Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Labas rytas,

katuk, gal gali receptu pasidalyt receptu, pagal kokį darei. Nes pas tėvus irgi daug pomodorų, mama dejuoja, kad niekas nevalgo, nežino kur dėti.

Nors labiausiai tai norėčiau kokią tyrę be priedų pasidaryt, kad nebūtų cukraus, acto, kai parduotuvėse būna pomidorų pasta, gali būti ir skystesnė, bet matyt toks daiktas nesilaikys.

Širyt beveik baigiau savo mezginį. Liko koks niekingas penktadalis baigiamosios eilutės, bet nebespėjau. :)

Atsakyti

Kerpena, pasigoglinau ir tiek :)

berods va pagal šitą dariau http://oditele.blogs...zas-ziemai.html

nors dauguma receptų labai panašūs. aš tik patingėjau pjaustyti ir odeles lupti, tai su kombainu viską smulkinau, o išvirus gerai sublenderinau. ai, ir viriau gal net daugiau nei valandą, nes skysčio buvo nemažai, gali būt kad dėl kombaininio pjaustymo

šiiap ankstesniais metais esu pagal Beatą gaminusi, tai ten gal kokių prieskonių daugiau ir tiek.

beje, yra receptas ir be acto https://www.lamaista...i-be-acto-58143

nežinau, kaip laikytųsi, bet atrodo visai neblogai

Atsakyti

beje, pomidorų pasta net pirktinė ir šaldytuve, atidarius  man ilgai nesilaiko, supelyja, tai matyt ten nieko ir nėr pridėta.

ai, ir aš pyliau obuolių actą.

Atsakyti

esu girdėjusi kažkur kad blenderiuoja pomidorus ir užšaldo, bet tai reik vietos šaldikly

labs

megztelėjau vakar taip nemažai beskaitydama :) tik jausmas kad su kišene per daug įsivažiavau ir per didelę nurezgiau, bet dar nedrįstu ardyt, o gal gerai bus ilgesnis megztinis ir tiek

Atsakyti

aš pomidorus nurengtus blenderiuoju ir į ikėjos maišiukus sudedu ir į šaldiklį prieš dvi sav krapų 3 pakiukus pasėjau,sudygo kaip kareivukai visi,nuroviau,supjausčiau ir užšaldžiau.vėl sėsiu naują partiją,nes šaldyti krapai mūsų šeimai labai patinka mezgu iš labai mielo siūlo va šitą,nes jūrinį vinegretą išardžiau,nekabino:

Priedas  70dff45a827fb7a4c5df0822289f9d9c.jpg   33,71KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Olaiva iš kokio siūlo mezgi?

dailus šitas pasidėjus tą paveiksliuką ant akių irgi ale iš serijos man nereikia dar vieno megztinio :D palauksiu kol užsireikės

Atsakyti

Lace, jūs kai daug keliaujantys mašina, kiek per dieną vidutiniškai važiuojat kilometrų iš A į B?

Kad nėra vienos taisyklės  :mirksiukas: Mes daug keliaujam, bet dažniausiai ne šiaip mašina, o bekelei paruoštu džipu - su juo kilometrų sukimas asfaltais yra varginantis ir nelabai komfortiškas (ir dėl didelių triukšmingų purvinių padangų, ir dėl kondicionieriaus nebuvimo). Mūsų įprastinis formatas būdavo toks - nuvažiuojam per dvi dienas iki kalnų (apie 900km), o kalnuose dienos atstumai jau labai nedideli būna - kartais 50, kartais 20 km per dieną, o vieną kartą 8 kilometrus važiavome 3 dienas...  :bigsmile: 

Šiemet formatas gavosi truputį kitoks - savaitę važnėjomės kalnuose, o paskui dvi savaites važinėjome asfaltais. Kiekvieną dieną gaudavosi po 400-500 km. Man nepatiko - labai vargino karštis, buvo gaila vaikų, kiaurą dieną besimarinuojančių mašinoje, su didele kompanija sunkiai sekėsi susiderinti skirtingus poreikius... Antrą kartą to tikrai nekartočiau, į tokią kelionę reikia važiuoti komfortišku lengvuoju automobiliu arba skristi lėktuvu.  :ax:​ 

Atsakyti

iš šiltassiūlas.lt šalavijų žalia

Priedas  wooly-cotton-135-salaviju-zalia-1.jpg   227,39KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Olaiva, gražus šitas su laiveliais., bet turbūt ne iš bet kokio siūlo tir laiveliai pasimatytų gražiai

Gal ir gera mintis  blenderiuoti ir šaldyti. Baisiausias dalykas, kurį siūlo, kiek paskaičiau receptų, tai trinti per sietelį. :unsure:

O ikejos ,maišiukai, tai čia kas - kažkokie šaldymui specialūs?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 31 liepos 2018 - 09:19

pvz tokie,bet aš į mažesnius dedu

https://m.ikea.com/l...s/art/30277501/

Atsakyti

šaldyti prieskoniai yr labai geras dalykas.

visada prisišaldau ir krapų ir petruškų, anais metais daug salierų lapų buvo, tie irgi šaldiklin suėjo, bazilikai, netgi špinatai ir rūgštynės.

galiam ir į paprastus užspaudžiamus Ikeos maišiukus, puikiausiai markeriu ant viršūnės galima pasižymėt

Atsakyti

vienais metais aš juoduosius serbentus tryniau per sietelį..... .netgi du kartus. kad neliktų odelių ir sėklyčių.

nu gavo nerealus džemas. bet daugiau gyvenime taip nedarysiu :D

o padažui pomidorų odeles gal ir vertėtų nulupti, nors dar šiandien patikrinsiu, bet vakar po blenderio tai jokių ten odelių neradau.

Atsakyti