Aš ne profė, bet savo "opiniją" galiu išsakyt
Jei kas pastebėjo (nepastebėjo, tai ir nereik ) negaliu pakęst tų tokių kepurių (ir nesu savo praktikoj jų mezgusi). Jos tvarkingai atrodo tik ką tik numegztos.
Aišku, sulauskiu melejono prieštaravimų, bet neįsivaizduoju savo vaikų su tom "dantytom", niekaip neutvirtinto krašto kepurėm (na, jei jie būtų mergaitės, ir tokias jiems tektų nešiot).Jei dviguba kepurė, tai pagrindinis užrvirtinimas,(jei nesinori kraštelio) tik viršugalvis. O vidinę kepurę rekomenduojama megzti viena padala tvirčiau/tankiau.
Kai mezgu kepures be atnaros, darau "užtvirtinimą to kraštelio, t.y. 10-15 ar 20 eilių pamezgusi, užkabinu ant adatų ir toliau varau iki kepurės pabaigos. Tada gaunasi fiksuotas kraštas ir tam vaikui patogiau žinot ties kur yra kepurės kraštas.Visa ta beletristika nebūtina vadovautis čia mano patirtis ir praktika.
Atėjo Ristina ir pareiškė savo kuklią "ne profės" nuomonę . AČIŪ! Aš gi su mašina visiškas nulis, o dar ir ilgai ieškoti tingiu, tai einu paprasčiausiu keliu. Bet kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių, tai kartais norisi ir geriau ką nors numegzti. Tavo kepurių tikrai nepastebėjau, bet kai viskas tobula, tai nei klausimai nekyla žiūrint. Ar teisingai suprantu, kad tu nemezgi dvigubų kepurių? Ar mezgi kažkaip kitaip? Ta prasme, kad mezgi tik dvigubą atnarą? Argumentai tavo man aiškūs ir protingi. Nors su dantukais ta kepurė labai gerai nešiojasi, viskas ten vietoje. Turbūt viskas jau išrasta ir youtube parodyta, tik aš kaip nelabai mėgstanti naudotis youtube, tai nesugalvoju būdo, kaip ten viską susiradus patogiai išsisaugoti, o ir ieškoti perdaug pavargus, rusų kalbą užmirštu paieškai .
Terezza - ar čia jau vardas - Bestija? Tiktų . Turėsi draugelę.