Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Aš ne profė, bet savo "opiniją" galiu išsakyt :D
Jei kas pastebėjo (nepastebėjo, tai ir nereik :D  ) negaliu pakęst tų tokių kepurių :rolleyes: (ir nesu savo praktikoj jų mezgusi). Jos tvarkingai atrodo tik ką tik numegztos.
Aišku, sulauskiu melejono prieštaravimų, bet neįsivaizduoju savo vaikų su tom "dantytom", niekaip neutvirtinto krašto kepurėm (na, jei jie būtų mergaitės, ir tokias jiems tektų nešiot).

Jei dviguba kepurė, tai pagrindinis užrvirtinimas,(jei nesinori kraštelio) tik viršugalvis. O vidinę kepurę rekomenduojama megzti viena padala tvirčiau/tankiau.
Kai mezgu kepures be atnaros, darau "užtvirtinimą to kraštelio, t.y. 10-15 ar 20 eilių pamezgusi, užkabinu ant adatų ir toliau varau iki kepurės pabaigos. Tada gaunasi fiksuotas kraštas ir tam vaikui patogiau žinot ties kur yra kepurės kraštas.

Visa ta beletristika nebūtina vadovautis :mirksiukas: čia mano patirtis ir praktika.

Atėjo Ristina ir pareiškė savo kuklią "ne profės" nuomonę :D. AČIŪ! Aš gi su mašina visiškas nulis, o dar ir ilgai ieškoti tingiu, tai einu paprasčiausiu keliu. Bet kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių, tai kartais norisi ir geriau ką nors numegzti. Tavo kepurių tikrai nepastebėjau, bet kai viskas tobula, tai nei klausimai nekyla žiūrint. Ar teisingai suprantu, kad tu nemezgi dvigubų kepurių? Ar mezgi kažkaip kitaip? Ta prasme, kad mezgi tik dvigubą atnarą? Argumentai tavo man aiškūs ir protingi.  Nors su dantukais ta kepurė labai gerai nešiojasi, viskas ten vietoje. Turbūt viskas jau išrasta ir youtube parodyta, tik aš kaip nelabai mėgstanti naudotis youtube, tai nesugalvoju būdo, kaip ten viską susiradus patogiai išsisaugoti, o ir ieškoti perdaug pavargus, rusų kalbą užmirštu paieškai :).

Terezza - ar čia jau vardas - Bestija? Tiktų :). Turėsi draugelę.

Atsakyti

Bestija :wub:  kai fainumo :wub: 

Liniuka, ašššš noriu. Labai mano skonio.

Atsakyti

Oho kokia Bestija :wub:  Graži pažiūrėti, bet namie nenorėčiau, kaip ir bet kokio kito katino.

Kažkodėl ši "garbė" vyresnio amžiaus žmogiukams labai svarbi :D

Tai va, kad kažkaip ten svarbi. Čia kaip ir sveikinimai per TV.

Man visada buvo  tokia šleikštuma tie televiziniai sveikinimai. Kažkoks absurdas. Na tarkim dar jei kokie užsieny gyvenantys vaikai sveikintų, gal galima suprast, bet kai sveikina žmona (vyras), vaikai ir visi sėdi prie vieno stalo, tai visiškas absurdas. Taigi priėjai ir pasveikinai. :unsure:

Bet kažkada būdama kaime nugirdau pokalbį. Teta pasakojo mano mamai apie kažkieno ten iš parapijos jubiliejų. Jau kaip gražiai atšventė, suvažiavo  vaikai, vaišių buvo priruošta ir sveikinimas per tv buvo, visi sėdėjo ir klausėsi. Ir kažkaip tą akimirką suvokiau, kad tiems paprastiems žmonėms, toliau savo kaimo mažai ką mačiusiems, matyt tokia didelė pagarba būti paminėtiems ar net parodytiems per tv.

Tai va. O šiemet mano tėvas užsakė sveikinimą mamai. :blink:  Kas yra beveik nesuvokiama. Sesuo čia kažkada skambina ir sako, gal turi kompe padorią mamos nuotrauką. Sako, tėvas paprašė sveikinimą užsakyt :blink: . Kur gyvenime vienas kito su gimtadieniais nesveikino. Ir mūsų, kol namie buvom nesveikino, nes kam gi, čia savi. Tik kaip jau savarankiškai pradėjom gyvent, tai pinigų duoda gimtadienio proga.

VilmaK, tikrai tarsi ta pati būtų.

Gerai prisimenu, kai vieną iš pirmųjų dovanų padovanojau mamai, jau išėjus iš namų. Kaziuko mugėj ilgai ieškojau  ir tokius molinius puodelius padovanojau. Nelabai dar ką ir įpirkt galėjau. Tai mama pažiūrėjo ir pasakė - tai gerai, gal jums bus reikalingi, galėsit  pasiimt. Tai čia prieš kokius mažiausiai 25 metus buvo, tada dar ne tokia ir senatvė buvo, kad nieko nebereikėtų.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 21 kovo 2018 - 21:06

per sveikinimų koncertą kartą sakė: "linkime nesulaukti šaltos žiemos..." :)

man irgi tie sveikinimai...bet gal pasenus kitaip mąstysiu :D nors abejoju...

Atsakyti

su tokiu vardu katytė tikrai gerai nesielgs :D vieną mergaitę prieš Nojų grojančią mokytojas vis taip pavadina... :)

Atsakyti

Nors su dantukais ta kepurė labai gerai nešiojasi, viskas ten vietoje.

Dantukai savaime gaunasi laisviau, todėl ir aiški lenkimo linija. O kai be dantukų tai gaunasi paskui "beliberda" :D Mezgu dvigubas, tik su palenkimu užfiksuotu.
Kaip papasakot aiškiai nežinau. O parodyt nlb ką turiu, nes fotkės iš "pavydžios draugės" ar "ežiukas rūke" serijų :D
Numezgu kepurės ilgį, tada kažkiek eilių skirtų tam palenkimui. Užkabinu palenkimo pradžios akutes ir pramezgu eilę, tuomet toliau varau kepurę iki finišo.

Priedas  008.JPG   120,93KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

su tokiu vardu katytė tikrai gerai nesielgs :D vieną mergaitę prieš Nojų grojančią mokytojas vis taip pavadina... :)

Šiaip bestija lotyniškai reiškia - žvėris.

Mokykloj lotynų mokiausi, tai kelis žodžius atsimenu tokius panašius. :D

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 21 kovo 2018 - 21:15

Oj, bestija tai mano antras vardas :lol: nuuuu... lietuviškas variantas nuo angliškojo "the best"  :flirt2:

Atsakyti

Šiaip bestija lotyniškai reiškia - žvėris.

Mokykloj lotynų mokiausi, tai kelis žodžius atsimenu tokius panašius. :D

aš be lotynų, bet man jis kažkodėl siaubingai skamba.kažkas negero :D

Atsakyti

o vat mano tėvams tie pageidavimų koncertai tai nelabai....tėvukas vis pajuokauja, kad va, išvardina:"Sveikina vyras Jonas, sūnus Karolis, dukra Marytė , mart..., žentas..., anūkai....,...,...." kad senoliai vardų neužmirštų...

Atsakyti

Oj, bestija tai mano antras vardas :lol: nuuuu... lietuviškas variantas nuo angliškojo "the best"  :flirt2:

Kai elgsis blogai - bus Bestija. Kai gerai - Bestė  :D​ 

Atsakyti

aš be lotynų, bet man jis kažkodėl siaubingai skamba.kažkas negero :D

Man tai ne negero, bet greičiau pasiutusio.

Atsakyti