeliui (man). Jai 82 metai, jau pakliba buvus puiki sveikata, ir ūkelį pamažino, bet vis jai rūpi, kuom vaikiukus pamylėti (taip kupiškenai svečio pavaišinimą ir aplauktuvinimą vadina). Tai didesnius maišiukus, truputį susispaudusius, uogienė. Uogeles pabirutes - žiemai.
Restar, o kaip tau stovi be acto? Aš tai bijočiau nedėt, kad netektų išmest, juk kiek suprantu tai pagrindiniai konservantai ir yra actas, druska, cukrus ir pan... Šiek tiek mažiau ir aš dedu, ypač jau kas išbandyta ir per rūgštu būna, bet kad visai nedėt, tai nžn...
bandžiau aš kažkada į tuos agurkus paršiukinius nedėt aliejaus, nes irgi nelabai patinka. nu ir gavosi nesąmonė - neskanu.
o paprikos net ir be vištienos skanu laukiu, kada maniškės panoks, vistiek visų nesuvalgysim, tai gal koks stiklainis pasigamins
šiemet aš išvis labia jau išsibarsčiusi visame kame. koncervų naminių minimaliai. visai taip.
bet į lečo kiek žinau actas nesideda
ar negerai žinau?
man tos paprikos su medum nepatiko kad medus jautėsi, ne visur man tas prieskonis tinka, bet šiaip marinuotas paprikas dievinu, ai nusiperkam parduotuvėj nes vistiek gi paprikų neauginam, marinuotų daržovių ne itin daug valgom, tai pirkt ir marinuot neverta
Sveikos, bitutės darbštuolės. Net šiurpas krato, nuo visų konservavimų ir kitokių gaminimų masto. Ir gal kiek gėda, kad pati nelabai ką darau.
Net nemezgu. Ir tas asmenines lentynas kai pradėjau tvarkyti paskutinę atostogų dieną, tai taip ir nebaigiau dar. Visą savaitę visokie susirinkimai ar šiaip kas, tai laiko nerasdavau, o savaitgalį vėl sunkiai prisiverčiau, tai dar liko šiek tiek daiktelių ant mano stalo atgal sudėlioti.
Net ir nemezgu. Apsėdo Haris Hūlė. Tai jūs čia išreklamavot tą Jo Nesbo. Kažkada vasarą papuolė į rankas viena knyga. Vaiduoklis. Ji jau tokia iš vėlesnių serijoje. Tai kažkaip suintrigavo, kad ten vis kažkas iš anksčiau minima, netgi pasirodo filmą Sniego senis mačiau, nors nežinojau, kad čia pagal šio autoriaus romaną patatytas. Tada susiradau info, kokia tvarka tos knygos išėję ir skaitau iš eilės. Kol kas tik su šiuo detektyvu. Iš dalies jaučiuosi gimininga tam Hūlei tokiu vidiniu liūdesiu ir kartais savo beviltiškumo suvokimu.