Kerpena yotubej yra tokia Olga Kondratjeva berods
gerų dalykų apie mezgimą papasakoja, moko jinai megzt
ir instagrame aš ją dar seku, tiesioginius eterius pažiūriu
mezgimo reikaluose esu smarkiai nusivylus savimi. apsiskaičiuot neišeina, vis nepataikau, tai per daug tai per mažai akių, modelių pasirinkt irgi sunkiai gaunasi... reiktų gal pradėt griežtai pagal receptus megzt, sus siūlo storiu ir panašiai
Gal su vidurkiais pabandyk
Kerpena yotubej yra tokia Olga Kondratjeva berods
Gal su vidurkiais pabandyk
tai žinok aš panašiai ir skaičiuojuosi.
nu bet kažoks reiškinys pas mane egzistuoja, kad aš didelius gabalus kitokiu jausmu mezgu ir gaunasi jis pagal jausmą- kai pikta, matyt sutraukiu, kai atsipalaidavus - mezgu laisvai.
dar kitas dalykas yr, kad kol matuoji su metrine juostele, tai viskas ok, bet gatavą mezginį apsirengus pasirodo, kad ne tiek tų cm reikėjo, t.y. vaizdas netenkina
žodžiu, patikslinu, gal čia viskas dėl to paskutinio mezginio. nes šeštadienį vakarop pasiekiau kaklą dukros megztinio (nuo apačios, su visom rankovėm), pasimatavo, nu ir nereik man nei dukros nutysusio smakro, pati matau, kad nei du nei devyni.... sekmadienį paskyriau ardymui. ilgai dėl to, kad nusprendžiau išmesti vieną siūlą, tai reikėjo atskirti jį iš bendros gijos, o megzta iš atsirų kamuoliukų.. .susipynė.... nu... bet matyt dar ne visai taip jau blogai, nes vakare pradėjau dar vieną variantą
ai man su mėginukais paprastai nesamonės gaunasi irgi, numezgu nežinau ant ko bet tikrai ne ant savęs
aš geriau bandymų būdu mezgu, pamezgu paardau pamezgu paardau..kartais tik vieno paardymo užtenka kartais ir visai nereikia paardyt...bet čia kai sau ir geriausia man nuokakliniu reglanu megzt
dar kitas dalykas yr, kad kol matuoji su metrine juostele, tai viskas ok, bet gatavą mezginį apsirengus pasirodo, kad ne tiek tų cm reikėjo, t.y. vaizdas netenkina
Tokių bajerių ir man būna, nes matuojant juostele, negali įvertint mezginio purumo, kritimo, pačios struktūros
Ir šiaip kartais siūlas elgiasi neprognozuojamai gal dėl tamprumo
Tik vakar matavausi seną nebaigtuką. Nu lyg ir pločio užtenka, laisvumo yra, o atrodo kaip kokia žarna ir siūlas gana storas, ir sunkus, turėtų gražiai krist, o lenda į visus linkius
taip jam ir reikia
ir toliau bus nebaigtukas, kol man to siūlo neprireiks
nu bet kažoks reiškinys pas mane egzistuoja, kad aš didelius gabalus kitokiu jausmu mezgu
ir gaunasi jis pagal jausmą- kai pikta, matyt sutraukiu, kai atsipalaidavus - mezgu laisvai.
Dabar jau aš kaip tikra lietuvė pasidžiaugsiu Šita problema manęs nekamuoja - aš gana kietai mezgu, tai man mezgimo tankumas "neplaukioja"
Labas rytas,
po savaitgalio.
reikai kažką daryti su tuo sėdėjimu, knapsojimu ir savęs plakimu
bet kad primezgę gražumų
aišku, kad pusė grožio priduoda taikli fotografių akis
bet vistiek, mezginių spalvos užburia
ir ta samaninė, ir ta kanapinė, o jau ta slyvinė tai tiesiog apsiseilėjau. jokio noro kabinėjimuisi ir sliekų ieškojimui, norisi tiesiog gėrėtis.
klausimai Olaivai. visai ne apie mezginius. ką rengiesi po suknele? nu nes pavydas ima, kaip nesimato jokių pėdkelnių gumyčių, meilės rankenų ir kitų išdavikių
norėčiau tikėt, kad kūnas nutreniruotas, išblizgintas, ale bet
nu, biškį netikiu
kas dar įdomaus
oj, tik labai daug gailesčio. ant virbalų pas mane trečias dublis
mėgstu kuo storesnes pėdkelnes,kad jų užpakalinė dalis būtų kuo tankesnė ir kuo labiau aptempianti ir aukštesniu liemeniu,kad nesibaigtų ties 1 gelbėjimosi ratu ant bambos ir lindexo pantalonus deduosi,smaugtuku juos vadinu,bet jie labiau mano kulšims skirti.bet jeigu geros pėdkelnės,tai jokių smaugtukų man nereikia
Olaiva, prisimenu, kad žadėjai parašyt, kaip tokį gražų sukritusį kaklą numezgei, tik nežinau ar tu pamiršau, ar aš kur pražioplinau.
