Visa savaite bandziau megzt kepure-nesamone .uzsispyriau is nekepurinio siulo numegzt kepure...
Pasiemiau toliau panikes megztini-lafa
Nuoširduk, kaip greitai nusimezgei Nors, kita vertus, nedaug tas tavo dydis gi nuo vaikiško skiriasi Spalvytės gražiai dera
As pneumo skiepyjau bo nezinojau jau ka daryt nuo istisinio surgimo, o daktare isaiskino kad tas skiepas ne tik nuo pneumoniju bet ir nuo visu ligu gelbes...nu paklausiau negelbejo, o dar savaite vaiks rankos pakelt negalejo, istinus buvo, skaudejo..gailejausi ta skiepa padarius Nuo gripo nesiskiepyju..bet va tas meningokokas kai ramybes neduoda
Nuo vejaraupiu planavau skiepyt antroj trecioj klasej arba kartu su tuo pirmos klases skiepu..bet nespejau..pati sirgau 11 klasej..atsimenu nesmagu bet ne mirtinai buvo, randu neliko
Va visiškai mano nuomonė sutampa su Vilmak ;)
Dar vienos rankovės trūksta ;)
Kacumota, mano dičkė gal 12/13 metų susirgo, o tada ir Saulytė nuo jos.
O va Saulės mokytoja nėra sirgusi, o su vaikais dirba, tai skiepijasi.
kai mano vaikas iki trijų metų beveik ištisai sirgo bronchitu, būčiau ir aš ta pneumovakcina skiepijusi, jei tik tarpą būčiau ištaikius , kai neserga.. .bet tada dar tos vakcinos nebuvo...O paskui stebuklingai, gal po sanatorijos, gal koks imuninės sistemos barjeras atėjo, bet nustojo sirgti...ir paskui jau labai mažai sirgo...
Vėjaraupiais persirgau jau beveik 40-ies, susirgusi nuo vaikų..jei būtų reikėję terliotis zelionka, kaip seniau, būčiau tikras Šrekas buvusi... Gal greičiau Fiona ...Bet ir tas skiepas 20 -ai metų...
Kacumota, drauge medike skiepojo savo vaika nuo vejaraupiu ir primygtinai rekomendavo ta daryt. Revakcinacija kas 10 metu, jei neklystu. 3 kartus. Bet cia Abelo patikslins.
Dar pasisakysiu, kadangi buvau vakar Kliniku medikes paskaitoj apie Nutrilite produkcija. Ir jauniu dviratininku treneris taip pat kalbejo. Abu pasake ta pati- mirstama ne nuo vezio, bet nuo gydymo.
Ji savo mama pries metus nuo kraujo vezio isgyde. Jis pats 2 kartus su kraujo veziu susidorojo.
Dar- jos dukrai kai buvo blogai, gaudavo kompensacinius vaistus, kuriu verte 500 euru/men. Kuris farmacininkas savo valia atsisakys tokiu pajamu ir patars, kad tie produktai gali isgelbet tave per puse ar metus laiko.
Kas norit issamios paskaitos- bet kada pas mane kavos gausit, tik mezgini atsivezkit, kol pasakosiu, ka per 2 val isgirdau.
Laba vakarą sakot, laukiat nu, bandysiu pasisakyt
aš ne Abelo, bet teko dirbti farmacinėse kompanijose, ir tose, kur turi vakcinų, tad drįsiu pasakyti savo nuomonę.Pardavėjas iš manęs nekoks, nes neturiu tokio užsidegimo , kaip Niuma, kad ir kaip produktų vadovai parodydavo produktų pliusus, visada girdėdavau ir minusus
Taigi, apie gripo vakcinas...dirbant teko nemažai girdėti gydytojų pasakojimų, kaip pasiskiepiję pacientai persirgdavo gripu. Ir gana sunkiai ( ir mano mama po skiepo taip sirgo, kaip gyvenime nebuvo sirgusi). Žinoma, galima spėti, kad, jei ne skiepas, gal dar blogiau būtų pasibaigę...Bet gal ir ne...
