Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Tai va... unikumai. Gerai parasei.... man jau reiktu ir zeme gal keist.... trasu beveik nepilu. Tai visokie jaucio sirdziu tipo tai ir po 4 pomikus.... 

Restar, pabandyk Ex Citrina. Daug ir skanus ir neserga. 😊

Atsakyti

Gražus Lusasitos gėlynas. :wub: Nors nuo to grožio daržo norėt nepradėjau.

Turbūt specialiai man kaime atsaradęs visai neblogas internetas. Aš iki šiol neturėjau telefono, tokio, kuriuo jungčiausi, bet vaikai skųsdavosi. Net eidavo kažkur į medžiotojų bokštelį, kad facebook'us pasitikrintų.

Jau gerą pusdienį brandinu mezginį iš rogutinio kašmyro. Bandau suderint turimą aprašymą su turimais raštais ir nenusprendžiu nuo kurios vietos pradėt.

Atsakyti

aham, derlingųjų veislių patarimo ir man reiktų :rolleyes:

pernai Restar dovanotieji tokie neblogi buvo, gerai derėjo, tik kad aš per tankiai juos sukišau. šįmet kaltinu sausą ir karštą orą.

bet aš ir daiginti nelabai trokštu :rolleyes:  nu nes sąlygos tam neitin geros

Atsakyti
Freke, tai puolu ant kelių kelių sėklyčių prie progos. Gal susitiksim arba galiu atsiųsti voką voke. O jie geltoni? Nes pas mane 40 daigų kažkur telpa, vienokių noriu, kitokių, tai vos po 2-3 daigus, jeigu būna vienodi. Nors vis gąsdinu (tik nežinau ką :D), kad prisisodinsiu raudonų hibridų :).  Pasiilgau normalaus standartinio dydžio raudonų pomidorų. O dabar tai milžiniški juodi, maži juodi, žali, kriaušytės kokios nedickos, žodžiu, jokio standarto. Visai norėčiau daugiau vienodų turėti. Saviškiais pasigrožiu, bet pavydžiu kaimynei, kai iš uošvių parsiveža vienodų raudonų :D.
Atsakyti

Restar tada tiks.

http://www.tany.lt/i...udonoji-citrina

Atsakyti

nu ne i tema kalbant :) tai pas mane siemet  raudonas siltnamis.  juodu norejau  , pirkau ciornyj triufel, ale auga zemaugiai   su raudonom slivkem. ir dar gal 4 krumeliai. rrrrrrrr. 

i ex citrina  , kuria auginau ir man neocen , nebent konservavimui ,  siemet auginu panasius Jubiliejnyj tarasenko , kekes beprotiskos ziedu tik vaisiu tai tiek nera. didesni uz tas raudonas ex citrinas, grazus su  snapukais. kolkas neisragavusi , ar skanus.. kiti  panasus labai  krasnyj  persik. netgi beveik vienodi su anais.

o siaip auga turbut virs 40  veisliu :)  daigu gal 60 su visom ola polkom ir vazoninukais sirdukais .

dideli  jau nunoko, vakar susoko i 7 dezes.  veliau jau bus mazesni, nebus tokiu po 900 gr gigantu :)

is didziuju, ta 100 pudov, kur nuotraukoje tokios  "kriauses" milzines. Serdce italiji irgi toki.

apvalus milzinai  Babushkino ir Gigantas

is jauciasirdziu sejau tik   Rozovyj miod, Alsu  ir Mazarini, bet sitas  kazkoks nupiepias isvis siemet .

man skanus dideli roziniai  Cainaja  roza

is pailguju , hibridas Giuljeta, kasos  didziausios. Ale ir  nehibridai ne ka prastesni,  Superbanas,  Penis, Eros ( geltonas)

juodukus turiu  tik Shokoladka  ir black chery

geltonus  auginu kasmet, gautus per mainus, uzvadintus kaip Medovyj  gigant  , nu bet   didumo  kaip  kiausiniai :)  kekiniai , skanus . is labai brangiu  hibrido seklu Bolzano ( oranzinukas)  emiau seklas. tai vienas is dvieju  gavosi identiskas  Bolzano, o kitas patapo labai derlingu tokiu pat, tik raudonu :)  viens i tete kits i mama :)

dar auga , uzvadintas kaip Flame, bet ano devintos eiles pusbrolis. irgi kekinis,  vaisiai ne milzinai

is zemaugiu   ankstuke ola polka geltona. sibirskij skorospielyj eilinis raudonas apvalus , labai labai derlingas. ir Lijana rozovaja, irgi apvalus, labai derlingi    bet roziniai. mums sitas pats skaniausias. ai , dar  zemaugis Kmicic su pailgomis raudonomis slivkomis . nu ir tas, katras turejo but juodas triufelis .