Tokia įdomi istorija su kvepalais nutiko. Kažkada pasakojau, kad vis ką nors pasipurkšiu pabandymui ir vis nesiseka. Tai penktadienį vėl vienus pabandžiau ir visai patiko kvapas. Šeštadienį vis dar patiko, ir jau buvau vos ne pasiruošusi važiuoti pirkt. Bet pagalvojau, kad palauksiu pirmadienio, vis tiek iš darbo beveik pakeliui, bus paprasčiau nei specialiai važiuoti. O vakar gavau dovanų kvepalus. Ne tuos, kitus. Visai patinkančio kvapo. Na tie pačios surasti gal labiau patinka, bet galiu pasitenkinti ir šitais. Tai dabar galvoju, pirkti man anuos, ar nereikia. Ot problemos, kai geriau pagalvoji...
jau rašau tau iš savo mezgimo mašinos maldaknygės,kaip tą kaklą darau ;)
Sveikos,
Olaiva as galvojau, kad ta medvilnine suknele bus
nea,siūlo vos vos bliuskutei užteko
Labas rytas
Olaiva su Sarange - superinis duetas, tiek mezginiais, tiek foto
Siandien mano broli paims is mamos, alia kazkaip tas dziaugsmas ir nekantrumas kazkur pasislepe, gal perdegiau belaukdama Einam kavos su dickiui keptom spurgom, kelios liko, kitas issinese klasiokus pavaisint vakarykscio gimtadienio proga.
F7502A6D-5AC1-40FD-ABC2-01668B9DEBD8.jpeg 85,3KB
0 Parsiųsta kartų
Labukas,
man pasiutimo pilnas rytas - spynelė mašinos užšalo, nepadėjo nei turimas ledo tirpiklio kiekis, šalau stotelėj ir važiavau autobusu su visu kompu ir visais užkandžiai bei pietum... Jau lyg ir buvau aprimus, bet kol pasakojau kolegėm, vėl visas siutas sugrįžo . Su tokia piktumo kalnus galėčiau nuversti arba raktą sulaužyt
.
Graži fotosesija, spalvos, smagi bendrystė. Šiandien dar apžiūrėjau kompe, nes telefone sunkiai įžiūriu. Gal to pasiutimo dėka man kažkodėl matosi "sliekai", kurių Katukas nenorėjo ieškoti , ir kuriuos aš retai įžvelgiu, bet kam jie įdomūs
. Atimčiau Šarangės žilaplaukį
.
Klausimas Šarangei ir kitoms mašinistėms - o jums ar mašina mezgant liną, medvilnę yra didelis skirtumas stumti karietą ar mažas? nes vakar vėl prasimezgiau mėginukų mašina, labai norėjau suderinti turimą liną su Anykščių mėlyna mohera, kur man Šarangė parinko, įsivaizdavau kokį a la laisvą debesėlį su neblogu kritimu, nes linas jo priduoda, bet tai dantis iššiepus turėjau karietą traukti. Ir tai tik 60 akių, o jeigu reikėtų per visą adatinę - nepatraukčiau išvis, o ir baisu, nes atrodo, kad arba adatos sulūš, arba siūlas sutrūks.... Žodžiu, ar čia mano mašina kerėpla, nepritaikyta niekam, išskyrus vilną, ar yra kokią gudrybė, kaip padaryti tą mezgimą lengvesnį? Ristina kažką minėjusi apie vaškavimą buvo, bet kaip tai realiai vyksta?
Katukui egzistencinė krizė mezgime ... Nusimegzk kokią skarą sėkmingai ar kojines, tai grįš ūpas (be,e aš pati vakar antrą kojinę pradėjau, o šįryt apie kokią skarą pasvajojau - tieisog dėl mezgimo smagumo, be nervų tiks-netiks). Nitės nuorodą išsiaugojau, nors net skaityt tingiu kol kas
. Nežinau, kaip aš skaičiuoju, bet kažkokiu būrimo būdu, kurio net papasakot nemokėčiau. Svarbiausia pradėt, o paskui daugiau mažiau matau ar ardyt iškart, ar galiu toliau megzt.
... ar yra kokią gudrybė, kaip padaryti tą mezgimą lengvesnį? Ristina kažką minėjusi apie vaškavimą buvo, bet kaip tai realiai vyksta?
Yra visokių gudrybių
Mezgimo mašinai, patys geriausi siūlai - vilna, pusvilnė. Daugelis šiuolaikinių siūlų jau vyniojant ant ričių - būna sutepti alyvom. Todėl rekomenduojama siūlus numezgus gaminį, prieš nešiojimą skalbti.
Linas yra ypač kietas ir neelastingas pluoštas lyginant su vilna.
Pvz., man mezgant lygiam mezgime - no problem. Tik tankumą tinkamą parenku ir būna gerai. Bet raštuose .... košmaras.
Aišku, vienas dalykas linas vienos gijos, ir kitas dalykas linas 4-5 gijų.
Vaškavimu neužsiimu, nes reikia pervyniot siūlą (vyniojimo seubingai nekenčiu) ir vyniojant laikyt "ant" siūlo parafino ar vaško "šmotą".
Aš supurškiu su alyva ir tada mezga "su daina".
Alyvą naudojų šią https://www.oksalis....lyva-ballistol-nepalieka dėmių, puikiai išsiskalbia.