Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Labas rytas,

Įspūdingas Lusi gėlynas ir keiksmų biblija... o bet tačiau, niekas nesukrutėjo :D Aš šiemet auginu Čiornyj baron juodus, bet  dar nevalgiau, o jau šitų mini Čerių visokių spalvų kiek..............

Savaitgalį garstroliavom.... su mezgimu nieko bendro.... su skaitymu šiek tiek.... Su darbu daug bendro... Su atostogom tik maža viltis :D

Atsakyti

Labas rytas,

Įspūdingas Lusi gėlynas ir keiksmų biblija... o bet tačiau, niekas nesukrutėjo :D Aš šiemet auginu Čiornyj baron juodus, bet  dar nevalgiau, o jau šitų mini Čerių visokių spalvų kiek..............

Savaitgalį garstroliavom.... su mezgimu nieko bendro.... su skaitymu šiek tiek.... Su darbu daug bendro... Su atostogom tik maža viltis :D

Atsakyti

Šarangė su savim pasišneka :D

šiandien einu drąstiškam įvaizdžio keitimui. ai, nu gerai, ne tokiam ir drąstiškam :D  spalva liks, ilgis kis. visa kita - nenumanau

Atsakyti

Terezza - kur tu pomidorus planuoji auginti? Turi žemės Londone???? Man ir visai šeimai Black cherry juodukai labai patinka, skonis, gausa. Tik kad beprotiško augumo pomidoras, labai aukštas auga, kažkur palubėj kitų teritoriją grobia. Pernai Noire de Crimee auginau, nėra labai aukštas ir skanus man visai. Šiemet mano visi be vardų, nes gavau sumaišytus, o vyro tetulės  išvis bevardžiai.

Praeitą naktį sapnavau Šarangę su Olaiva, šiąnakt tik Olaivą :D, kažkaip su žvake bandei vakuumuoti stiklainius ir ten gal kokius agurkus kišai. Žodžiu, kažkokia nesąmonė. Praeitos nakties sapne dar kaimynės šunį kalbėt išmokiau :D.

Lusasita, o iš kur tu Sungold pirkai? Nes aš LT nerandu... Seniai apie juos girdėjus ir žinau, kad noriu :). Kitką irgi susikonspektavau. Ir tą ex raudoną citriną gauti? Čia man atrodo jau toks liaudiškas pavadinimas ir sėklos turbūt tik tarp žmonių klajoja. Reikia apsiruošti kitam sezonui :). Iš saviškių sėklų neimsiu, nes maras... Paveikęs tik lapus, ir iš patirties žinau, kad didelio nuostolio derliui nepadaro šiltnamyje, tai net nebesinervinu, ne taip, kaip pirmais metais, kai vos nepražilau per juos...

Atsakyti

O kaip atskirti - maras ar tiesiog lapai sudžiūvę :hmm: 

Daržininkių tema :D​ 

Atsakyti

Google'as yra :)/.Aš dar anam sode kai tą marą patyrus, kai per porą dienų pomidorai (šiltnamio tada neturėjom, nieko neišmanėm ir sodinom bile ką, pirkom daigus turguje), tai jau su niekuo nesumaišysiu. Gera žinia ta, kad šiltnamyje ne taip greit plinta, nuolat išskinu pažeidimus, ir tiek.

Va, tipiškas maro vaizdelis:

pomidoru%2Bmaras.png

Atsakyti

na, goglas yra goglas, ten savo pomidoro typ top nerasi, o dar ir oro sąlygų, laistymo ypatumų ir šiltnamio dydžio bei orientacijos nesuvesi.

pvz mano pomidorų lapai (kiek jų dar palikusi) irgi padžiūvę, nu bet aš nesu visai tikrai, ar tokiom dėmėm ar vis tik ne. nes man rodos, kad ne, ale bet negal ibūti tikras

vat agurkai - goglas rodė, kad gelstantys lapai prie grybelio biškį kitaip atrodo, nei maniškiai iš pradžių. bet kuo toliau, tuo labiau panašėja. tik vat į kurį grybelį konkrečiai, tai niekaip nesuprantu

ai žodžiu- kur dingo mezgėjos :D

Atsakyti

Nu tarsi yra tau koks skirtumas, kuris grybelis, jeigu jau jis yra ir nesiruoši kuom purkšti. Aš laukiau laukiau agurkų, šiemet augo gerai, bet vos pradėjus derėti nugelto nurudo ir fignia. Priežasčių net neieškau. Kažkokia ligota ta mūsų vieta :(. Dar morališkai nepribrendau užsiiminėti visa ko cheminiu purškimu. O biopreparatai tai kaip švęstas vandenėlis kol kas....

