Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

o aš kaip nekeista, po sunkaus savaitgalio visai neblogai jaučiuosi. turint momeny, kad paskutiniu metu jau senokai sveikatos trūksta.

tai dabar net nežinau, kas padeda.

pradėti gerti vaistukai dėl autoimuninės

ar

pačios susigalvota priemonė - nu jau taip sunku kojose buvo savaitgalį, toks jausmas kad ne tai kad ištinę, o kažkokios išbrinkę, kad sugalvojau po šaltu dušu jas pakišti (visa nedrįsau iš kart). tai vat dabar kasdien ryte tą padarau :rolleyes:

o gal visas kompleksas :D

ir namuose nepasakyčiau,kad labai jau karšta, dieną nebūnu, o į vakarą jau ir gaivumos iš lauko paduoda

Atsakyti

Vycką :) (Vytautas), itin retai namie būna, bet jeigu būna, tai vyriškis tik šitą perka. Reikia man savo atsargų kokių nors užsiveisti.

Beje, kaimynės dukra net į darbą neišėjo - irgi panašiai jautėsi, kažkokius mineralus ėmė gerti.

Atsakyti

Nu vat ir aš kitokio nepripažystu, nu kartais borjomi norisi

eisiu Vyckos ieškot per piet, gal dar panangino gerai būt užsipirkt, seniai jau begėriau

Liniuka dideli kiekiai tai nu ne 2 L per karščius gi

bet man kaip tokiai mižnei tai gal ir išplauna, nes kiek išgeriu tiek ir išlakstau, o gert norisi, troškina...

Atsakyti

Liniuka, ko nervinies?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katuks: 02 rugpjūčio 2018 - 10:09

Nu vat ir aš kitokio nepripažystu, nu kartais borjomi norisi

eisiu Vyckos ieškot per piet, gal dar panangino gerai būt užsipirkt, seniai jau begėriau

Liniuka dideli kiekiai tai nu ne 2 L per karščius gi

bet man kaip tokiai mižnei tai gal ir išplauna, nes kiek išgeriu tiek ir išlakstau, o gert norisi, troškina...

Nu 2 l per karščius normaliai. Bet ar išsysiot ir išprakaituot per karščius, ar tik išsysiot per šalčius visvien mineralai pasišalina.

Katuk, dėl visokių niekų nervas jama. Negi čia dabar nervinsies dėl rimtų dalykų :D​ 

Atsakyti

SoliSol tai sestadieni mini mytas? 😊 mastau ar vaziuot balejint gyvai. Ar mintimis is baseino palaikyt😊😁

Atsakyti

Labos :4u: 

Freke, jooooooooo :D mynsim abu su vyru, o dukra tokiose pat abejonese kaip ir tu :D. A su plentinuku vyrs min? As tai nuo jo einu lengvai is proto, miskais vaziuot ne mano arkliuks :D tai pries trasa ta diena taaaip pilva skaud :D . Bet uztat vyrs ein is proto, tai taip laikau kompanija, kaip ans man ant plento, sako tu tuo dvirku is kart suprantu kur ir kas prostata yr :lol: 

Atsakyti

Šitokie karščiai, o ežere vanduo visai ne kaip arbata. O jau žmonių :blink: Kaip akvariume :D​ 

Atsakyti

Labos :4u:

Freke, jooooooooo :D mynsim abu su vyru, o dukra tokiose pat abejonese kaip ir tu :D. A su plentinuku vyrs min? As tai nuo jo einu lengvai is proto, miskais vaziuot ne mano arkliuks :D tai pries trasa ta diena taaaip pilva skaud :D . Bet uztat vyrs ein is proto, tai taip laikau kompanija, kaip ans man ant plento, sako tu tuo dvirku is kart suprantu kur ir kas prostata yr :lol:

Su MTB turbut. :hmm:  Nes abu atsivezes.  Kai registravos uzmaciau tavo miesta. Sakau stop. Ziu moteris S. Oba!!! Tai kazkaip idomiau pasidare, bet su vaikais ar islauksim tokiu oru.... va dabar reiks pasiklaust  apie prostatas :lol: 

Atsakyti

Išėjom su viaikais pasivaikščiot. Galvojau, bent vakare atsivėsinsiu. Kur tau, grįžau sukaitus... Jau kelintą kartą pakišau rankas, kojas po šaltu vandeniu, bet nelabai padeda. Įmanoma išgyventi tik ne mieste tokiu oru. Vaikai tik ir klausia, kada į sodą važiuojam.  

