Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Jurgitak  sveikinu ir aš už drąsą...ar ne tu buvai, kuri per kelis darbus dirbo? Išvis atsisakei darbo ar planuoji iš namų dirbti?

Panašioje situacijoje buvau atsidūrusi ne taip senai, buvo keletas momentų darbe su kuriais niekaip nėjo susigyventi, jau ruošiausi pokalbiui, bet mane aplenkė... aplinkybes pačios persidėliojo, tai pristabdžiau viską, laukiu kas bus... 

Atsakyti

Ach tiesa Ristinčik, su tuo atėjusiu tortadieniu, stipriai apkabinu ir linkiu daugybės gerų dalykų, būk smarkiai laiminga!!! 

Atsakyti

Ach tiesa Ristinčik, su tuo atėjusiu tortadieniu, stipriai apkabinu ir linkiu daugybės gerų dalykų, būk smarkiai laiminga!!! 

Ačiū :4u: 
O dalinis mezgimas, t.y. nebaigtos eilės.

Na, kaip ir virbalais mezgant paformuojami taip pečiai.

O mezgimo mašina, įjungiama ant karietos H padėtis, ir į priekį išstumtos adatos (padėtis D) - nemezga.

Atsakyti

Sveikos :)

na Jurgitak, drasu labai, bet kiek suptantu to reikejo :)

na ne visada butina mesti darba kad pajustum kaip kvepia pavasariu ar pasidziaugtum vaikais :) kartais tiesiog priletinti tempa reikia o ne visiskai sustoti :)

be to kiekvienoj papasakotoj istorijoj mes matom tai kanorim matyti ir tik ta puse kuria pasakotojas parodo. Be to taip gyvenant kazkas turi duona uzdirbti, nes nuo sedejo namoe ir retkarciaos pasitaikanciu projektu nei drakiu pasersi nei vaikuciams didelem akim sotais maisto pasiulysi.

bent man asmeniskai visuomet sventa ramybe, kad net ir atsitikus krastutinumams ir  likis viena su vaikais as galesiu jais pasirupinti be didesnio galvasopio kaip ir pries tai- yra labai svarbi.

kita puse- produktyvi veikla ir asmeninis tobulejimas. Mano matymas yra paprastas- per protu suvokiamas darbo valandas turi buti produktyvus, kad taves pakaktu ir seimai. Nes vien sedint namie savotiskai apkiauteji. Bent as jauciu, kad as negaleciau vien hobiais ir namine rutina gyventi. Turi nesti nauda kitiems, prisideti prie elonomikos ir biudzeto, kad ir senatvej kasnis butu ne grudo dydzio. O ir lt pats poziuris kad vyras turi duona uzdirbti yra nesamone. O ka darysi kai ateis senatve? Jei vyras susirgs? Ar neduok die pasidarys nedarbingas. Arba tiesiog manau kad net osinga tiek ant vyro peciu uzkrauti. Ir atsakomybe ir darba ir dar po to uzsisedejus namie ta vyra itarineti ir istisai ant jo bumbeti.., yra pakankamai pvz aplink..

dar vienas dalykas, kad mane veda i prieki - betarpiskas bendravimas su zmonemis. ugdo asmenybe, bendravimo igudzius, mokejoma atsirinkti, deretis, bendradarbiauti, buti komandisku ir t t. Zodziu virnas namie to negauni niekaip. Tada negali ir vaikam perduot to ko nemoki.. 

toks zingsnis - sustoti, matyt buvo jau pritemptas... gaila kad laukei tiek kada jau visai sustoti uzsimanei :( bet linkiu kad tai butu nauju dalyku, graziu dalyku pradzia. Kiekviena istorija yra savita- nepamirsk kad daugelis rodo tik romantiska puse. Linkiu kad jos pas tave butu dagiau nei tos kitos.

tai tiek pasvarstymu :)

Atsakyti

Jurgitak  sveikinu ir aš už drąsą...ar ne tu buvai, kuri per kelis darbus dirbo? Išvis atsisakei darbo ar planuoji iš namų dirbti?

Ne, aš vienam dirbau, bet kuris reikalavo labai daug laiko. Paskutiniu metu porą kartų net iki paryčių tekdavo dirbti. Tai jau buvo paskutinis lašas.

