Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Merginos, sakykit, ar ėriuko vilna kandantis dalykas?

Atsakyti

Man atrodo, kad jei esi jautrus vilnai, tai vis tiek bus kandanti, nors gal mažiau nei paprasta vilna.

Labas rytas.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 27 liepos 2018 - 07:32

Aciu, Kerpena, as taip save ir itikint bandziau, kad man tu siulu nereikia, kad ir kokia spalva grazi bebutu. Pirmiau reikia drakiaus saugomas alpakas ir silkus sumegzt. (Siuo metu virbaluoju liemene is alpakos, kuria parsiveziau is Peru pries.... beveik 6 metus :oh:).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Terezza: 27 liepos 2018 - 07:51

Tereza o alpaka tau nekanda?man ėriuko vilna kanda mažiau už alpaką bet daugiau už meriną

Atsakyti

Ne, alpaka man nekanda visiskai. Nekanda ir merinas. O va iprastine vilna kanda baisiai.

Atsakyti

Tai gal tiesiog padidėjęs jautrumas, (ar alergiškumas) konkrečiai vilnai.

Viena draugei buvau numezgus riešines iš merino vilnos. Bet jos buvo dar tokios vienos iš mano pirmųjų pakankamai grubios, stambokais karoliukais, nes tada dar neįsivaizdavau, kad galima 11 nr . karoliukus ant vilnonio siūlo suvert. O paskui  ji nusipirko kaziuko mugėj labai gražias, smulkiai megztas. Ir pasakoja man, kaip norėjo tų riešinių, kaip nusipirko, ir kaip negali nešios, nes rankas pradeda bert.  O aš klausiu - o nuo maniškių neberia? Sako, ne. Tai vadinasi merino vilnai nebuvo alergiška, o paprastai alergiška.

Atsakyti

Idomiai....

Alergijos as tikrai neturiu. Tiesiog jauciu kandima, jei vilna siurkstesne.

Atsakyti

Tiesiog norėjau pasakyt, kad gal ir jautrumas, kaip ir alergija gali būti  tik vienai  vilnos rūšiai.  Aš tada irgi nustebau, nes įsivaizdavau, kad jei jau esi alergiškas vilnai, tai bet kokiai.

Atsakyti

Laba diena,

Koks įdomus lietus lauke, vos vos krapnoja, nes plytelės nespėja sušlapt.

Per radiją girdėjau, šiendien didysis mėnulio užtemimas, bus didelis raudonas mėnulis ir tęsis gan ilgai paie pusantros valandos. Jei nebus apsiniaukę, reiks eit pasižvalgyt :)

Vakar važiavom apie 23h maudytis, tai taip gražiai švietė ir upėj atsispindėjo. Oras šiltas, vanduo šiltas, vienas malonumas su dviračiais prasinešt :)

Patinka man tokia vasara, tik kad diduma laiko darbe...

Atsakyti

Olaiva, o tavo kašmyriniai pyniuočiai iš 2 ar 3 gijų megzti? Apžiūrėjau ravelry, bet nieko neparašyta pas tave.

Atsakyti

Olaiva, o tavo kašmyriniai pyniuočiai iš 2 ar 3 gijų megzti? Apžiūrėjau ravelry, bet nieko neparašyta pas tave.

labai geras klausimas :)

Atsakyti

Mezgam , o vyras kubile vandenį maišo,kaip kokį viralą :D :B Priedas  2018-07-27 21.23.27.jpg   593,64KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti