Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

prisidedu  prie uogieniautoju :) prailgintas savaitgalis  sode  buvo. vakar velai vakare tik grizom namo. tai teko uogiene is kaimynu juoduju serbentu sode virt. kaimynu uogos, nes kaimynai Airijoj gyvena, sodas apleistas, ir serbentai ant rubeziaus :)  mums trukde  sakos tvoros stulpus betonuot. tai apgenejau. kas i mano teritorija ejo. gavosi 8 litrai uogu .  tai is 4 litru 6 puslitriukus sode issiviriau . namo parsiveziau dar beveik  kibira teks virt.. cia jau savus nuskyniau .  pernai visi ziedai nusalo, tai siemet uz dvejus metus uogu gausybe. nors pas mus tik 4 menki krumukai ju .

uogieniu beveik nevalgom. nu nes su kuo jas valgyt :hmm:  tik su blynais. o blynu beveik nekepu. na dabar is cukiniju tai kepiau .. tipo  sveikuoliski . tik sunktos cukinijos ir miltai ( kiausu sode neturejau nusivezus) . man tai delikatesas jie :D

bliuske mezgasi  po biski . jau rankoves atskyriau ir   kuneli  rakalioju ..

ai, nu labai gabios sektos moterys. su tokiais kuriniais siuviminiais ir mezgiminiais :wub:

Atsakyti

uoj man tai uogienės su varške ar varškės sūriu skanu :) nereik nė blynų

nors praktiškai ir nevalgau bet vistiek skanu :)

Atsakyti

nu ant varskes koki puse saukstelio uzsidedu. arba medaus  tiek pat :)

Atsakyti

Man irgi su varške ir sūriu :essen: , bet kai nutinka kokios emocinės krizės, tai galiu šaukštais uogienės pakabinti tiesiog. O vaikystėj pagrindinis maistas - vanduo su uogienė ir batonas :). Ne veltui gi uogenes į trilitrius uždarinėdavo :). Dabar draudžiau vyrui į litrinius pilstyti, tik į mažesnius.

Atsakyti

aga,  arba i kibirus uogienes :)  vyras is kaimo kiles, tai pasakodavo,  kaip su broliu  eidavo i salta rusi, is kibiro  tiesiai uogienes saukstais kabint :)

o musu  vedybinio gyvenimo pradzioje budavo  kokia 22 val  batonas, uogienes puslitriukas ir pienas. mmmmmmmm kaip skanu ... BUDAVO. bet skonis nuo tu laiku labai pasikeites.  uogienes reik koki pora kartu per metus ( kiek ir blynu) :)  o batono  isvis nenaudojam.

Atsakyti

aš uogienių neverdu. kartais kas nors sušelpia. bet šiaip labai išrankūs mano šeimynykščiai.tai per saldu, tai nesaldu, tai per skysta... aš uogas šaldau, sveikas ir patrintas. tai trintos puikiai vietoj uogienių sueina

serbentų per atostogas gavau pasiskint Restar apylinkėse, tai aišku ne kibirais ir buvo, bet truputį pašaldžiau, o visas kitas sulapnojom per dvi dienas :D

Atsakyti

Trintoms reikia turėt šaldiklyje vietos :). Mano vyras taip suštabeliuoja, kad paskui  - šaldiklis ( 3 stalčiukai...) pilnas, nieko nei rast, nei išsiimt beveik neina. Jaučiu, kad nuo pernai dar likę juodųjų serbentų, gal dar ir braškė kokia. Porai pyragų vyšnių įsidėjau.

Uf vieną bjaurų darbą dalinai padariau, nes jau nebuvo kur atidėliot... LIks dar vienas su tuo susijęs bjaurus - sutartys....

Atsakyti

aš tai žiemą kokį stiklainiuką uogienės iš mamos gaunu, man rūgštesnės patinka, tai kažkuriais metais visas slyvas man mama atidavė nes kitiem per saldu, o man pats tas buvo :) juodus serbentus į trupininį pyragą dedu, vyrai mėgsta :) Vaikis mano tik tą pyragą ir valgo, šiaip uogienių ne, jam blynai su grietine ir cukrum eina :)

va vyšnių šiemet viriau pati, su kauliukais :) žiemą arbata skani iš jos būna :)

pas mus niekad nebūdavo trilitriais uogienės, ir šaukštais kažkaip nepamenu kad kabintume, nekabindavom :) bet anksčiau pagrinde mėlynių uogienė būdavo, bruknių dar, nu aviečių jei metai geri

tai į mėlynes iki šiol žiūrėt nenoriu :)

Atsakyti

O kaip šaldot juoduosius serbentus? Cielus ar permaltus su cukrum?

Ką megzt :hmm:  :B  :huh2:  :unsure:​ 

Atsakyti

Šaldau visaip. Trintus - dedu į indelius. O netrintus į šaldymo maišelius :)

Sau - be cukraus, laudžiai vos pacukrinu.

Atsakyti

Tiesa, gal kas kada yra buvęs Plateliuose (lyg Katukas, o gal ir Saulėlydis?) Gal ąk rekomenduoti galite? Apskirtai kas ten rya, ko ieškoti? Dar liko gabaliukas atostogų, galvojam, kad nesam Žemaitijos išmaišę, tai šį tą ten aplankytume, gal prie  ežero kokio šiek tiek pabūtume. Aišku, jeigu kainos bus įkandamos.

Sutarėm, kad vaikas dar paieškos pinigų (lyg iškrendant atsotogauti buvau sakiusi jam tuos pinigus paslėpti, nes labai jau viešoj vietoj stovėjo, o katiną lankė pora žmonių), o jeigu greit neras - paskolinsiu...

Atsakyti

ai va dar ... sunus buvo i soda atvaziaves pas mus. tai valge tik raudonus serbentus. sake net pirko is babutes  pakelyje. ir mokejo, "kiek negaila" ( taip prase babute) , tai 3 eur dave uz litra  :angel_not: . o man raudoni perrugstu valgyt. tai jam ir priskyniau . o juodi sake labai neskanus . bet uogiene is juoduju, labai skani :)  man tai sode patinka lesiot tiesiog nuo krumu, kol yra. dar palikau tam lesiojimui, jei nenubyres.

saldiklis taip, ne guminis. dar kelios braskes nuo pernai like, kiek nespejom su kokteiliais sugert. siemet dar biski braskiu isidejau cielu ir  trintu. bet tik i kokteilius ir naudojam, o juos geriam, kai jau lauke plius 30 :D  saldyti bananai, saldytos braskes, saukstas  graikisko jogurto ir vandenuko biski. gaunasi toki skysti ledai :)  vos per siaudeli traukiami .

priviriau jau  uogienes serbentu. dabar  tik kas is rudeniniu  avieciu liks nesuvalgius, tai ta reiks isvirt . keliems metams uzteks sau ir artimiesiems :)

Atsakyti