Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

nežinau, ką reiks daryti, jeigu bus ir nesukirmijusių.

Nupjaut ir saslykineje sunaudot. Kam laikyt medi jei jis naudos 0 duoda. Geriau i jo vieta tada jums patinkancia slyva pasodint.

Jei kas turės atliekamų slyvų arba žino kur gaut humaniška kaina, tai pasakykit. Man slyvienė pati pačiausia :wub:  

Vilniuje kazkur turi but ar vaisiu bazes ar urmas koks. Ten kainos humaniskos. Tik imt jau dezutemis reikia. Braskes buvo 0.9-1.00€ kai turguj 3,50 2,80. 

Slyvos jei nenukris bus. Ir melynu ir geltonu. 

Atsakyti

bruknės su kriaušėm...mmm...prie kijevo kotletų...

o man pats žiauriausias patiekalas varškė su uogiene.gal dėl ligoninių,nes ten tokį marmalą uždėdavo...uogienes tik ant pyrago naudoju trupininio

jeigu kas geltonų slyvaičių džemą virsit,tai nupirkit kokį kilą abrikosų.kartu išvirus, grynai abrikosų džemas būna ♡

Atsakyti

Uogienių diena :).

LIniuka - mes Kalvarijų turguje sezono metu esame nuostabių slyvų pirkę. Esu dar po kibirų pirkus tiesiai iš moters, kuri NMA dirba, iš Širvintų ji. Slyvos didelės, tai jų kaina humaniška paprastai būna. Gaila, mano brolis daug slyvų išpjovęs, o kiek pasiliko - tai sau (nesvarbu, kad sodyba mums abiems močiutės užrašyta...)

Atsakyti

nesu  nieko pirkus  uogienems :) jei kokia verdu, tai tik is sodo gerybiu  nesuvalgytu likuciu :)  dukra labai megsta melyniu uogiene . salia sodo miskas, tai anksciau eidavom koki litriuka ar pora pasirinkt. nebut sode, tai ir uogieniu turbut nereiktu :)

braskes  labai gerai remontantines. dabar antru uzejimu zydet pradejo :)  as irgi noreciau  sodo prie namu. nu bet  ka padarysi, kad tik savaitgaliais taip buna :)

slyvu neturim.  pirkom kriause, kelis metus augo, kol ant medzio  atsirado pora SLYVU.  tai vat tokia musu krause  augo kelis metus, vis laukiant tu slyvu. . paskui kaip freke sake, isejo i saslykine... vysniu irgi neturim. kiek pirkom, musu zeme ju neprieme, neauga nors su ta . peraukstai pozeminiai vandenys laikosi. paskui vyro teta  dave sodinuku. dar is senos sodybos pasikase pasisodinom. grazu balta kol zydi. o uogu, lygiai penki kauliukai su luobele. o kiek visokiu dolomitmilciu vyras joms prikrove... zodziu ir tos iskeliavo i saslykine. 

skaniausiai uogiene man vysniu butu :)  avieciu irgi nieko. juodu serbentu tada. braskiu uogiene nepatikdavo, del pluduriuojanciu   uogu. tai pati  blenderiuodavau . dzemas visai geras gaudavosi .  is vaikystes prisimenu pacia neskaniausia - agrastu :)  niekada nesu virus. nuvalgom agrastuko krumeliuka .

Atsakyti

Šiandien pirmą kartą gyvenime man padarė makiažą. Neskaičiuojant vieno kito pačios retkarčiais atliekamo brūkštelėjimo. Truputį išsigąstu save veidrody pamačius.

Su drauge susitarėm dėl dukros makiažo išleistuvėms. Buvom nuvažiavę, ji pasižiūrėjo šiek tiek, spalvas paderino. O paskui paprašė, kad duočiau savo veidą išbandyti, nes norėjo pasipraktikuoti ant senesnio veido, tokį sudėtingiau dažyti. :)

Atsakyti

Šiandien pirmą kartą gyvenime ...

Reiškias dar jauna :D turi pirmų kartų  :super: 

Atsakyti

Tai va, kad dar yra tų pirmų kartų.

Atsakyti

Uoj Lusasita man braskiu tai butent todel ir patinka mamos kad tos uogos sirupe plaukioja.atsimenu  teta atveze savo virtos tai nesupratau ka ji tom braskem padare kad tos braskes i pliurza virto :) braskes man ant manu koses virtos niam.simta metu nevalgiau

Atsakyti

Labos.

Ezerai yra geris.ir su ciuciku ne viena sutinkam.tik grazuole kai is vandens per smeliuka persivelka, tai sunku spalva suprast.Miescionkai visai patiko kaimo gyvenimas kai nereikia prasytis i lauka 😆

Tik vaikiui kaimas netiko.Teko vakar vidurnakti lekt namo.tai gerai kad ne i ligonine.jautrus jis toks, i alergijas linkes, vakare dust pradejo.netiko senas namas.

Uogienes.

Blynai turi but su braskiu uogiene.vyrui ir dukrai.berniokas saldytas braskes suvalgo kaip ledus.O visa kita .mano norai, galejimai ir susigalvojimai

pati galiu ir valgyt.

Atsakyti

uogienes.... vaikystėje trilitriai  ir puodynės  agrastų, raudonųjų serbentų, aviečių, braškių ir obuolienės.... Ir susivalgydavo...nors, teisybę pasakius,ne visai,  dalis susicukruodavo  :D Labiausiai nepatikdavo agrastų ir braškių, , kad skysta...Ir šiaip, mama cukraus negailėdavo, kad neprarūgtų, tai man visos virtos uogienės iš vaikystės laikų iki šiol asocijuojasi kaip neįmanomas saldumas...Nei vaikystėje, nei dabar nesu saldumynų mėgėja.

Ir vaikai tokie.. Tik šokoladų nebrokyja... :rolleyes: 

......Juodieji serbentai smirda mums  :unsure:  :D 

O dabar niekam tos uogienės nereik... keletą indelių šaldytų braškių blynams, trejeta stiklainiukų vyšnių irgi tam tikslui, vaikai praaugo, ne kažin kiek tų blynų bekepam....... pernai privirtų aviečų gal dar trims  metams užteks... :huh2: 

Atsakyti

Uogienės....  :wub:  :wub: aviečių - mmmmmm.....!!!!  :wub:  :wub:  bruknių su kriaušėm prie blynų....  :wub: o jau mėlyniųųųų!!!.....  :wub:  :wub:  :wub: tinka visos visais pavidalais - ir virtos, ir šaldytos  :wub: 

Mes su sese gale metų apsikeičiam konservais - ji mano šeimai atiduoda savo šeimos nesuvalgytas uogienes, aš jai visokias daržoves  :lol: puiki simbiozė  :lol: ir išmest nereikia beveik  :victory2: tik va tas vežiojimas Kaunas-Šiauliai  :oh: 

O šiaip atėjau pasakyt:

KATUK, tu žiaurai protinga ir nerealias rankas turinti moteris! Kaip tokius dalykus pasiūt man galva neišneša, o tu dar sakai,kad niekur nesimokei  :blink: kosmosų kosmosas!!!! :wub:  :wub: kur tos žiurkės... ir dar kokio ištįsusio liežuvio iš nuostabos norėčiau  :D  :ohmy:  :wacko:  :notworthy:  :notworthy:  :notworthy: 

Nu ir kerpenos kūrinį labai smalsu pamatyt, nes skamba tai labai puošniai ir įdomiai  :super: 

Atsakyti

:hmm: 

437fb06a5d2a6602f7dae32ae350d6fa.jpg

Atsakyti