Dėl pneumo vakcinų...Vienas labai žinomas vedantysis pulmonologas sakė labai abejojantis vakcina, nes pneumoniją gali sukelti keliasdešimt sukėlėjų, skiepijama nuo perpus mažesnio sukėlėjų kiekio...Lieka laisva niša tiems likusiems ...Aišku, galima daryti prielaidą, kad perpusę sumažėja rizika susirgti pneumonija....
O kas man labiausiai kelia abejonių, tai tas, kad niekas neregistruoja skiepų komplikacijų...Na, skiepijosi nuo gripo, bet juo sirgo, ir sunkiai...Ar eis kas pas gydytoją dėl to? ar rašys gydytojas pranešimą apie susirgimą? 100 proc. - ne. Tada ir atrodo, skiepo efektas 100 procentinis...
P.S. privalomaisiais skiepais vaikus skiepijau, ir visiems rekomenduoju, bet dėl kai kurių abejoju...
Gripas. Labai besikeičiantis virusas, kaip kokia greitai iš klaidų besimokanti IT programa, nes virulentiškumas (viruso gebėjimas sukelti ligą) priklauso nuo paviršiaus baltymų. Tai gripas turi "atmintį" ir moka ja naudotis, t.y. kasmet būna kažkiek kitoks, kad galėtų sukelti ligą ir išgyventi. Dėl to sunku nuspėti iš anksto tiksliai, koks gi bus ateinantį sezoną. Asmeninė patirtis - šiemet aš nespėjau pasiskiepyt - sirgau, vyras pasiskiepijo - neserga kol kas nė sloga (tfiu tfiu tfiu...), nors aš ir vaikai ištisai parnešam visokių "dovanų". Pernai skiepijomės abu - nesirgom. Aš rekomenduočiau skiepytis kas turi kūdikių namie ir senyvo amžiaus žmonėm, nes jie serga tikrai sunkiau, dažniau reikia ligoninės.
Dar reikia atsiminti, kad gripo epidemijos metu siaučia ir kiti virusai (paragripo, adeno, entero), kurie gali sukelti labai panašius simptomus, gal kiek kitokius pakitimus kraujo tyrimuose, bet ne visada. Tai niekas netrukdo pasiskiepijus nuo gripo užsikrėsti visais kitais reikalais ir sirgti. Jei norisi numalšinti karo stovį ir padėti tašką, galima atlikti virusologinį kraujo tyrimą (lyg daro ir privačiose laboratorijose... bet tiksliai nežinau, reik klaust), atsakymas per 1-2d. ir žiani, kokis velnio vardas, kuris tau trukdo gyvent
Pneumo. Sukurta lėtiniams ligoniams gelbėti, ypač turintiems sudėtingesnių plaučių ligų. Pradėjo skiepyt, pastebėjo gerą efektą, pramušo iki privalomų skiepų. Skiepijama nuo pneumokoko, kuris yra bakterija, bet irgi turi galybę paviršiaus baltymų. Nustatyti "piktesni" ir "geresni" potipiai, tarp kurių kaip ir gyvenime verda konkurencinė kova dėl išlikimo. Nuo piktesnių tas skiepas. Bet... Aš taip pat girdžiu labai prieštaringų nuomonių... Tik laikas parodys, ar tikrai suvešės tie "geresni" tipeliai. Šiuo metu statistiškai teoriškai taip, tikimybė sirgti plaučių uždegimu sumažėja perpus, bet niekas netrukdo sirgti lengvesne forma, kad ir užsitęsusia pūlinga sloga. Mano vaikai skiepyti, nes jau pateko į kompensuojamų grupę. Mokamai būčiau neskiepijus. (Kas per liga nuosirduko paslėpta - nemačiau. Ar gali būt komplikacija, negaliu pakomentuot.)
