Sveikos,
Aš irgi bambą vartinėju! Kaip tik savo rojų aplankiau
Niekur nevažiuosiu, nieko įdomaus, bet visokių saviremonto reikaliukų prisiplanavus....
Rusnei
Dar vienas pasakojimas iš kaimo. Šiandien teko užsiimti bitininkyste. Kas jau kas, o ši sritis tikrai ne mano. Bičių bijau ir aviliai netraukia. Medus aišku, kartais gerai, o mano kaimo medus pats skaniausias.
Teta įsigijo bites, kai buvau dar vaikas ir visada buvo du aviliai. Pasitaiko, kad kuriame bitės išmiršta per žiemą, tai kurį laiką būna vienas, o paskui paprastai spiečius apsigyvena ir vėl būna du. Teta prekyba neužsiima, o savo reikmėms užtenka. Gerais metais ir mes gaunam. Seniau teta kviesdavosi kokį labiau patyrusį bitininką, ypač vasaros gale, kad paruoštų žiemai, bet dabar nebeliko ko kviestis, tai tvarkosi savo jėgomis.
Tai šiandien ėmėm medų. Kaip elgiasi bitės imant medų, labai priklauso nuo oro. Geriausias yra giedras ne per daug karštas oras, negrasinantis lietumi. Šiandien atrodė visai palanki diena, bet veiksmui prasidėjus ėmė darytis tvanku ir debesuotis. Aš lauko virtuvėje darbavausi su medsukiu, kuriam daugiau nelabai kas jėgos turėjo. Maždaug apie vidurį darbo pradėjo rinktis bitės. Kurį laiką dar bandžiau išvarinėti, tarpuose tarp sukimų degtukų dėžute gaudžiau nuo lango ir išleidinėjau. Bet paskui tą kovą pralaimėjau ir pabaigoje virtuvėlė pasidarė tarsi bičių avilys. Langai tirštai aplipę bitėmis, jų pilna visur, dūzgimas gąsdinantis. Dar niekada nesu mačius tokio bičių aktyvumo. Visada kažkiek priskrenda, bet tokio avilio dar neteko matyti. Laimė, kad jos buvo nepiktos. Tik viena įgėlė į pirštą. Kita bandė gelti į skruostą, bet spėjau nukasti.
Norėjau gražiai sudėlioti fotoreportažą, bet telefone nesusitvarkiau su flickr'u, stringa nekopijuoja kodų. Tai įdedu nuorodą. 6 nuotraukos. Ten galit pamatyti medsukį, kuriuo sukau, bites ant lango, jau kiek pravaikytas, bet dar pakankamai gausiai nutūpusias, kokie jų spiečiai būriavosi pvz. ant tuščių korių, mano tetą bitininkę, kuriai gruodį bus 80.
https://www.flickr.c...s/76053418@N05/
Pabaigus darbus su bitėmis, dar laukė agurkų marinavimas. O lauko virtuvėlė pilna bičių. Tada kūriau krosnį, kai įsidegė uždariau "jušką" ir dūmai gerokai pravaikė bites. Paskui jau ėmė vakarėti ir taip jos namo patraukė. Agurkai užmarinuoti Bet dabar visa atsiduodu rūkytu kumpiu. Ir vos laikausi ant kojų, nes iš ryto su dukra dar nemažą turgelį apėjom . O rytoj matyt rankų nepakelsiu nuo sukimo.
Oi tu, Kerpena, vis dar randi kuo nustebinti. Su kiek šeimos tu ten? O teta šalia gyvena ar kartu su tėvais?
Vakar vakare įniršau, kad neturiu mezginio ir... puoliau tvarkytis. Ir vaikus priverčia kai kuriuos. Geras būdas išliet nervus . Irgi vos stovėjau ant kojų, nes ir diena buvo intensyvi ir darbinga visom prasmėm. Tik mano dėka mašina techninę praėjo. Ta ir atostogų proga bandom planuoti trumpą išlėkimą pas kaimynus.
Aš kaime dabar tik su mažąją ir sesers vaiku. Vieną savaitę buvo ir vyresnioji dukra, bet išvažiavo į stovyklą savanoriauti.
Jauniausias sūnus liko pas uošvius, mėgaujas vienatve, o vyriausieji dirba.
Mano tėvai gyvena Utenoje, o kaimas, kuriame būnu apie 15 km. nuo jos. Čia tėvo tėviškė ir gyvena jo sesuo su kita moteriške, kuri ne giminė, bet abi netekėjusios, tai dviese lengviau. Šitame kaime augau iki mokyklos, daugiausiai močiutės auginama, o paskui buvo praleistos visos atostogos.
Aš kaip koks feisbukas niriu primint, kad lygiai prieš metus bubo susitikimas Adomynės dvare.
Freke, kaip tik nepamotyvuosiu . Būčiau turėjusi ką įdomiau veikti, tikrai nebūčiau tvarkiusis. O tu ir turi. Kas iš to, kad kartais po 3kart per dieną grindis plaunu.... Kai namie, mergos dar draugių atsiveda ir nuolat nesibaigiantis bardakas... Tai kaip ir beprasmis tvarkymasis...
Pradėjom miegamąjį dažyt ir lečo privirėm.
Labas rytas
keista šiandien diena Ryte niekaip negalėjau suprasti, ko čia mane tas žadintuvas sekmadienį žadina, paskui kai jau atsibudau, vis atrodė, kad pirmadienis, darbe sunku kažkokiems darbiniams žygdarbiams nusiteikti...
Vakar truputį neplanuotai teko į sodybą važiuoti - planuojam prūdą pasidaryti, tai vyras turėjo su kasimo meistreliu susitikti. O aš ta proga sau siūlinę meditaciją Anykščiuose pasidariau Paglosčiau babinas, pasvajojau apie gražius mezginius - beveik to būtų ir užtekę.
Bet kažkaip prieš mergaitę nesmagu buvo tuščiomis išeiti.
Tai pasičiupau kažkokį gražiai mėlyną prabangios sudėties likutį - 35% merino, 35% kašmyro ir 30% šilko.
Kol kas bus gražus mano bibliotekos eksponatas
Laba diena,
PAsirodo, dar turiu nebaigtas kojines burbuliuotas, tiksliau turiu vieną, reik antros Net neatsimenu, kada ten megzta buvo, o ir anei kokiais virbalais, kokie skaičiavimai. Tai vakar bansymo būdu virbalus atrodo, kad pataikiau
Šiandien mačiau basutes kokių norėčiau. Gaila, kad jos buvo pamatytos pro troleibuso langą ir ant kitos moters kojų Parduotuvėse tokių nesu radus. Bet bent jau žinosiu, kad tokios tikrai egzistuoja kažkur