Sveikos aktualiom temom kalbat.
Kažkaip prasidėjo Nauji metai ir aš labai smarkiai pajutau “egzistencinį nerimą”. Labai pradėjo smegenis spausti žinojimas, kad man dabartiniame darbe visai nebedaug beliko. Ir su tuo žinojimu darosi sunku gyventi - iš vienos pusės atrodo, kad jau reikia labai smarkiai imtis naujo darbo paieškų, skirti tam savo energiją, o iš kitos pusės darosi labai sunku save sumotyvuoti nemėgiamiems ar beprasmiškiems darbams... Kartais net aplanko mintis, kad norėčiau šitą etapą užbaigti čia ir dabar ir pradėti naujo takelio paieškas. Žinau - ir tai praeis... bet va, surezonavo....
dėl vaikų mokslų užsieniuose tai turiu turbūt nepopuliarią nuomonę. Dabar labai daug vaikų į tą užsienį nori važiuoti tik todėl, kad dauguma taip daro. Ir dar kad nuo tėvų pabėgti. Tikrai nedaug jų kryptingai žino ir siekia įgyvendinti savo svajonę. Dažnai jie net nežino, ko nori, kas jiems įdomu. Kiti sako, kad tam ir reikia pabandyti, kad suvokti, kur tas pašaukimas. Bet susivokti galima ir lietuviškuose universitetuose, nereikalaujant iš tėvų paskutines kelnes nusimauti. O jau paskui kryptingai važiuoti studijuoti magistratūroje ar paskutiniuose bakalauro kursuose.
Mūsų Rūta nei cento iš mūsų neprašė mokslams užsienyje, pati viską susirado, pati susitvarkė buitį, papildomą darbą, kad susimokėti savo išlaidas. Taip, ir man kartais labai norėjosi mamiškai duoti pinigų, kad tam mano vaikui nereiktų to vargo vargti. Bet supratau, kad jos gaunamos savarankiškumo pamokos žymiai vertingesnės. Didžiuojuosi savo dukra - kokia jinai tapo protinga, savarankiška, stipria, žinančia ko nori ir kryptingai to siekiančia.