Vėjaraupiai. Praktiškai nesikeičiantis virusas, tačiau labai virulentiškas (greitai užsikrečiama, greitai plinta, gali sukelti rimtų komplikacijų nuo plaučių uždegimo iki encefalito - tas yr galvos smegenų uždegimas). Gėris tas, kad dėl bręstančios imuninės sistemos ypatybių vaikai serga lengviau nei suaugėliai (dažniausiai). Ar skiepytis - diskusija. Patarimas: jei galvojat, širdis jaučia, baimė kužda, kad reikėtų - skiepykit. Nes jei bus "kaip tyčia", tai nagus, ragus nusigraušit ir plaukus nusirausit. Minusas, kad vakcina ne visam gyvenimui, reikės persiskiepyt arba tikėtis, kad gal sirgsi lengviau Asmeninė patirtis - sirgau tik būdama 22m., apylengviai, su keliais randeliais ir nedidele T. Kol susigriebiau, kad čia vėjaraupiai, apsirgo ir tuometinis tokio pat amžiaus draugas sunkiai, su skausmingais bėrimais visame kūne, net sisiot buvo skauda vargšui, baisia temperatūra ir pan. Pasveikom abu
ŽPV - virusas, turintis labai labai piktų tipų, sukeliančių onko ligas, turintis mažiau piktų tipų, sukeliančių lytinių organų karpas ir pan. "gėrybinius" daigtus. Dėl lytinio gyvenimo ypatumų gali sukelti ne tik lytinių organų, bet ir burnos, gerklės, veido, storosios žarnos susirgimus (tiek onko, tiek ne onko). Vakcinos yra trys šiuo metu. Visos iš skirtingo kiekio viruso tipų. Kuria iš jų skiepija nemokamai - nežinau. Aš šiuo metu skiepyčiau Gardasil, nes ten 9 tipai to viruso (daugiausiai šiuo metu), bet ji brangiausia, tai kažin ar nemokama Kai ateis laikas skiepysiu abu vaikus (berniukas ir mergaitė), nes berniukai taip pat serga, tik kitų minėtų vietų reikalais. Pas mus vakcina gal ir apynaujė, bet pasaulyje ja skiepijama jau virš 10m. ir rezultatai net labai geri, dėl to pradėti įtraukti kiti viruso tipai, kad ne tik nuo gimdos kaklelio, bet ir visokių karpų apsaugotų.
Rota virusas. Neskiepijau, nes mes ne trečio pasaulio šalis žarnyno infekcijų gydymas - skysčiai. Jei nebeišeina per burną - visur yra ligoninės ir lašinės, tik nereikia laukti, kol vaikas pasidarys nepažadinamas. Matot, kad nebesišlapina pusę dienos, bet toliau vemia ar viduriuoja (vadinasi nesugebėsim net prie geriausių norų sugirdyt reikiamus skysčius) - į ligoninę, kur bus suteikta pagalba. Bet čia tik mano asmeninė nuomonė, kad tai pinigų išmetimas. Rezultatai skiepijamų geri. Tik tiesa, reikia nepamiršt, kad vemiam ir viduriuojam ne tik nuo Rota, bet ir nuo kitų žarnyno virusų, nuo kurių skiepas nė trupučio nesaugo. Taip kad skiepijama na nuo vėmimo ir viduriavimo, o nuo Rotavirusinės infekcijos. Susirgus pvz Nora viruso sukelta infekcija galima sėkmingai taip pat atsidurt ligoninėj.
Budžiu. Einu biškį. Pareisiu, bus apie meningokoką.
Nu, ką - meningokokas. Bakterija, turinti keletą tipų, kurie turi savo mėgstamas pasaulio šalis dėl patrauklesnių gyvenimo sąlygų Afrikoje labiausiai paplitęs A tipas, mėgstantis karštį UK paplitęs C tipas, skiepijama privalomam kalendoriuj (kiek žinau...). Nuo šių ir dar kelių tipų vakcina yra jau seniai ir sėkmingai vartojama. Pas mus šie tipai labai reti, rutiniškai skiepyti neapsimoka, yra prie rekomenduojamų keliautojų skiepų.
Žemyninėje Europos dalyje paplitęs B tipas, nuo kurio ir atsiradusi neseniai vakcina LT (pasaulyje jau žinau 5 metus, kai kur jau ir kompensuojama keli metai). Šis tipas pats bjauriausias, nes dažniausiai sukelia žaibinę ligos formą (būklė tampa kritinė per kelias valandas nuo susirgimo, nuspėti, kad taip bus ypatingai sunku). Apskritai sergamumas Lietuvoje nėra epideminis, bet kasmet vis daugėja susirgimų. Ir kas blogiausia, kad kelis metus stebimas didėjantis mirčių skaičius.... Aišku, jis nėra šimtais, nesiekia ir dvidešimties, bet... Aš mačiau per daug - mano vaikai skiepyti. Jei leidžia galimybės, rekomenduočiau visiem.