ankstukas hibridas, gero skonio  Toro

ir aisku  lietuviskas Skaris. i ji panasus  tik rozinis Italianskij spagetti.   ir  raudonas pailgas ( siemet kazkoks sukriausejes pasidares)  Gusinoje jaico .

nu ir aisku  sunaus ex mergaites vardu uzvadintas  dryzuotasis . is jos  bobutes gautos seklos.

gal ka praleidau .

pas mane stebuklu nera. irgi laaaaaaaabai karsta,kaip ir pas visus. labai daug  numetytu ziedu. nu bet kazkaip to derliaus sociai . va atvaziuos pusbrolis, dede, brolis su seimyna. turesiu lauktuviu ko pridet :)  o siaip  dalinames 6 seimos nariams . ir aisku sultys,  pomidorai salvose sultyse, dziovinti ... ir aisku  pomidoru padazas kecupo konsistencijos

Atsakyti

nu praleidau hibriduka  smulkiavaisi  Sun gold. kaip saldainiukai :)

tai siemet toks, kitamet gal vel ka pakeisiu :)  nes seklu prisidarius   gal 200 rusiu

Atsakyti

O kodel ta citrina nepatiko? Nes man patiko kad derlingas... ir netezta kaip koks ananasas

Pas mane buvo Aistes dryziai (turbut is taves gauti), gonziko dryziai ir anytos. Visi identiski. O kurie isliko nezinau 😊 tai garbe atidaviau anytai.... 

Puse siltnamio nehibridai. Kita hibridai.  

Atsakyti

zinok nebepamenu kodel. gal sausokas tada atrode. konservavimui daugiau tinkamas, o pas mane konservuotu nevalgo . gal reiks atsiprasyt ir kitamet vel augint :)  del grozio, nes su snapuku :)  o gal norejosi kitokius  ismegint .

Aga, aistes  dryzius su gonziko  dryziais  lyginau, tai tas pats. tik pas mane gal nuo mulciavimo jau  jiems persotu   augt.  . kazko  azoto  pertekliu anie man rodo .  reiks sodint kitamet i kita vieta .

su snapuku hibrida  Karina auginu. tai reiskias  is viso  6 gal  hibridus .

Karina, Giuljeta, Sokoladka,  Sungold, Toro , Krasnyj persik .

Atsakyti

vajazau, kad prisikeikėt :blink: a

š tai nepamenu  visų, kuriuos pernai turėjau.

bet tikrai buvo skariai - daug vaisių turėjo, bet tos skarotų šakų miškas :D

tikrai buvo bent vienas tas Aistės dryžius - patiko šeimynai.

buvo Čiornyj princ :hmm:  bet šitą galiu ir suklysti

ir berods Tornado :hmm:

susikonspektavau Lusasitą :rolleyes:

Atsakyti

Jergau..Lusasita... kvabakšt ir guliu nuo tavo gėlynų....dar sako, kad žiedus pramėtė..nu ar begali daugiau užsimezti??? :blink:  :blink:  Va pas mane irgi veislių nemažai, bet ant visų po kelis pomidoriukus kybo, tarpas visai tuščias, paskui vėl pamegzta vienas kitas...pikta aš ir ant jų ir ant savęs  :oh: o rodos ir tręšiau keliskart, bet gal per mažai...

dar pavasarį vyras juos susodino, kur koks neturiu supratimo, ar čia svarbu, sako, juk kokios selekcijos nevykdysi...ir ką tu jam paaiškinsi... :frusty: prašysiu tavęs sėklikių, jei galima :4u:​ 

Atsakyti

Ir reikejo cia man jus skaityt? Dabar jauciu ne tik siulu, bet ir seklu drakius pas mane apsigyvens. Bo baisiausiai uzsimaniau juodu pomidoru. Rekomenduokit, kurie skaniausi ir derlingiausi. Valgymui cia ir dabar. Konservavimais tikrai neuzsiimsiu.

Atsakyti