Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Tu mandrų ir aš norėčiau  :ax: 

Atsakyti

Abelo, man irgi patinka tavo postai, teisingi, Aš juos skaitau. Daktaryte, padėk ir man.

Aš lyg ir viską suprantu, kad visi gyvenam savo gyvenimus, kad nebūna vien sėkmės ar tik nesėkmės, kad viskas visada praeina, praeina laimė, bet ir nelaimė praeina. Viskas turi pabaigą.

Šiuo metu pas mane nėra nei laimės nei nelaimes, Va tai man siaubinga, aš visada žinau kokia esu, dabar esu NEJOKIA, aišku  laimė , kad nėra didelių nelaimių, bet tas laimės jausmas manęs nelanko.

Nesakau kad verkiu, gal geriau verkčiau, bet pagavau tokią liūdesio bacilą, niekas nedžiugina, arba itin trumpai, tiesiog sekundę, o tada vėl nerimas, liūdesys.

Priežastys elementarios, taip, sunku darbuose, tiek asmeniniuose tiek samdomuose, svajonės slysta iš rankų, jų pildymasisi atsideda neribotam laikui arba NIEkada....

Sunku suvokti ir dar sunkiau susitaikyti ir priimti faktą, kad tai dėl ko abu dirbom, kas atrodė jau va va va ima ir įvyksta, kad va ranka jau tuoj tuoj čiups.....o va dabar sklaidosi kaip rūkas, lyg nė pastangų nebuvo, nė žingsnių žengtųųų

ir tada ateina vėl pilkuma, ne juoda, ne balta, tiesiog viskas pilka, be kvapo, be skonio, be degimo akių. Aš mėgstu spalvą, man net juoda geriau nei nejokia, o pilka man nejokia.

Ką darau? Ogi einu vaikščioti, kai sugebu prisiversti, geriu arbata su jonažolėmis ir viskuom kuom, no nervų vadinasi, geriu magnį ir vitaminą B6. 

Kartais kai pavyksta susiimti, tvarkau namus, vėdinu, valau , paskui ateina vėl bejegiškumas ir net tvarkingų namų nebesiekiu, tai blogai, nes netvarkingi mane slegia.....

bandau skaityti, paprastai pagaunu, kad erzinuosi nuo skaitymo, tada metu knyga

atsinešu nerti, erzina, metu

net spalvinti bandžiau, bet visai man netiko, pasijaučiau visiška kvailute, švaistančia savo laiką

Abelo, kaip man išbristi iš to pilkumo, liūdesio, kuom sau padėti? laukti ? tiesiog pralaukti ir tai praeis, o jei ne.....????

Ingridut, aš gal tiesiai šviesiai, nelabai vyniojant į vatą - viskas, ką pajuodinau - depresijos simptomai. Ne tos tiesiog depresinės nuotaikos, kuri praeina nuo vitaminų ir pasibaigus žiemai. O tos bjaurios ligos, kuri tave tarsi užvaldo ir pagrobia tikrąją savastį, kurią gydo profesionalai ir dėl kurios labai labai, tiesiog visa širdimi noriu būt suklydus tavo atveju....

Nors daugelis gali prisipiešt panašių simptomų, bet kiek pamenu, tavo šitokia savijauta jau tęsiasi apie porą mėnesių (o gal iš tikro ir jau ilgiau??). Tai jau per ilgai. Laikas ieškoti pagalbos.

Viena dažniausių priežasčių - skydliaukės patologija (dažniausiai hipotirozė arba/ir autoimuninis tiroiditas). Čia tinka ir tavo pastovus šalčio pojūtis. O gal ir oda sausoka? Plaukai lūžinėja? Ženkliai padidėjęs noras angliavandenių, be kurių jau galėjai apsieiti? Sulėtėjo mąstymas ir susigaudymas situacijose? Užmaršumas? Sunku susikaupti? Sunkios, tarsi švininės kojos, nors nieko su jom neveikei? Gal net būna lengvai patinę po dienos? Nemiga? Vidurių užkietėjimas? Ant kaklo pojūtis lyg visada kas ranką būtų uždėjęs ar šaliką užrišęs ar vis nori nuryt kažkokį gumulą, kuris nenusiryja, nes jo kaip ir nėra, bet jauti ir viskas? Dažnas noras atsikrenkšti? Pakimęs ar pažemėjęs balsas? Labai sumažėjęs prakaitavimas? 

