Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Aš dabar abi vairuoju ir jokių problemų, prie automato greitai pripratau. Gal tik su mašinos užkurimu ir užgesinimu vis reikia prisimint, nes turi būt pavara ant atitinkamos įjungta :hmm:

Maniškės jau ir nužgesinsi, kol neįjungsi reikiamos pavaros :rolleyes:

Šiaip tai atbunki gerokai su tom naujom mašinom :D maniškė pvz atgal nerieda įkalnėj  :rolleyes: ir galinė kamera parkavimo įgūdžių irgi netobulina  :rolleyes: 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nite: 07 vasario 2018 - 10:20

Automatinės irgi nevairavus, automatinėj degalinėj kuro nepylus :). Visko baisu, kol neišbandyta. Na, tam tikro tipažo žmonėms :).

Aš beveik visada pilu automatinėj degalinėj, tai paprastoj man nuotykis :oh: ateinu mokėt ir nežinau, koks kolonėlės numeris :lol:

Atsakyti

Sunku pasirodo tuos įpročius keisti, nesvarbu ar į vieną pusę, ar į kitą.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 07 vasario 2018 - 10:28

Sunku pasirodo tuos įpročius keisti, nesvarbu ar į vieną pusę, ar į kitą

O kam juos keisti, jei jie niekam netrukdo :rolleyes: :D

Atsakyti

O kam juos keisti, jei jie niekam netrukdo :rolleyes: :D

Gal ir nereikia, bet kartais ima ir susiklosto tokia situacija, kaip tau su neautomatine degaline. :lol:

Prisimenu, kai tik atsirado tos automatinės degalinės, aš dar nebuvau bandžius, bet išgirdau seserį pasakojant, kaip ten sudėtinga, nieko nesupratus ne tik jinai, bet ir jos kokie tai draugai ar kolegos vyrai, kurie jau ten visur  gerai gaudosi.

Tai pirmą kartą irgi šiek tiek bijojau, kad nesusigaudysiu. Bet man nepasirodė sudėtinga, gal į kokią paprastesnę pataikiau  :lol:

Dabar jau užkliuvau už prisiminimų, tai dar papasakosiu.

Baigdama mokyklą buvau susidariusi įspūdį, kad kraujo ėmimas iš venos labai baisi procedūra. Man pačiai tada tik iš piršto tebuvo ėmę, kas buvo nelabai maloni, bet nebaisi procedūra. Dvyliktoje klasėje viena klasiokė atėjo su numėlynavusia ranka ir pasakojo, kaip baisi jai tą kraują ėmė, paskui dar kažkur iš kokių  nors mamos draugių buvau kalbas nugirdus.

Įstojus į universitetą reikėjo visiems pasitikrinti sveikatą studentų poliklinikoj. Į visą tą patikrinimo komplektą įėjo ir kraujo iš venos pridavimas. Ėjom tą patikrinimą dviese su drauge iš mokyklos. Laukiam prie to kabineto kraujo priduoti, širdis apmirus iš baimės. Draugė įeina pirma. Jai išėjus klausiu - ar labai  baisu? Ji sako - oi, baisu. Įeinu apmirus iš baimės ir laukiu kas dabar bus. Atsisėdu, užveržia ranką, paima švirkštą, įduria ir pritraukia truputį kraujo. Aš sėdžiu ir galvoju, na čia kažką prasitestavo, ar panašaus padarė - na kaip vaistus leidžiant iš švirkšto truputį nuleidžia, kad oro neliktų, o dabar jau tuoj tuoj prasidės baisumas. O seselė atleido užveržimą ir keistai žiūri į mane, paskui sako - tai viskas, galit eit. :blink:

Tai išėjus tai draugei per galvą norėjau duoti, kam taip melavo. Ir iš vis iki šiol nesuprantu iš kur tos kalbos apie baisumą, juk net nesuskausta beveik. Dar iš piršto kai ima labiau skauda ir nemalonu kai tą pirštą visaip maigo, kad tas lašas kraujo ištekėtų. :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 07 vasario 2018 - 10:50

Maniškės jau ir nužgesinsi, kol neįjungsi reikiamos pavaros :rolleyes:

Šiaip tai atbunki gerokai su tom naujom mašinom :D maniškė pvz atgal nerieda įkalnėj  :rolleyes: ir galinė kamera parkavimo įgūdžių irgi netobulina  :rolleyes:

Neriedėjimas atgal man vyro mašinoj irgi totalus gėris atrodo :wub: 