Kodėl serga ir miršta dažniausiai maži vaikai? Dėl skirtingo amžiaus imuniteto ypatumų. Dėl tos pačios priežasties paaugliai dažniausiai yra šios bakterijos nešiotojai nosyje. Ji jiems nieko blogo nedaro, tiesiog ten kurį laiką pagyvena, laukia savo aukos, jei nesulaukia, kartais išsikrausto pas kitą nešiotoją ir taip suka ratu. Tai tikrai gabi plisti bakterija, bet daugiau artimų kontaktų būdu. Kas tai yra? Pvz., vėjaraupiais galima užsikrėsti net einant pro šalį sergančio (jei toks vaikas pakliūna į priėmimo skyrių, visi ten buvę žmonės laikomi galimai susirgsiančiais per kitas 7d. Ar susirgs, nežinia, bet 50/50), meningokokui reikia pabendraut, paduot ranką, kažkokį sergančio daiktą, apkabint, pabučiuot, pamyluot, gyvent tam pačiam bute, kambary, praleist kelias valandas toj pačioj aplinkoj, patalpoj ir pan. Kuris žmogus kokia ligos forma (žaibine ar ne) sirgs, niekas negali pasakyti (kaip ir su vėjaraupiais nieks nepasakys, bus encefalitas ir baisiniai randai ar ne). Dėl to diagnozavus meningokokinę infekciją rekomenduojama sugerti antibiotikus šeimos nariams ir kitiems, artimai bendraujantiems, nors jokių simptomų nejaučia.
Kas dar domina? Klauskit. Bandysiu pasisakyt. Jei turit kitokios informacijos - rašykit, padiskutuosim. Aš ne profesorius (dar net netikras daktaras ), tai tikrai galiu ir klysti
Labas vakaras,
Užmačiau kodinį žodį meningokokas. Šią sav. aptirėjom streso. Tas sekmadienį miręs jaunuolis 19metis, 5-6adienį lankėsi vyriausiojo mokykloj. Tai pirmadienį buvom visi sukelti ant kojų Gavom perspėjimus, vaikai į mokyklą nėjo, dezinfekavo ten. Mokiniai persigandę buvo. Baisu... Ir gaila žiauriai to jauno žmogaus..
Nuoširduko megztuko fragmentas gražiai atrodo
Ligvita su Ingriduska vis dar nesirodo
Ar rašysit šiemet diktantą?
Abelo, tu man labai patinki
Patark ką daryti, kad nuo refliukso gerklė kaip išplikinta, kaip galima būtų pagelbėti? Ne vienai man čia, dar kažkas guodėsi
Labas vakaras.
Ooo manes iesko.
As atsiradau. Kaip perskaityt tiek
Buckiai visom. Pasiilgus.
Kacumota, drauge medike skiepojo savo vaika nuo vejaraupiu ir primygtinai rekomendavo ta daryt. Revakcinacija kas 10 metu, jei neklystu. 3 kartus. Bet cia Abelo patikslins.
Dar pasisakysiu, kadangi buvau vakar Kliniku medikes paskaitoj apie Nutrilite produkcija. Ir jauniu dviratininku treneris taip pat kalbejo. Abu pasake ta pati- mirstama ne nuo vezio, bet nuo gydymo.
Ji savo mama pries metus nuo kraujo vezio isgyde. Jis pats 2 kartus su kraujo veziu susidorojo.
Dar- jos dukrai kai buvo blogai, gaudavo kompensacinius vaistus, kuriu verte 500 euru/men. Kuris farmacininkas savo valia atsisakys tokiu pajamu ir patars, kad tie produktai gali isgelbet tave per puse ar metus laiko.
Kas norit issamios paskaitos- bet kada pas mane kavos gausit, tik mezgini atsivezkit, kol pasakosiu, ka per 2 val isgirdau.
Labai jau drąsus pareiškimas, kiek supratau daugiausia besiremiantis sėkminga asmenine patirtimi, o ne moksliniais straipsniais ir atliktais dvigubai aklais tyrimais (šiaip įdomu, ji gydytoja ar "medikė"? Šiais laikais medikais daug kas vadinas ir be jokios gydytojo licenzijos ).
