Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Soli sol, esu išsisaugojus, man atrodo,  katuko vyniotinį, Jei šitas, tai ji dar sakė, kad ne visai tokį kepa, bet artimiausias receptas.

http://spurgita.blog...ais-ir.html?m=1

Taip dar ir neišbandžiau, nors labai norėjau. Dabar priminei, gal išbandysiu.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 26 liepos 2018 - 07:46

Labos :4u:

Katuk lyg tu kepi tokį vyniotinį su lašiša, tokį suktinuką. Jei esi a gali parašyt receptą, nuoru išbandyt :ax:

laba,

praktiškai receptas yra šis http://vorastinkle.b...-ir-lasisa.html

tik aš iš tokio kiekio išsikepu gal tris ar net keturis lakštus, o ne vieną. t.y. aš juo darau pakankamai plonus.

ir nulupimas nuo popieriaus kartais būna sudėtingesnis, tai aš darau taip: iškeptą lakštą  (beje, kepu šiek tiek trumpiau, apie 12-15 minučių) kartu su popierium išimu, uždengiu kitu popierium ir dar rankšluostį užmetu ant viršaus. tada jis šiek tiek atidrėksta ir lengviau nusilupa.

ir į varškę įlašinu šiek tiek citrinos, su lašiša itin dera, arba įtarkuoju žievelės.

skanaus

Kerpena, tebuvom 4. vieta smagi, nors intymumo tai nereik tikėtis, žmonių mėgstama veranda :D

Šarange, aš irgi nemezgu :D

Atsakyti

Ačiūūūū jum :4u: būtinai išbandysiu. Savaitgalį turėsiu svečių tai noriu nustebint :D  :D 

Atsakyti

ale tai plepumas....

Kerpena, tai ar įstojo tavo dukraitė, kur norėjo?

maniškės tai teikė pasirodė prašymus LT tik į vieną vietą. įstojo. tik kad pasirodo visai nenorėjo :D

Atsakyti

Sveikos,

kad neprasėdėčiau visą dieną namie - išsivedžiau vieną vaiką pažado tesėti, tai kartu ir paneles prigriebėm. Rezultate - tikslą tai įvykdėm labai greit, o tada visus fontanus išturškėm (kur įmanoma), Vilnelę išbraidėm (nuostabus atsigaivinimas), aikšteles aptrynėm, ledų prabangių užvalgėm ir pėsti namo per Užupį parėjom. Tai nors truputį pasivaikščiojau pagaliau vėl.

Katuk - tai kur tavo mergaitės įstojo? Ir kodėl ten užsirašė, jeigu nenori?  Turbūt vis tiek tikisi į užsienį pakliūti? Kerpenos dukraitė kaip? Dar gi Saulėlydžio mergaitė? Kieno dar?

Man tai nervas, nes nieko nesu pradėjusi megzti kabinančio...

Atsakyti

Laba diena, 

Ačiū vakar už kompaniją. Smagu buvo po tiek laiko susimatyt, kad ir negausiai. 

Qqtės kuprinė iš tolo kaip saulė švietė, minioj tikrai nebus pasimetus :D

Papasakokit, ar kuri esat buvus Saaremų salose? Verta? 

Mano visi pažįstami abiturientai sustojo, kur norėjo. Bendradarbės tai veidas šįryt tiesiog švytėjo iš laimės dėl dukros :D

Atsakyti

katuk, įstojo, ten kur pirmu numeriu buvo parašius. Nors jos gal ten nebuvo labai kažkokio konkurso. Išvažiuos į Kauną. Atrodo, kad patenkinta lyg ir. Nes paskutiniu metu negalima buvo net paklaust nieko epai studijas, baisiausiai pykdavo.

O tavo merginų užsienio studijos - niekas nepasikeitė? Sakei, kad vienai labai mažai trūko ir davė apeliaciją.

Ir pernykštis abiturientas įstojo. :) Tikėkimės, kad jau dabar teisingai. Šiaip keista, tarp jų 2 metai skirtumas, mokykloje tik klase skyrėsi, o dabar bus tame pačiame kurse. :)

Atsakyti

Kerpena, o pernykštis irgi į Kauną?

Sumažės vaikų namie. Su keliais dabar liksit?

Atsakyti

Apeliacija pavyko, balą pridėjo, bet ten kažkokie niunsai, be rugpiūčio pabaigos nesužinos ar priėmė užsienis.