Atostogaujančių nemažai... ir prie mezgimo mažai :). Oi, reikia nulėkt popiet į (nes dar tik verda troškinys) į biblioteką, nors paskiatyčiau, kad jau kablys tam.

Ai, jeigu ne apie daržus,. tai vakar buvau Domino teatre spektaklyje "Diena be melo". Balsu tik vienoj vietoj nusijuokiau, bet šiaip vis kikenau ar "į ūsą" šypsojaus. Kažkaip labai gerai personažai įkūnyti ir K. Smorigino režisuota. Niekada nebūčiau sugalvojus eiti, jeigu ne nemokami bilietai, bet dabar netgi galvojau pasidomėti, ką jie ten dar rodo.  Labai gerai nusiteikusi išėjau, puikiai praleistas laikas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 07 rugpjūčio 2018 - 14:03

studijų laikais Smorigino spektaklius žiūrėdavom..... geruliai tokie būdavo, o dar aktoriai superiniai, tai kai kurios frazės jau klasika tapusios

pvz

jaaazau, kaip gražu. negaliu žiūrėt.

arba, kai klausia, ką ten daro vienas ar kitas daiktas-suka lizdą.

bet nepamenu jau iš kokio spektaklio.

apie grybelius ir kitus purškimus

mes tai purškiam. ne visa ichemija. papuoal ir jos, bet ne pačios blogiausios.

pvz toks mišinukas labia padėjo mūsų agurkams, tik tikslių proporcijų nepasakysiu - kefyras, zelionkė ir amoniakas

pomidorams šiaip, ne tik nuo ligų - karbamidas, boro milteliai, pienas ir jodas

o ligomis soduose tai dalijasi visi aplinkui....

Atsakyti

Terezza - kur tu pomidorus planuoji auginti? Turi žemės Londone???? Man ir visai šeimai Black cherry juodukai labai patinka, skonis, gausa. Tik kad beprotiško augumo pomidoras, labai aukštas auga, kažkur palubėj kitų teritoriją grobia. Pernai Noire de Crimee auginau, nėra labai aukštas ir skanus man visai. Šiemet mano visi be vardų, nes gavau sumaišytus, o vyro tetulės  išvis bevardžiai.

Praeitą naktį sapnavau Šarangę su Olaiva, šiąnakt tik Olaivą :D, kažkaip su žvake bandei vakuumuoti stiklainius ir ten gal kokius agurkus kišai. Žodžiu, kažkokia nesąmonė. Praeitos nakties sapne dar kaimynės šunį kalbėt išmokiau :D.

Lusasita, o iš kur tu Sungold pirkai? Nes aš LT nerandu... Seniai apie juos girdėjus ir žinau, kad noriu :). Kitką irgi susikonspektavau. Ir tą ex raudoną citriną gauti? Čia man atrodo jau toks liaudiškas pavadinimas ir sėklos turbūt tik tarp žmonių klajoja. Reikia apsiruošti kitam sezonui :). Iš saviškių sėklų neimsiu, nes maras... Paveikęs tik lapus, ir iš patirties žinau, kad didelio nuostolio derliui nepadaro šiltnamyje, tai net nebesinervinu, ne taip, kaip pirmais metais, kai vos nepražilau per juos...

Duosiu tau Ex citrinos.  Cia Sm vienis nares padalintos kazkokios seklos. Pas mane gal is Lusi atejo

Atsakyti

Oho, Katuk, tu tai labiau pažengus tada.  Jokiais pienais ir kefyrais nepurkšiu daugiau niekada gyvenime. Atsirinkau jau šį tą. Asiūklių nuoviru ir BIo M šiemet purškiau. Tiksliau, tai vyras perėmė iš manęs tą reikalą. Nu taip norėčiau, kad viskas augtų savaime, kaip mano vaikystės laikais... Ai,d ar žaliuioju muilu amarus ant rožės ir trešnių dubasinu. Va tas, tai užtikrintai veikia.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 07 rugpjūčio 2018 - 15:11

Restar- nesupratau :hmm:  pažengustai pažengus, bet iš komentaro, kad atsirinkai, suprantu, kad tie pienai ir kefyrai kažkas negero? kodėl niekada daugiau gyvenime nepurkši?

apie bio M - kokia nuomonė, vertas ar ne tų pinigų.

Atsakyti