Gavau kompensaciją už 56 darbo dienas nepanaudotų atostogų. Čia vienas iš perdegimo požymių.

Visiškai darbo neatsisakysiu, vaikai namuose tai trys, bet ieškosiu ramaus. Kas tas ramus, atsakymo šiuo metu neturiu. Mano specialybė leidžia dirbti ir iš namų, o gal, apskritai, reiktų pagalvoti apie naujų gebėjimų įsisavinimą.

Atsakyti

Žuviuk, aš nežadu visiškai sustoti ir nustoti dirbti ateityje, bet žinau, kad nenoriu, kad darbe praleisčiau daugiau laiko nei su šeima.

Ačiū už palinkėjimus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitak: 22 balandžio 2018 - 18:26

Žuviuk, aš 110 proc. tau pritariu.

bet giriu ir Jurgitak už drąsą. 

mes kiekvienas einame savo keliu, ir visada renkamės patys. 

Nors aš šiuo metu panašiai kaip Vasaros_lietus. Sunkiai su viskuo susitvarkau. Norisi tokio rimto vokiško Ordnung'o. Visame kame. Bet metus darbą būt dar didesnis chaosas

Savaitgalį daug dirbau lauke. Jopštvai rogės. Sveikatą kažkur pakasiau.

einu dar svogūnus sukišiu. Sušals tai sušals, bet kad nebus laiko kokias dvi savaites

Atsakyti

Pr mazylio pirmuosius metus ir as daug perdeliojau ir pergalvojau. Butent del to ryzausi is karto pakeisti darba ir po tu metu grizti jau i kita- su kitu poziuriu ir kitu grafiku :) bei kitomis galimybemis tobuleti.

kai darbo kultura ir poziuris i zmogu yra toks kad kaskart nustembi geraja prasme- smagu I toks darba ir eiti :) linkiu ir tau toki atrasti :)

Atsakyti

As zinau, kad normaliam darbe negaleciau vaikams duoti tiek, kiek duodu dabar. Mano darbas yra buti mama. Vyras man alga moka. Ir tikrai ne minimuma. Turiu fonda susitaupius. Taip kad pragyvenciau kazkuri laika. O ir dabar ideja verda ir einu link jos. Kas ten zino i ka ji pavirs.  

Kiekvienos seimos skirtingas modelis. Jei vieniems gerai vaikus matyt pusvalandi. ok. Kitiems to gal nepakanka. Bukim tolerantiski visoms nuomonems ir pasirinkimams. 

Atsakyti

Man tai matyt labai sekasi gyvenime, nes visuose keturiuose turėtuose darbuose niekada nedirbau viršvalandžių. Namuose irgi taip susidėlioju gyvenimą, kad neturėjimas laiko išpuola pakankamai retai. Vat niekaip neįsivaizduoju, ką veikia katukas, kad niekad neturi laiko:) 

O be darbo norėčiau ir aš pabūt. Kokius du mėnesius. Ilgiau tai niekaip, vis tiek ką nors susigalvočiau. O labiausiai norėčiau dirbt laisvu grafiku, kad pati galėčiau planuotis darbo laiką. Bet deja su mano profesija sunkiai gautųsi.

Atsakyti

Linuka o profesijos keist nebuvo minciu? Gal rastum ta kuri leistu namie dirbt. Ar laisvu grafiku. 

Atsakyti

Man tai matyt labai sekasi gyvenime, nes visuose keturiuose turėtuose darbuose niekada nedirbau viršvalandžių. Namuose irgi taip susidėlioju gyvenimą, kad neturėjimas laiko išpuola pakankamai retai. Vat niekaip neįsivaizduoju, ką veikia katukas, kad niekad neturi laiko:) 

O be darbo norėčiau ir aš pabūt. Kokius du mėnesius. Ilgiau tai niekaip, vis tiek ką nors susigalvočiau. O labiausiai norėčiau dirbt laisvu grafiku, kad pati galėčiau planuotis darbo laiką. Bet deja su mano profesija sunkiai gautųsi.

šiaip jau taip įprasta, kad katinai pusę gyvenimo pramiega :D va kur katuko laikas :D

Atsakyti