Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Labas rytas,

Lace, mieli tokie mezginiai, pats tas savivertei atgauti ir tą padaryti greitai. :)

Savaitgalį pradėjau naują mezginį iš nepaprasto malonumo siūlo, tai tiesiog  nesinori iš rankų paleist. Nors numezgiau tai dar nedaug, nes pati pradžia komplikuota, daug skaičiavimo ir ardymo buvo. 

Šį savaitgalį  vyras tėvams iš mūsų draugų nuvežė nepaprasto gražumo katę. Sakyčiau geras būdas pasidžiaugt kate neturint daug visokių rūpesčių dėl plaukų ir kitų nemalonumų.

Nuotraukos nekokios, sūnus telefonu fotkino ir siuntė visą savaitgalį, nes aš nebuvau išvažiavus.

33027643_10216682467594520_9446727309957

33099767_10216687865969476_2359336131100

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 21 gegužės 2018 - 07:12

Labas rytas,

Kerpena,graži katė  :wub: 

mūsų šunei vakar įgėlė bitė į lūpą.sutino snukutis,tokia kaip kitos veislės pasidarė.vienos moters šuo net nualpęs buvo nuo įgėlimo,tai Luknė tas dvi valandas dėjo šaltus kompresus,tepė svogūnu  ir glostė šunį :)

Atsakyti

Kažką miglotai prisimenu, kad pirmą vasarą Lunai kaime vapsva buvo įgėlus, nes gaudė, kaip musę. Bet man atrodo nebuvo sutinus, tik labai cypė.

O dėl katės kol kas visiems tik privalumai. Katei labai reikia dėmesio ir žmogaus šalia, anyta turės kuo rūpintis, o tėvas irgi susižavėjo. O draugai, iš kurių paėmėm, turi kitą katiną, su kuriuo pjovėsi, tai turėjo nuolat laikyti atskirtus. Vakar užvežėm vakare boksą, tai katinas atsigavęs, karaliauja visuose namuose.

Tikiuosi taip ir toliau bus. :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 21 gegužės 2018 - 10:49

Laba ryta.

Mano mazoji pernai uzlipo ant bites.liepe det sodos su vandeniu kompresus(ta kose karsti istraukia) ir duot pvz tavegilio , o jau kaip verke  :cry2:​ 

Atsakyti

Sveikos, ramu po savaitgalio... Savaitgalis intensyvus buvo, tik ne mezgimu :), vos keliom eilutėm pajudėjo. Ir dar iki pabaigos toli, bet jau egzistencinis nerimas - ką toliau megzti, visos protingos mintys tuo klausimu išgaravę...

Mano mažoji (dukra) šiemet užlipo ant bitės ir labai verkė, bet tryniau tryniau ir svogūno galva, ir laiškais - po kelių minučių jau lakstė viską pamiršusi. O man vaikystėję, kai įkasdavo bitė, tai ir baisulinis sutinimas, ir temperatūra net kildavo. Nepaisant nieko, vis tiek basa lakstydavau ir kuo dažniau įkasdavo - tuo mažesnė reakcija būdavo.  Su širšėm tas pats - pirmą įkandimą iki šiol pamenu, kai ranka buvo tokio storumo ir raudonumo, jog galvojau gali oda įplyšti, o jau skausmo... Brr, nenoriu pakartoti...

Katė miela, nors tokio gauruotumo nenorėčiau - bus užsiėmimo seneliams :). Mūsų katina su amžiumi darosi vis mielesnis, bet kartu ir labai stresuotas pokyčiams. Jau dabar ima nerimas, ko gali prikrėsti, kai išvažiuosim į kelionę. Tiksliau, kaip elgsis, kai grįšim... Į sodą šiemet vežėmės tik kartą ir nežinau, dar kada bandysim. Tiesa, didysis sūnus nevažiavo nei karto ir važiuos tik kai bus pečius picai :).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 21 gegužės 2018 - 11:54

Mano teta kaime, kaip pradėjo laikyti bites, tai įgėlus žiauriai tindavo. Jei kur į veidą įgeldavo, tai net persikreipdavo veidas nuo tinimo, bet su laiku vis mažiau ir mažiau, dabar visai nebetinsta.

