Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Soliuk akys pridedamos tarpe tarp kuno ir rankoviu nu po pazascia, tai ir kunui mezgi o paskui rankovem As 2 tokius esu numezgus, vasarini is lino medvilnes viskozes ziemini is tvido

Planuose dar suknele vasarai ir gal dar koks puosnus su blizgiukais Cia man antra kiseneta pagal smaguma megzt ir nesiot   Vasariniam kas 3 ir kas 4 eile pridedinejau o zieminiam berods kas 3 eile..nu nepamenu gal aprasyme yr

https://www.ravelry....ts/qqte/hayward

https://www.ravelry..../qqte/hayward-2

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 23 balandžio 2018 - 20:47

mestelkit nuoroda i ta video  :ax:

Radau 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingriga: 23 balandžio 2018 - 20:52

https://youtu.be/U2os_o6uMc8

Atsakyti

Qqt, as nesuprantu kaip ten tu tam raudonam platinai :frusty: rasei kad kas 3 ir kas 4 platinai, tai viena karta 3 eiles pamezgi, uzmetimas, tada 4 eiles pamezgi, uzmetimas, tada vel kas 3, tada vel kas 4 ir t.t.?

Atsakyti

Aha va butent, nes kas 4 man rankoves per letai platejo buc rankos neikisus arba reglanas ties bamba uzsibaigtu 😀

Del to viena karta po 3 eiluciu reglane akis dejau kita po 2

Siaiip skaiciavau as mazdaug pagal mezginio tankuma kiek platint

Atsakyti

labas is ryto..noras megzt kazkaip nepareina...tiksliau va buvo trumpam parejes kai Soliukui rasiau bet nu...neturiu tam siulu :) o nauju neturiu kur det..nors truputi apmazint reikia drakiaus guoli kad tilptu

Atsakyti

LR :)

issisaigojau qqut tavo ravelrio megzteli- labai noretunas vasarai. Bandysiu gaminti veliau.

kadangi mezgimo muza sugebejorasti laiko porai eiluciu ir si ryta, tai turiu viltirs kad jau ne tik svajonese, bet ir realybeje bus mezginiu :)

Atsakyti

Nite, Ristin, Qqsk, aliooooo ar esat kuri nors!!!!!! Mezgu pagal teta Olga ten toki megzteli prailgintu reglanu, gal kuri klauset jos video, nelabai suprantu ka ji ten apie tas pazastis kalba :unsure: . Dabar prasimezgiau kakla, uzbaigiau rata ir pradesiu mezgt ratu, kas ketvirtoj eilej didindama akiu skaiciu iki 30 cm reglano, o ka paskui reik daryt? Ar gerai suprantu kad reik uzdet kazkiek akiu pazastim kune ar rankovej? Gal galit kuri pavertejaut :ax: .

Pati supranti, kad uždėt gali tik kūne ir rankovėj. Negali kūne uždėt, o rankovėj - ne, arba atvirkščiai.

Uždedamų akių skaičius priklauso nuo siūlo ir žmogaus storio  :mirksiukas: 

Reglano pridėjimus iš pradžių dariau kas 3-tą eilę, paskui kas 4-tą :rolleyes:

Atsakyti

Labos :4u:

Qqt, o kaip skaičiuot pagal tą mezginio tankumą? Tiesiog matavimosi būdu ar kiek 1 cm telpa akių?

Nite man atrodo kažkurį juodulį mezgė prailigintu reglanu, gal ji parašys kokių savo pastebėjimų.

O kas yra rusiškas žodis tuška :rolleyes: kur teta Olga dažnai sako, nu nesuprantu nors tu ką :D

Atsakyti

Nite, ačiūūūūūūū. Aš kažkodėl įsivaizdavau kad ji rekomenduoja pabaigus reglaną, kažkiek akių uždėt kūne kai jau megsiu ratu ir kažkiek paplatint rankovę atskirai :rolleyes:, nes pažiūrėjus į jos geltoną tą tvido megztuką matosi  plokščias susiuvimas ties pažastim.

Atsakyti

Tuška yra kunas mezginio :)

matuot reiktų mėginuką ale ne mano kantrybei, aš kaklą pamezgiau tada matavau tiesiai ant mezginio kiek eilių reiks numegzt kad būt 30 cm reglanas ir kiek akiu reik rankovei ir kunui...nu matematika paprastoji bet neisaiskinsiu zmoniskai, jei tam video nepasakoja tai paieskok daugiau youtube pvz anatomiceskij reglan, ten papasakos kaip tuos skaiciavimus daryt

Atsakyti

Nite, ačiūūūūūūū. Aš kažkodėl įsivaizdavau kad ji rekomenduoja pabaigus reglaną, kažkiek akių uždėt kūne kai jau megsiu ratu ir kažkiek paplatint rankovę atskirai :rolleyes:, nes pažiūrėjus į jos geltoną tą tvido megztuką matosi  plokščias susiuvimas ties pažastim.

Tai taip ir yra :D viskas kaip paprastam reglane - visi žingsniai. Nieko nereikia daryt papildomai ir nieko nereikai praleist.

Kai numezgi reikiamo ilgio reglaną, uždedi kiekvienoj pažasty po kažkiek akių (2-3-7 :rolleyes: arba 19, tiek kiek tau reikia) ir mezgi kūną žemyn. Kai pradedi rankovę, pažasty uždedi tiek pat akių kaip kūne dėjai. Kai numezgi rankovę tas akis tarpusavy susiuvi ir turi pažasty trumpą ar ilgesnę siūlytę. Galima ir kitaip daryt pažastis, bet čia jau niuansai  :rolleyes: 

Taigi kišenėtą mezgei - ar ten nebuvo pažastyse akių pridėta :unsure:

Atsakyti