Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Laabas Hm Katuk o kam tau siandien pritruko laiko?mano akim tai visai nemazai nuveikei per diena

Kerpena o man labai patinka tavo pasaulio matymas. Ir zodinis apibudinimas to ka matai

Nu... turėjau mintį dar užsipildyt deklaracijas ir padaryt kelis pavedimus. Ramiai, be streso. Na ir norėjau dar šiek tiek prie tų 15 proc. Pvz kad ir su kaimyne kavos :rolleyes:  tiesiog katiniškos veiklos :D 

o atidėliojamų darbelių visokių  kiek.

Atsakyti

Freke, išdeliojau savo mintis - kaip man atrodo, kokiu apsaugu man reikia, kad galeciau judeti, kvepuoti ir daug daugiau nei tai. Seimos modelis- kiekvieno paairinkimo reikalas. As samoningai rinkausi, kad man nereiktu is vyro algos imti, net ir uz buvima mama. Ir dirbdama ofisini darba sugebu kur kas daugiau nei pusvalandi su vaikais praleisti. Kur kas daugiau.... 

kazkaip ziuriu mano nuomone- kitokia nei tavo - suerzino tave... net gi sugebejai suasmeninti... be reikalo. Reiktu daugiau tolerancijos. :) kitokioms mintims negu paciai artimos:)

ir beje, ka daugiau duodi vaikams, nei duotum dirbdama? Pasidalink- gal kokio ikvepimo pasisemsiu. Niekada nebus per daug ideju, kaip uzimti mazuosius :) juo labiau kokybiskai.

Atsakyti

Stai pvz is dirbancios mamos vakaro :) viena lietinga vakara, po darbu... mazasis, pamises del lektuvu, masinu ir visokios technikos pirstuku parode i brolio deze, kurioje buvo daug daug detaliu ir jokios instrukcijos- viena nuotraukyte :) kurioje buvo TUVAS ir SUKA :) kol brolis grizo is treniruotes- mes su mazyliu , dviem mazim ir dviem didelem rankom dejome lektuva- uztrukome ne 30 min... mazom rankytem taip greit nesigauna :) prireike 2 val.   Priedas  7AD3CFE2-257D-4050-9365-F391CE350CC2.jpeg   252,37KB   1 Parsiųsta kartų   Po to kol gaminai vakariene ir jos metu namie skraide lektuvas pilotuojamas mazu spindinciu akyciu :)

o kur dar apsikabinimo ir pakabuko pisvalandukas vos susitikus?! Sitas mane labaiusiai erzinantis, bet tuo paciu mieliausias :) erzina nes negaliu net i naminius drabuzius isokti kol jis nesibaigia :) o maloniausias, nes buna daug sypsenu, bucinuku ir pasikutenimu. I kuriuos isittaukia ir didysis jei tik nebuna futbolo treniruoteje :)

Si pora pavyzdziu tik super maza dalis to ka veikia dirbancios mamos ar tevai su savo vaikais :) prisiminkite vien Gadget- kiek ji pripasakoja smagiu smagumu su savo padauzom. na ir i pusvalandi tai niekaip nesutalpinsi :)

o jei jusu aplinkoje yra tevu kurie pusvalandi ar maziau vaikams skiria- tai ar darbas ar ne- jiems nieko nekeistu- ir sededami namie jie to laiko daugiau neskirtu. :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuviukas:): 22 balandžio 2018 - 22:15

Jei as dirbciau samdoma darba nebutu jokios popamokines veiklos. Mazas miestas ne didmiestis puses etato nera. Klausimas dar ar nereiktu 4-metei vaziuot su broliais i darzeli. As negyvenu mieste. Jau dabar yra dienu kai stadione bunu 5 valandas. O km susuku ir netoli 100. 13.00 privalau is darzelio pasiimt vidurineli ir vezt i treniruote. 

Nerasiau tau asmeniskai. Parasiau savo pozicija. Tu savo isdestei. Dvi skirtingos nuomones. Valio!

Atsakyti

Dirbdama. Du mazus nuvezu i prailginta pasiimu is prailgintos. Dickio namu darbai gal pas mociute padaryti o gal ir ne. Gryztant dar i parde. Maistai. Vakariene myzt melstis ir miegot. 

Dabar dar spejam ir lauke pabut ir pasakas paskaityt ir maista silta nuvezu po pamoku, (jei pas mociute eina tai ten kazka gauna silto, bet mociute savais reikalais uzsiemus ir daznai jos nebuna) dar yra toks terminas mamataxi. Martitaxi ir anukeliozmonataxi. O peciaus kurenimas... 

Atsakyti

O darbo su zmonemis irgi turiu. Aktyviai dalyvauju bendruomenes veikloje, bibliotekos renginiuose, futbolo reikalus tvarkau. 

