Abelo, gal ta matematika turi įtakos tam siuvime. nu nes pats siuvimas tai tik technika, o visa kita - konstravimas.
apie uogienes dar šiek tiek - mano mama kažkaip sugebėdavo išvirti braškes neskystas ir ne dėl cukraus kiekio. Kiek pamenu, ji kažkiap užpildavo tas braškes cukrum ir palikdavo net ne parai stovėti, o kokiom trim. tai tos braškės matyt sugerdavo viską, pasimarinuodavo ir vat gaudavosi tokios tvirtos, kad nesuvirdavo. o dar gali būt kad ji skystį nupildavo atskirai
a la sirupą gėrimams palikdavo. bet nesu tikra, nu nes buvau maža, jauna ir nesiruošiau kaime gyvent, tai nesidomėjau visai ūkio darbais
o jau žemuogių uogienė
tai topų topas, tik tiek kad nelabai tos žemuogės pavirsdavo uogiene. bet jei būdavo, tai gaudavosi vos ne pjaustoma su cielom uogytėm
močiutė mano Dzūkijoj prie miškų gyveno, tai vis parinkdavo