Vėžys (bet koks) yra nevaldomas tam tikrų ląstelių dalijimasis ir nemirtingumas. Kai normalios, sveikos kūno ląstelės turi tam tikrą gyvenimo trukmę (visos skirtingą), tai šitos gudruolės sugalvoja, kaip tapti nemirtingoms (užblokuojamas ir neveikia apoptozę - savaiminę ląstelių žūtį, reguliuojantis genas), bet toliau sėkmingai dauginasi. Tokių ląstelių pas mus organizme nuolat susidaro ir jos neišveša tik sudėtingos ir baisiai įdomios mūsų viso organizmo veiklos. Tam tikros imuninės ląstelės atpažįsta nenaudėles, jas žudo, kai kur keičiamas aplinkos pH, sukelia žuvimą, kai kur išskiriamos tam tikros medžiagos, kaip citokinai, kurie irgi įtakoja ląstelių mirties procesus. Tačiau kartais tokios ląstelės nesurandamos, neatpažįstamos ir išgyvena. Priklausomai nuo to, iš kokio audinio, kokioje organizmo vietoje jos suveša, yra skirtingi navikai, su savo asmeninėmis savybėmis. Priversti mirti nemirtingą ir gyventi nusiteikusį daiGtą ir tuo pačiu išsaugoti gyvas nepažeistas normalias ląsteles - labai slidus ir agresyvus reikalas. Tam ir vartojama chemoterapija (įvairios vaistų rūšys, vienu ar kitu būdu priverčiančios mirti nemirtingąsias) tam tikrais intervalais, kursais ir dozėmis. Taip, ji labai agresyvi. Dažniausia komplikacija - infekcijos, kadangi organizmo gynybinės ląstelės labai jautrios chemijai ir žūsta. Būna tam tikra "duobė", kurios metu net paprasta sloga gali baigtis kraujo užkrėtimu ir mirtimi. Bet po kurio laiko tos pačios ląstelės atsinaujina ir vėl ginasi. Tai tarkim šiuo atveju galima sakyti, kad mirštama ne nuo vėžio, bet...
Jei navikinių ląstelių neveikia vaistai ir jos veša, tai nuo ko mirštama? Jei yra galvos smegenų auglys, kurio negalima operuoti, nes pažeisi kvėpavimo centrą, tai nuo ko mirsi? Jei perauga kepenis, plaučius, nugaros smegenis, taip pat mirštama nuo vėžio, o ne nuo gydymo... Deja... Nes tokiu atveju, kai gydymas gali suteikti daugiau žalos nei naudos, jis neskiriamas. Nebent primygtinai reikalauja pacientas ar jo tėvai (vaikų amžiuje), kurie su viskuo supažindinami.
Kodėl padeda visokie papildai? Vienas iš būdų slopinti ir kontroliuoti išvešėjusias nepageidaujamas ląsteles - skatinti jų gyvenimą ir veiklą reguliuoti patį organizmą. Kad jis jas matytų ir gebėtų atpažinti, atpažinęs kontroliuoti ar pašalinti. Tam gali būti naudingi visokie antioksidantai, kurių daug yra augaluose. Taip pat darnios veiklos užtikrinimas visame organizme, o tai yra ir gera psichologinė savijauta, mokėjimas susidoroti su stresu ir pan. Tai čia gal ir gali būti niša papildams. Bet ar tikrai tie du kalbėję žmonės atsisakė ir įprasto gydymo? Vartojo tik Nutrilite?? Jei tikrai taip, sveikinu, pasisekė. Nes jei tai būtų panacėja, Amway galėtų gauti tuos pačius didelius pinigus, nes gydytųsi visi ir gydytojai tikrai rekomenduotų ir ligoninės gydytų jų produktais, valstybės kompensuotų gydymą ir būtų sukurti protokolai apie dozes ir režimus. Gerai, gal ne visiems, bet bent jau keleto rūšių vėžiams. Nes niekas nenori, kad jų pinigų šaltinis (žmogus) mirtų, visi nori, kad jis gyventų ir dirbtų ir mokesčius mokėtų