Na ir nepamirstam kad as viska darau viena. O tu dalinies su vyru 😉

Atsakyti

Viskas ka surasei- telpa i mano kasdienine dienotvarke. Vaika ir veziojau i butelius, treniruotes, namo kol buvo tinkamas laikas ismokti kai ka padaryti ir pats. Kol dar tamsu- veziojam iki siol. Kai prasvieseja vakarai- daznai nuvyksta pats- mes pasiimam. Jei mes negali- visad kooperuojames su kitais trvais - nereikia siais laikas isdidumo- visi maloniai bendradarbiauja.

Kai mes sprendeme buto prapletimo klausima ir nesutilpima 2 kambariuose, turejom galimybe rinktis- ar uzmiestis ir mama / tetis/ aukle ar dar kas nors taxi, ar savarankiski, atsakingi vaikai, kurie ir patys ugteleje gali nubegti i treniruote ar bureli. Pasironkime ir vaiku ir savo labui likti mieste, nes norisi vaikams suteikti lavinima, uzimtuma ir draugus cia pat, o ne tada kai kazkas nuvez. Taip kad sitoj vietoj pradziai galvoji, o po to i prioritetus statai kaima kaip kliuti, o ne kaip privaluma :)

maistas pad mane kasdien arba kas antra diena gaminamas namuose- priklausomai nuo suvartojimo tempo ir kiekio. Plius silta maista gauna ir mokykloje, namo grizes dickis jei alkanas- pasisildo.

pasivaiksciojimai ir pasakos privaloma. Kai tik oras leidzia megaujames lauku ir kai tik issirenkam laiks nuo laiko skaitome su diziuoju vakarais knygas- kartu- jismas o as jam. Mazasis aplamai pro knygas nepraeina. Su juo aisku nepaskaitysi - kol kas tai pagal jo taisykles vyksta.

del to kad viska darai viena- vel gi pacios pasirinkimas  jau minejau- samoningas. Beje negi vyras taip niekad negrizta? O grizes nieko nepadeda? 

Man seima- partneryste- kur abu tevai augina, aukleja, slaugo vaikus, su jais zaidzia ir jais dziaugiasi. jus gal kiek kitaip manot- jusu teise. Jei gyvenimas verstu keisti sali- as tai daryciau kartu. Nebent tai buti laikinas iki metu sprendimas.

Taip kad zmogus guveni ir renkiesi- jei nori bekalbant kazka pabrezti, kad tau blogiau nei man- keisk i tai kad butu tau geriau :) nereik sau leisti buti auka- visada yra iseitis. 

Atsakyti

Dar labai keista, kad sakai kad duodi vaikams daugiau nedirbdama, bet mini prailginta grupe- tai cia tavo davimas??? As dirbu, bet mano vaikas i prailginta ejo lygiai savaite, kol supratau, kad tam chaose jam daug blogiau, kad jame jis pavargasta ir kad ne vieta ten jam visai. Tuomet greitai atsirado sprendimas. Kad butu vaikui geriau.

Atsakyti

Mano nei vienas is triju nebuvo prailgintoje grupeje. Tai buvo parasyta jei as dirbciau. 

Atsakyti

Kai gryzta vyras laikas buna jo ir vaiku. Mano poilsis ir ramybe. 2dienos per menesi. 

Auka nesu. Pati pasirinkau. Ir nesistengiu nieko pabrezti. Tai tu cia menkinai kitas dirbancias mamomis. Todel ir atsakiau. 

Atsakyti

Nu prasau pacituoti kurioje vietoje buvo menkinimas? As isdeciau savo mintis ir motyvus pasirinkti savo kelia.

o Tu parasei kad dirbant tik pisvalandis su vaikais telieka- ir mano pavyzdziai, kad jei planuoji laika ir mi vaikus- tai tikrai daugiau nei pusvalandi trunka tau sukele minti kad tai yra paniekinimas??? 

Mano nenoras ir baime buti priklausomai nuo vyro greiciau jau mano kompleksas nei kazkieno menkinimas.

Atsakyti

Zinok nebenoriu. Iskart parasiau bukim tolerantiskos.  Kaune vienaip. Vilniuj kitaip. Provincijoj treciaip. Kiekviena seima skirtinga, kiekvienas zmogus skirtingas. Tau reik lekt, o man ramybes.  Ryt oi siandien i pamokas neisiu, nes nebus. tai braskems velyvoms dirva pasiruosiu, bijunus perkelsiu, siltnamyje tvarka pasidarysiu. Reiks dar i indeli maisto padaryt, nes pamokos dickiui 3 baigsis. O pirma jau busiu antra kart mieste, nes pirma treniruote. Kol jis begios as i savivaldybe, galbut greit vyrui nebereiks man algos moket. O as jam kisenpinigiu duosiu 😂

Atsakyti