O su parkavimusi tai niuansai. Pas vyrą yra kamera, tai jis su mano bekamerine nebemoka parkuotis :D  O aš pripratus prie pypsinčių parktronikų vis laukiu, kada pypsėt pradės, o pasirodo į ekraną žiūrėt reikia :D 

Restar, nerodžiau kišenėtos. Alia ką ten rodyt, lygtai nežinot kaip atrodo :D  Nors iš tikrųjų tai iš trijų megztų šita pati tobuliausia :wub:​ 

Atsakyti

tai vat kad tuos įpročius keisti sunku :D  ypač jei tai ištinka nelaiku ir nepasiruošus. mano atveju :rolleyes:  man reikai pasimodeliuot minytes, pagalvot, susidėliot, tada viskas ok. o jiegu va taip staiga netikėtai, kaip kad su automatine degaline, tai dar neaišku, kaip baigtųsi :D dabar jau automatinėj pyliau ne kartą ir viskas atrodo gana paprasta :D  išmokau net čekį gauti :rolleyes: 

o tai norit pasakyt automatine mašina tiesiog papsaudi stabdį ir stovi :hmm:  pvz prie šviesoforo. ta prasme spaudei gazą, nuėmei koją, paspaudei stabdį ir stovi. o jei sustoji jau suvisam, t.y. prisiparkuoji, tai rei kažką perjungt ar ne :hmm: lygiai taip pat pradėjus važiuot :hmm: kur pas automatą laisva eiga? :D

apie parkavimosi suflerį. paskutinę buvau gavus pakaitinę su televizorium. nu nežinau, po trijų dienų jau šiek tiek įpratau žvilgtelt ir suprast, ką jis ten rodo :D  bet iš pradžių tai mane tas ekranas tik nervino :D, o dar kai kameros sniegine koše apsinešė ir aprasojo, tai išvis supykau :D 

kas dar įdomaus :hmm:  nugis man patinka start-stop sistema. pripratina mažiau koją ant sankabos laikyt. o vat girdėjau kad kaimynas ja nesinaudoja, jam nepatogi...

Atsakyti

o tai norit pasakyt automatine mašina tiesiog papsaudi stabdį ir stovi :hmm:  pvz prie šviesoforo. ta prasme spaudei gazą, nuėmei koją, paspaudei stabdį ir stovi. o jei sustoji jau suvisam, t.y. prisiparkuoji, tai rei kažką perjungt ar ne :hmm: lygiai taip pat pradėjus važiuot :hmm: kur pas automatą laisva eiga? :D

Nukeli koja nuo gazo paspaudi stabdi ir stovi, nori vaziuot - spaudi gaza.

Yra keturios raides ant pavaru D-Vaziuoti i prieki , N- neutralas, R-atbulinis, P-parkuotis. Tikrai viskas labai paprasta :)

Kai mama nusipirko automata juokavau, kad D tai i darba vaziuot, N- namo, P -parkuotis, R-reaktyvinis :lol:

Atsakyti

Labas

As po 11 metu persedau i automata ir dabar jau i nieka nekeisciau, nors sakiau kad automatus vairuoja begalviai :) 

Sustojus prie sviesoforo paspaudi stabdi ir viskas pradedi vaziuoti atleidi stabdi ir spaudi gaza :)

Sustojus nustatai rankenele ant P raides ir rankinis pas mane issijunge automatiskai.  Viskas.

Ekranas rodo kaip masina parkuoji bet as dar juo nepasitikiu vis :)

Atsakyti

nu tai šitą..... kodėl aš turiu mechaninę, o ne automatą, ką ???????? :lol:

nu nieko :B  bus dar tų pirmų kartų

Atsakyti

Prilaikinau n postų apie automatus, nes man lygiai tas pats buvo kai po 12m persėdau prie automato. Ankščiau irgi galvojau kad nesamonė, o bet tačiau tai net labai samonė ir įgudžiai niekur nedingsta, kartais vairuoju darbinę mechaninę, tai viskas persijungia automatiškai, o va parkuojantis tai laukiu pypsiuko, čia jau sunkiau :D 

Atsakyti

katuk, o start-stop sistema - čia gal kur užgesta variklis sustojus tarkim prie šviesoforo, ar kažkas kita?

O pypsiukas labai gera daiktas. Vyro viena darbinė turėjo tokį. Aš visai nedaug su ja važiavau, bet ne tas nedaug labai griet pripratino laukti pypsiuko ir savoje mašinoje. 

Atsakyti