Jei padėjai pliusiukus nors prie kelių klausimų, kuo greičiau keliauji pas šeimos gydytoją arba į kokią privačia laboratoriją ir pasidarai skydliaukės hormonus: FT4, FT3, TTH, anti-TPO. Jei gauni pakitusius tyrimus (paprastai rašo šiais laikais normą šalia tyrimo rezultato ir matai, telpa tavo skaičiai ten ar ne), keliauji tiesiai konsultacijai pas endokrinologą (su siuntimu iš šeimos gydytojo valdiškai arba be siuntimo už pinigėlius privačiai su tyrimų lapukų atsakymais). Reikėtų ir skydliaukės echoskopiją pakeliui pasidaryt, bet daugelis endokrinologų moka patys ir padaro atėjus konsultacijai.

Jei tyrimai normalūs, vis tiek rekomenduočiau endokrinologo konsultaciją, tik neskubiai. Gali laukt ir valdiškoj eilutėj. Bet tada ieškai patikimo psichologo arba psichiatro konsultacijos. Jie turi specialius testus depresijos ir nerimo lygiui įvertinti. Pagal juos ir visokius kitokius dalykus sprendžia, reikia gydymo vaistais ar tik psichoterapija. Psichologai vaistų neskiria, bet žino, kada jau reikia nukreipti psichiatro konsultacijai. Ne visi psichiatrai užsiima psichoterapija, bet žino, pas kokį psichologą nukreipti.

Nelauk, brangioji mūsų šypsenėle jau nieko. Laikas imtis veiksmų, kol viskas neįsisenėjo. Jei kas neaišku ar nesuprantama, klausk. Turi mano mobilų, jei norisi, skambink bet kada.

Atsakyti

tai nenori lankyt, bet vistiek palikai net dvi treniruotes?
Nu vietoj 4 tik 2 :)

Apie žuvų taukus tai nieko nesu girdėjus ir objektyviai nevertinus. Jei užsakinėsit tų mandresnių, norėčiau ir aš paimt  :ax:​ 

Is paskaitu. Ne vienos, nes lankiau ir Wellness, ir Nutrilite. Ir siandien kaip tik rasiausi paskaitoj. Omega 6 gaunam su maistu per daug. Omega 3- trukumas.

Didzioji dalis gaminama is nelaisveje auginsmu zuvu kepenu. Vadinasi- augina pramoniniu budu. Vadinasi- kepenys: valymo organas, kokybe produkto abejotina.

Ir Wellness (svediski), ir Nutrilite isgaunami is laisveje gyvenanciu zuvu poodinio sluoksnio. Kapsuliu apvalkalams gaminti nenaudojama galviju zelatina(kaip iprastai vaistinese).

Wellness yra skysti ir kapsules. Nutrilite- kapsules. Vaikam galima ir rekomenduojama nuo metuku- praduri kapsule ir su sauksteliu sugirdai.

Naudoju pati ir vaikai Wellness. Mano skrandis jautrus zuvies skoniui. Neatsirugstu zuvim- toleruoja tikrai gerai. Valoma gamybos eigoj 5 kartus. Uzsakyt galiu ir ta, ir ta. Abeji geri. Kaip patikrint- idekit i saldymo kamera. Po 2 val bandykit perkirpt. Kur naturalus- jis ir liks aliejus. Kur su priemaisom- uzsalus kose.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niuma: 07 vasario 2017 - 23:22

Abelo, tu žinai... aš ne Ingriduska, bet jau lėksiu kosminiu greičiu tų skydliaukės tyrimų. Beveik į visus klausimus pliusukų prisidėjau. O autoimuninį turiu diagnozuotą. Bet šiuo metu turbūt koks nors pikas. Joptararai...

