Rytoj su Lace pietaujame, tai jei kuri norit prisijungti, būtų malonu susimatyti
Ingriga - kur? PJ Savanorių?
Žuviuk, nesupaisysi manęs . Dabar į Kiprą viena, paskui lyg į Kroatiją su šeima. Rašiau, kas neramina labiausiai. Yra objektyvių priežasčių. ir yra trizniavimas .
Turėsim pagal mainų programą bulgarą Ivaną namuose . Užsirašiau tik su sąlyga, jeigu tikrai nebus nieko priimančio daugiau. Tai kadangi turkų, makedonų, bulgarų atvyksta virš 20, ta ir mus įrašė. vat, įdomu, kaip tas vaikas mūsų chaose jausis. Iškraustysim merginą iš bernų kambario ir bus 3 bernai vienam kambary. Dailininkė iškart sugalvojo, kad reikės kokią kortelę prie tualeto durų pritaisyt "open" ir "Closed". Nes gi pas mus nei užraktų tualete nėra ir apkritai dažniausiai jo durys būna atidarytos. pagrinde dėl katino, bet kad ir šiaip privatumas retai gerbiamas mūsų aviliuke . Ir reikės padirbėti ties gyvatynu . Tiesa, nežinau, kad atvažiuoja, ar balandžio pabaigoj, ar gegužės pradžioj.
O Restar kaip idomu bus smagi patirtis manau ;)
qqute, nesvarbu kur- svarbu su kuo jei noris vienai- reik ir vienai mezgiau siandien... biski... bet mezgiau ;) Bet kadangi striukinis audinukas su dinozaurai turi greituoju budu pavirsti sildanciu apdaru, tai dar ir piesiau ir kirpau;) ryt vel megsiu ir siusiu:) D38EB95B-7A09-47DA-BAA0-060739D1664B.jpeg 256,42KB 1 Parsiųsta kartų
Sveikos gyvos
Tikrai, kad nusispalvino tema ne tik spalvom, bet ir smalsumu Man irgi labai labai įdomu, kas ten Kerpenai gausis
Šiandien net aš pamezgiau kelias eilutes ir saulės vonias priiminėjau pramaišiui su ledinės, sūrios jūros purslais Mažas kampukas, mažos bet ilgai mezgamos suknelės...
Ir net smėlio po audros jūra prinešė akmenuotam itališkam paplūdimy Džiaugsmas vaikam
Labas rytas
Su Ingriga susitinkam PJ Savanorių pr. Apie 12 val. Prisijunkit, kas galit/norit
Labas rytas,
Kaip noriu grįžt į sektą ir į mezgimą pilna koja... bet kažkas traukia atgal už kitos kojos....
Vakar buvau nuraminta dėl audito, o bet tačiau pasekmių tai neišsprendžia.
Reikia meeto ar ko... tiesa, šeštadienį kursai, turiu vieną bendrą projektą, kuris irgi paleistas, tai gal sujudins mane
Turėsiu gal net du megztukus užbaigtus savaitės bėgyje, o bet tačiau nesu nei vienu patenkinta iki galo, vakar surinkau tą džinsinį švarkelį, bet kaklas per didelis, nu ir reik dar rankovių, kažkokia mezgiminė apatija
Lace, ačiū, vakar pagaliau pasiėmiau čiau čiau virbalus, bet nesugebėjau išbandyt, nenuslinkau siūlų tinkamų išsirinkt.
Labas rytas,
Restar, drąsi tu su tais mainais.
Pas mus kiek yra buvę tų visokių mainų, tai visi priiminėdavo visokios šeimos, kur atskirą kambarį tiems svečiams suteikdavo, tai kažkaip nedrįsdavau siūlytis. Ir net savi vaikai būtų gėdijęs, gal ne visi, bet pora tokių turim.
Pagal ideja konstravimo mokemes. Bet kaip pati mokytoja sake. Daug yra geru iskarpu. Kam vargt? Siaip sijona, kelnes ir suknele turiu sukonstravus pagal savo ismatavimus. Jau kurt geras iskarpas visas mokslas cia. Turiu daug norvegisku zurnalu. Ju iskarpis man tinka su siokiais tokiais pataisymais, nes esu visiskas nestandartas.... priekis nuo nugaros labai skirias del didelio kilnojamo turto.
Man irgi dėl to turto priekis nuo nugaros skiriasi. Jau seniai ką siuvausi, bet prisimenu paskutiniu metu darydavausi priekiui didesnio dydžio iškarpą, nei nugarai. O to turto dar padaugėjo paskutiniu metu.