O katė sakė visą kelia miaukė iš nepasitenkinimo, kad ją kažkur veža.

32977008_10216682461474367_1939355859322

Atsakyti

Kai paskutinį kartą nešėm katiną tokiam bokse, tai taip kniaukė, kad vyras sėdėdamas kieme uždarytoj mašinoj girdėjo :).

Atsakyti

Sveikos,

Kerpenos katė ir man patiko :D Nors ir nenoriu turėt  :B 

Kol kas ramus pirmadienis, bet savaitė nusimato įdomi...

Savaitgalis intensyvus, visko po truputį šokių, pokių ir pamezgimų ir pailsėjimų, bet viskas pralėkė kaip žaibas...

Mezgiau šiltą, ilgą, alpakinį megztinį, taip tingėdama...tai aišku kaip tyčia tikriausiai dydžio nepataikiau ir nudidinau, bet dar labai tikiuosi kad kiek pasitrauks po skalbimo... taip tingėčiau permegzt ar tiksliau sakant antrą tokį pat megzt  :huh2: 

Rodau vieną iš pirmų savo lipdinių - dubenėlį iš balto molio. Su glazūra tai visiška staigmena, dar neperpratau nei spalvų, nei metodikos :D

33044176_1881550721897181_22535646973515

32965736_1881550761897177_45780093215933

33083947_1881550768563843_45064814731167

Atsakyti

Na katė ne mano, nors mano iniciatyva pas uošvius atsidūrė. :D

Aš irgi nenoriu turėt, be to šuo papjautų, kas šiek tiek apsaugo, kad vyras neįsigytų, :rolleyes: nors šuo ir turi minusų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 21 gegužės 2018 - 12:15

man šis savaitgalis nemezgiminis buvo.lysvėse buvau,levandas susitvarkiau,susiskaičiavau jas,kaip viščiukus po žiemos :D vaikai penktadienį atsiskaitė muzikalkėj,baigė 3-čią klasę,tai ir pamokų ten mažiau jau,tuo pačiu ir pamezgimui mažiau laiko skirsiu.nes kol jie groja-aš narplioju :)

sode vakare megzt visai neįmanoma-uodžių vaikymas tik vyksta,o ne irklavimas ...

Atsakyti

Olaiva - abu tavo baigia trečią klasę muzikalkėj? Manoji irgi baigė trečią. Laukiam atsakymo, į kurį chorą toliau priima. Nors pianino dar neatsiskaitė. Dėl šitos tai nei kiek nepergyvenu. Va, mažoji pradės muzikos mokyklos pirmą klasę, jau dabar savęs klausiu, kam bus daugiau vargo iš to... Dičkės neteko vežioti nei karto, su šita taip neišdegs. Didžioji pasiryžusi ir paruošti mažąją stojimui ir vežioti, bet kad nelabai taip išeis... Nebent pasitiks ir nuves atvažiavusią, dabar jai abi mokyklos už kelių žingsnių, bus lengviau :super: .

Mano levandos lygiai 4 - nesunku susiskaičiuoti :). Mažai sode pabuvom - šeštadienį visai vakare nuvažiavom, sekmadienį popiet teko išvažiuoti - mažoji koncertavo Gariūnų koncertų salėje :).

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Restar: 21 gegužės 2018 - 12:59

Mano levandos baisios, stovi pliki stagarai, kažkiek tik iš šaknų sprogsta, apmulčiavau ir palikau ramybėj  :huh2: 

Conny__1_von_1_-12_medium2.jpg

1657B1AA-56EF-4275-96B3-A3107BF0EDC2_med

purl-soho-pullover-2017-600-7_medium2.jp

IMG_0686_medium2.JPG

IMG_0697_medium2.JPG

DSC_0010_medium2.JPG

Atsakyti