aš ne Abelo, bet teko dirbti farmacinėse kompanijose, ir tose, kur turi vakcinų, tad drįsiu pasakyti savo nuomonę.Pardavėjas iš manęs nekoks, nes neturiu tokio užsidegimo , kaip Niuma, kad ir kaip produktų vadovai parodydavo produktų pliusus, visada girdėdavau ir minusus
Taigi, apie gripo vakcinas...dirbant teko nemažai girdėti gydytojų pasakojimų, kaip pasiskiepiję pacientai persirgdavo gripu. Ir gana sunkiai ( ir mano mama po skiepo taip sirgo, kaip gyvenime nebuvo sirgusi). Žinoma, galima spėti, kad, jei ne skiepas, gal dar blogiau būtų pasibaigę...Bet gal ir ne...
Dėl pneumo vakcinų...Vienas labai žinomas vedantysis pulmonologas sakė labai abejojantis vakcina, nes pneumoniją gali sukelti keliasdešimt sukėlėjų, skiepijama nuo perpus mažesnio sukėlėjų kiekio...Lieka laisva niša tiems likusiems ...Aišku, galima daryti prielaidą, kad perpusę sumažėja rizika susirgti pneumonija....
O kas man labiausiai kelia abejonių, tai tas, kad niekas neregistruoja skiepų komplikacijų...Na, skiepijosi nuo gripo, bet juo sirgo, ir sunkiai...Ar eis kas pas gydytoją dėl to? ar rašys gydytojas pranešimą apie susirgimą? 100 proc. - ne. Tada ir atrodo, skiepo efektas 100 procentinis...
P.S. privalomaisiais skiepais vaikus skiepijau, ir visiems rekomenduoju, bet dėl kai kurių abejoju...