Dėl konstravimo, tai turbūt jau kažkada rašiau, bet prisimenu iš savo vaikystės/jaunystės pora siuvėjų, kurios tik išsimatuodavo ir paskui pagal tuos išmatavimus kirpdavo. Pirmam pasimatavimui būdavo toks drabužis, tik užuomina į tai kas bus, o matuodama žymėdavosi, kur įsiuvai, kokio gylio, kiek įimti, kiek atleisti ir t.t. Tai aš įsivaizdavau, kad kiekviena siuvėja taip moka ir taip daro. O paskui kai mokykloje per darbų pamokas pamačiau, kaip iškarpas reikia konstruoti, niekaip negalėjau suprasti, kaip čia taip - nepanašu, kad tos siuvėjo būtų tiek skaičiavusios, dalinusios ir braižiusios. Tiesą sakant ir dabar nesuprantu. Norėčiau pas tokią, kaip mano vaikystėje, siuvėją mokine pabūt. Bet tikriausiai jau jų ir gyvų nebėra .
O iškarpų taip, yra. Bet ne visada randi tai ko nori, o jei randi, tai dar žiūrėk tavo dydžio nėra.
Ingriga, nebuk kaip tas begemotas, kuris bijojo skiepu. Atostogos solo - pacios geriausios atostogos pasaulyje.
Helou,
jau nusibodo dirbti, knistis, spręsti/nespręsti juodai. ale bet pabaigos nesimato
atėjau biškį čia atsigaut
tai apie siuvėjas.
mano manymu, labai svarbu yra patirtis. kai pasiuvi vieną kitą, trečią penkioliktą, tai jau daugmaž žinai, kur ten kas randasi ir kur nesiranda. o dėl iškarpų darymo, tai man yra užsifiksavę, kad bazinė iškarpa tinka viskam, o toliau konstruoji taip , ko reikia. yra visokie filmukai. tik kam trūksta geometrinio/konstrukcinio mąstymo, tai spėju, nelabai ten gautųsi.
aš nors ir matematikė, turėčiau su geometrija susitvarkyt, bet kartais ilgokai tenka pamąstyt, kur čia praplatint, o kur pasiaurint ir į kurią pusę. kartais ir nesigauna.
ir dar, mano manymu, labai patogu turėti manekeną tam reikalui.
mano mama siuvo nemažai. jos tėvas buvo kaimo siuvėjas. ji profesionaliai nesimokė, bet man yra užsifiksavę, kad ji iškarpas darydavo pati ir tiesiai ant audinio. aišku, nieko sudėtingo nesiūdavo, bet vistiek, kažkaip pasitiesdavo gabalą medžiagos ir piešdavo su kreida tiesiai. ir viskas ok būdavo.
norėčiau ir aš taip.....
Tai tos mano matytos siuvėjos irgi taip darydavo, kaip kutuko mama, jei ką piešdavo, tai tiesiai ant audinio...
Prisimenu kartą siuvo man kelis drabužius. Vienas iš jų buvo toks sijono ir švarkelio kostiumelis. Švarkelis buvo vasarinis, be pamušalo ir toks laisvas, kai tada mano paauglystėj mada buvo. Atvažiuoju aš pas ją dviračiu į pirmą pasimatavimą. Buvo pavasaris. Randu savo siuvėją daržais užsiėmusią. Sako neturėjusi laiko, labai užsiėmusi buvau. Įsiveda ji mane į kambarį ir išsitraukia dar sulankstytą medžiagą - nieko iš vis nedaryta dar. Aš pasimečiau, pasijaučiau ne laiku atvažiavus, kalta ir t.t. O ji greitai tą medžiagą pasitiesia, pasižiūri į užsirašytus matmenis, papiešia ten ant jos kreida, išsikerpa, atsisėda prie mašinos, susiuva kelias siūles ir duoda apsirengti.Va tau ir primatavimas parengtas per kelias minutes mano akyse. Suprantu, kad kokiam prigludusiam drabužiui gal kruopščiau ir atidžiau būtų braižiusi, bet vis tiek įspūdį neišdildomą padarė. Paskui, kai pati pradėjau siūti visada svajojau, taip mokėti, bet tai buvo iš neišsipildančių svajonių
Labas rytas
Ristina, su tavo diena
Visoms kam reikia
Tyngiu tinget
Ingriga, nebuk kaip tas begemotas, kuris bijojo skiepu. Atostogos solo - pacios geriausios atostogos pasaulyje.
Turbut kaip ir visur galima rasti ir pliusu ir minusu jeigu nusivilsiu kilege, kita kart vaziuosiu viena