LT rinkosi artimas studijas norimoms, nes tų nėra. Tai kuri rinkosi biologijos mokslus, įstojo į genetiką, o kuri rinkosi imunologiją, įstojo į molekulinę biologiją. Dar nežinau kaip nuspręs, pasirašys sutartis ar ne.

didysis tikslas buvo užsienis, dėl to ir nelabai patenkintos Čia kaip atsarginis variantas. 

Nieko nesuprantu ir nežinau, nes kaip ir pas Kerpeną -geriau nejudinti. Toks vaizdas, kad nervų daugiau, nei kai egzus laikė

Atsakyti

Pernykštis lieka Vilniuj, tai liks namie 3. :)

O sesės, kuri su folkloru išvykus į užsienį, šįryt paklausiau, kaip sekasi. Tai atrašė - labai gerai, ką tik išsimaudžiau baseine ir sužinojau, kad 4 metus turėsiu savo kambarį. :rolleyes:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 26 liepos 2018 - 19:49

Limit, mes buvom saaremos saloj prieš porą metų. Keistoka tokia sala. Man iki tol salos labiau asocijavosi su visokiom kalnuotom Europos pietuose, kur vien kalnai ir kur pažvelgsi jūra. O ten pavažiuoji kiek giliau ir vaizdas viens prie vieno kaip pas mus - miškai ir lygumos. Žodžiu jokios egzotikos :D  Kuresarė toks gražus nedidelis kurortas. Labai fainas kempingas su namukais muške ant jūros kranto. Jūra labai negili nuo kranto ir šilta. Jei būtų arčiau, tai tikrai mielai lietuvišką pajūrį iškeisčiau. Dar vieną naktį gyvenom kažkokiam kaimo turizmo sodybos vienkiemy su didžiuliu obelų sodu :wub: Pylė kaip iš kibiro, bet pavėsinėj taip gerai pasėdėjom. Paskui dar į Taliną važiavom. O šiaip tai jau vakar kalbėjom, kad visur gali rast kažką faino. Žodžiu - važiuok :D 

O gal kuri galit parekomenduot kokį gražų miestelį prie jūros netoli Barselonos?

Atsakyti

Man į Saremo salą viena gražiausių kelionių buvo. Nors aš kai nelabai kur keliavus, tai  negaliu daug lygint. Bet pati kelionė gal dėl nuotaikos  labiausiai patiko. Tada iškeliavom netikėti, ekspromtu, kiekvieną naktį vis kitur nakvojom, nieko nebuvom užsisakę, tik palapinę turėjom nedidelę (tada su trim vaikais keliavom), bet nakvynę visur gavom nameliuose.  Vienoje vietoje, jau žemyninėj Estijos dalį nakvojom namely ant pačio kranto, pro langą iš lovų žiūrėjom kaip saulė leidžiasi.  Saloje man patiko kažkoks ten aukštas skardis turbūt salos šiaurėje. Buvom pily Kuresarėj. Nakvojome ir tame kempinge, kur nameliai prie pat jūros. Nors po Ventspilio kempingo buvom kiek nusivylę juo. Patys nameliai tada tokie tarybiniai buvo, gana apleisti, kainavo daug brangiau už Ventspilio, o tarkim nueit į dušą dar papildomą žetoną turėjai pirkt ir jis ten kelias minutes dušą įjungdavo.

Dar ten tokios mūsų akiai neįprastos senos akmeninės bažnytėlės, tarsi iš labai gilios senovės, vėjo malūnai, meteorito išmuštas krateris, kuriame dabar mažutis ežeriukas... O dar man tokį egzotišką įspūdį paliko vakarinė salos dalis, tokia visiškai laukinė. Mes buvom vakare, labai gražų giedrą vakarą. Ateini prie jūros tokiom beveik pelkėm, laukiniais krūmokšniais apžėlusiomis, kažkokie apleisti bokšteliai ir lyg net palūžusi medinė prieplauka, o jūra nelabai panašį į jūrą - lygi, rami tarsi ežeras, tik didelė. Ir saulė  jau leidžiasi, aiški raudona, spindinti. Man tas paveikslas iki šiol kabo kažkur širdyje, nors buvau prieš 11 metų .

Ai dar nežinau kaip dabar, bet tada visame tame vakariniame krašte neradom jokios degalinės. Galvojom vis tiek kažkokie miesteliai, kažkur turi būti, bet nebuvo, tai vos pasiekėm kažkokią vietą, kur buvo. :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 26 liepos 2018 - 22:47