Nuspirkau kažkokių ten bio mineralų, sugėriau. Tai man nieko keisto dabar, kaip per didelius karščius ar šalčius žmonės miršta.... Kažkokia pajautrėjus ir pati.  

Atsakyti

Laba vakarą :)

Nu kaip keista, kai kažkam iš pasąmonės mano rašliavos lenda :D tai gal kartais ne be reikalo čia pripliurpiu,jei nors vienai padeda :D

Liniuka, gert reikia tiek,kiek organizmas netenka. Suaugęs žmogus (70kg) be jokių ekstremalių sąlygų (didelio karščio ar šalčio, didelio fizinio darbo) per parą vien iškvėpuoja 500ml H2O, o kur dar virškinimo sultys, sysius, prakaitas,kad ir kaip mažai jo atrodytų ir iš tokių dalelių per parą susideda apie 1,5 - 2litrai. Tik keli niuansai: 1) su viskuo netenkam ne gryno vandens,o komplekso su mikroelementais ir mineralais, nes tiesiog distiliuoto vandens pas žmogų nėra. Su distiliuoto vandens klizmom žmogų galima nužudyt ir nieks nesužinos, jei nusikaltimo vietoj nesutiks :) 2) ne viską reikia išgerti. Vandens turi ir sriuba, ir vaisiai, uogos, ir pienas ir pan. Net varškė ir kiti atrodantys sausi produktai neša vandenį. Nu gal nebent "bulka" ir džiūvėsiai nelabai jau turi ką nešt, nebent pamirkai į arbatą ar sultinį prieš kramtydama :D

Bet primenu, čia be ekstremalių sąlygų. O esant karščiam, ligoms (temperatūrai, vėmimui, viduriavimui ir pan) ar intensyviam sportui vandens netekimas padidėja 1,5 -2 kartus per parą. Tai va tada jau privalu išgert apie 2 litrus, norint gerai jaustis. Ir būtų labai gerai grąžint ne tik vandenį, bet ir mineralus, nes jei grįš tik vanduo, suveiks osmosinį slėgį reguliuojantys mechanizmai ir kiti visokie dalykai ir taip,mineralus išplausim. Jei grįš vanduo su elektrolitais, nieko papildomai neišsiplaus,o netgi pasipildys ko trūksta.

Atsakyti

Dar apie komentarą dėl skiepų, lyg Limit... Neįsivaizduoju, kodėl šeimos gydytoja teigė,kad prieš daugiau ŽPV virusų esanti vakcina sunkiau "pernešama". Gal iš paprastos logikos,kad imunitetas turi susidaryt/išmokt kovot su daugiau elementų vienu metu.... Bet kad tokių duomenų apie šitas vakcinas nėra. Visos ŽPV vakcinos esančios šiuo metu pernešamos vienodai, t.y. individualiai. Vieniems nieko nesijaučia, kitiems būna nedidelė temperatūra ar patinsta skiepo vieta. Viskas. Kol kas rimtesnių komplikacijų nepranešta. Jei gydytoja jų matė,jos pareiga pranešti. 

Apskritai apie vakcinų "pernešimą", tai didesnės reakcijos būna nuo vakcinų prieš bakterijų sukeliamas ligas, pvz., meningokoką, o ten sudėty tai tik prieš vieną meningokoką reik sukovot, ne prieš 9 ŽPV! :) Tai kaip čia gaunas? :) o gaunas,kad dalyvauja truputį kitos imuniteto grandys, truputį kitos ląstelės, nes kovot prieš virusus ir bakterijas reik skirtingai ;) 

Toks būtų mano paaiškinimas :)

Atsakyti