ai, Soli-sol dar smalsumą patenkinsiu.
mano panelės dar rudenį yra išsiuntę prašymus universitetams užsienyje, dominuoja Jungtinė karalystė t.y., Anglija bei Škotija. išsiuntę po 5 prašymus. prašymuose nurodoma specialybė ir planuojamas gauti įvertinimas iš egsaminų. įvertinimus suteikia mokytojai. dabar, jau koks mėnuo gal, atkeliauja preliminarųs pasiūlymai, t.y. pvz: "jūs būsite priimta, jeigu surinksite iš egzaminų bendrą balą tokį tai, iš konkrečių po tokį tai" Kai kurie universitetai nori pamatyti žmones, kurie kandidatuoja, dėl to organizuoja pokalbius ir tik tada duoda atsakymus.
kai išsilaikai egzaminus ir matai koks balas, iškart sudarai sutartį su norimu univeru.
kol kas rinkosi panelės tik užsienio mokymo įstaigas, nes LT priėmimas vyksta gerokai vėliau. o ir tikslas toks, nes jos mokosi pagal tarptautinę programą, joms norint stoti Lt, reiks konvertuoti balus, nes dabar jų maks įvertinimas yra 7 balai, o ne 10, kaip mums įprasta.
viena panelė rinkosi biologijos mokslus, kita imunologijos mokslus. man tai jie tokie nekonkretūs
ai beje, dar reik išmokt banknotus priešti bo nes kaip reiks suimokėt už jų abiejų mokslus, tai sunkiai makaulė išneša. su mūsų paskola šimtamete ir autolizingu bei VT atlyginimais....planuuoja panelės dirbti, ale bet gi ne nuo pirmos dienos....dar yra paskolos mokslui, bet tai kažkaip gaila užsikrauti iš pat jaunumės....žodžiu, duos man kas tą triznių karūną ar ne!!!!!