Nu depresijos sau kol kas nepriskiriu, tai belieka tik skydliaukė. Apie regą klausimų nebuvo, čia jis matyt ne prie ko :hmm: 

Bet ačiū, tu auksas. Tiesiog lobis. :4u: 

Jurgite tau ir tavo mažei :4u: 

Atsakyti

Nu ir pas mane visi pliusai...

Echoskopiją skydliaukės dariausi prieš metus, o prieš gal kokius 3 metus kraują dėl skydliaukės darė, nebuvo pakitimų :unsure: Bet nejuokinga paskaičius...

Atsakyti

Ai, atsiminiau dar :D Kad dèl to žuvų užterštumo geriau yra rekomenduojama vartoti krilių aliejų. Kažkada googlinau, bet taip ir neprisiruošiau nupirkt  :rolleyes: 

Mano irgi kai kurie ats.pliusiniai. Prieš 1,5 m. tirta skydliaukė, viskas gerai buvo. Bet, matyt, gali pakist per tiek laiko :hmm: 

Atsakyti

Katuk, gali būti ir regos sutrikimai, ypač matymas lyg per miglą, vaizdo liejimąsis. Žiemos metu dažniau paūmėja hipotirozė, vasarą hipertirozė (viskas priešingai beveik). Labai daug įtakos turi psichologinis ir fizinis stresas (kurio, kiek pamenu pas tave šiemet buvo nemenkai, kaip ir pas ingriduska...). Liga klampi ir gana slapta, jei jau turi nustatytą autoimuninį tiroiditą, rekomenduojama kartoti tyrimus bent kas metus ir visada, pajautus paūmėjimo simptomus.

Nuoširduk, viską gali pasikartot ir bus ramu :) apie tave labai mažai žinau (nors ir apie kitas ne kažką, tik tiek, kiek norit, kad žinočiau  :mirksiukas: ), bet didesnė tikimybė, kad su skydliauke pas tau viskas gerai, o tiesiog labai jautri nervų sistema, kas atsiliepia kūnui visokiais nemaloniais ir liguistais jutimais, bloga savijauta ir tiek. Va, tau pavasario greičiau sulaukt palinkėčiau, tikrai turėtų padėt :)

Atsakyti

Ai, atsiminiau dar :D Kad dèl to žuvų užterštumo geriau yra rekomenduojama vartoti krilių aliejų. Kažkada googlinau, bet taip ir neprisiruošiau nupirkt  :rolleyes:

Mano irgi kai kurie ats.pliusiniai. Prieš 1,5 m. tirta skydliaukė, viskas gerai buvo. Bet, matyt, gali pakist per tiek laiko :hmm:

Kas tie kriliai?  :hmm: einu googlint... :)

Pakisti tikrai gali. Bet dar svarbu ir kaip keičiasi simptomai: ar jie visada tokie plius minus panašūs ar vistik blogėja, ūmėja, atsiranda kažkas naujo. Jei taip, tuomet tikrai verta pasitikrint, jei ne, neskubu, bet būt budriai.

Atsakyti

Kriliai - vėžiagyviai mintantys planktonu :) čia kad kitoms negirdėjusioms googlint nereikėtų :P

Atsakyti

Norma iki  25 tasku buvo.. mano pirmas testas 75... nenoriu to laiko prisimint.

Atsakyti

Tai antioksidantas- astaksantinas, kiris mane gelbsti,  irgi is veziagyviu. Bet Omega3 yra kitokios rugstys, nei veziagyviu. O krilius laaaaabai stipriai ir kasdien reklamavo per visokias radio stotis pries kokius 4 metus. Farmacininkai naujai isiveze buvo.

Atsakyti

Niumuk, kažką panašaus ir maniau, kai pas mus nesirodei  :4u: džiaugiuos, kad išlipai/išlipi  :4u:​ 

Atsakyti