Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

dėl kelionių aš turiu vieną svajonę.

nežinau ar madinga šalis ar ne, bet noriu aplankyt Portugaliją. man foto tai ten kažkas nerealaus :wub:

šiaip reiktų išmokt normaliai bent vieną populiarią kalbą. tada gal tų baimių liktų mažiau. nes vat kai bijai netikėtumų, tai baisiausia, kad net paklaust nieko nemokėsi. nekalbu jau jei kažkokia bėda, kad ir automobilio gedimas, tai kažin ar ženklais išsiversi :D

Atsakyti

va, dar viena svajonė - anglų kalba. Bent panašų supratimą, kaip rusų, kad turėčiau. 

Seminarai - prie u-sienio kalbų mokymų prisideda, nes ne visada imu vertimą.

Pradžiai kolegė patarė Nusivylusias namų šeimininkes žiūrėt anglų kalba. Jie kai mokinosi, būtent šitą žiūrėjo, nes ir aiškiai kalba, ir žodynas kasdeininis.

Kalsto gal 3 ar 4 srrijas klausiau angliškai. Patiko.

Atsakyti

Dontstop, taip, tokios kelionės pigiau, faktas, man tokios irgi labai patiktų, bet mes neturim savarankiško keliavimo patirties, tiesiog nedrąsu vieniems su auto, o jei auto suges ir pan.... 

Tai ir mes negimėm su patirtim, kažkada leidomės į pirmą savarankišką kelionę, dar ir su 10 mėn kūdikiu ant rankų  :D  Na gal jauni ir kvaili buvom, kad nieko nebijojom  :)  Ir auto buvo sugedus kely, ir net 2 kartus! Po kiekvieno karto sakydavau, kad daugiau niekada gyvenime, bet praeina laikas, ir pradedu spirgėt, kaip noriu į kelią... :)  Ir vairuotojas pas mus tik vienas. Na tik su kalbom bėdų nėra  :)

Galit pradžiai pabandyt Latvijos pajūrį, netoli, nebrangu, ne problema su kalbom, kainos kokybės santykis nepalyginti su LT, nebūtinai į Ventspilį, yra daugiau vietų (kur mažiau lietuvių  :D ), pigūs ir puikūs kempingai, nereikia iš anksto rezervuot vietos  :4u:  Gal sugundysiu: vaikams yra puiki vieta praktiškai ant sienos su LT, 2 val kelio nuo Kauno  :mirksiukas: - Tervetės nykštukų parkas (http://www.latvia.tr...tos-parkas).Ten galima praleisti visą dieną ir net be nakvynės grįžti į LT. Darbuotojai kalba lietuviškai, viskas aišku ir paprasta, ir vaikams labai smagu  :)

Atsakyti

tai gal renkuosi kokią vienadienę ar dvidienę kelionę po Lietuvą. ar tiesiog išvyką prie artimiausio ežerėlio.

Ir tokį poilsį labai mėgstam, aplamai šiltuoju  metų laikų beveik kiekvieną savaitgalį mes kažkur važiuojam, su palapinėm, dviračiais...  :rolleyes:  (užsisvajojau, et, greičiau jau turistinis sezonas prasidėtų  :tourist5: )

Atsakyti

man juros reikia :)  Lietuviskos juros :)  

ilgoje kelioneje  buvau tik po 10 klases. vaziavom visa seima su auto i Kryma. Aplankant visas zinomas vietas minske, kijeve , sevastopolyje ir t.t.  be jokiu viesbuciu, su palapine. kalnu takais. oraganizavo brolis, tai buvo labai viskas apgalvota su ekskursijomis.  tiesiog kelione pasakiska buvo. poilsis  ant juodosios juros akmenuoto kranto. brolis buvo tik susituokes :) tik issilaikes  teises ir tik nusipirkes auto ( tevai auto neturejo) . tai mamai buvo nemazai streso vaziuojant kalnu keliais. o kai dar masina  sustreikavo, 5 ukrainieciai sustoje aplink pakelta kapota , ukrainietiskai kalbedami padejo, ir  juokesi, kad nupirks 4 biietus  i LT ( o mes tai 5 vaziavom :) brolis pasposijo, kad mane 16mete anie pasilikt nori) . zodziu kelione tikrai isimintina, labai labai daug pamatyta ir su nuotykiais  Na tokiais, kaip nakvynes vieta. vaziuoji vaziuoji, ir staiga  , labai staiga sutemsta. stoji, statai palapine.  o ryte prabudus, matai vaiksciojanti aplink milicininka... ir pamatai, kad  miegojai visai salia  kazkokio miesto daugiabuciu ...:)  tai vat dar juodaja jura  maciau, maudziausi, plaukiau laivu ir t.t.

paskui vel tik  LT ir LV papludimiai .

nebutu tu sveikatos problemu, gal noretusi kur pakeliaut. bet yra kaip yra :)

dabar kelinti metai dziaugiuosi LT pajuriu. dziaugiuosi, kad pataikau "ant gero oro". ( svarbiausia kad nelytu) man uztenka taskytis bangose, vaiksciot pajuriu,  saule palydeti  osiant jurai . tu 4 dienu uztenka. vejas ispucia  galva :)  atostogavom Giruliuose, Sventojoje, Karkleje,  salia  Palangos.  pabuvom kur  nebuve, pamatem, ko dar buvom nemate.  parduotuves toli, kaviniu nelankom. susikrauni paruostukus toms 3 ar 4 dienom. kambarys su virtuvele , dusu , wc. jura uz kopos. kaina dviem 20 - 25 eur. ir nebutina istisai gulet. galim  vaiksciot. is karkles nueit i  girulius pakrante. is giruliu, nueit i melnrage, pakrante :)

ir kiekvienas savaitgalis  sode :) man irgi isvaziavimas i kita aplinka :)  be kazkokiu patogumu.  su lauko tualetu, su prausimusi   is sulinio pasisemtu  vandeniu .  augaliuku glostymu. vaiksciojimu aplinkiniais miskais. maudymusi karjere. Grybavimu ... ir saulelydziai, sedint terasoje su vyno taure .ilgi poklabiai ir svajones :)

Atsakyti

Sveikos, skaičiau skaičiau, net cituot ketinau, niekas neišsisaugojo, tai ir pamiršau, ką komentuot norėjau per ilgą skaitymą.

Prajuokino Donstop ir Šarangės samprotavimai apie siūlų pirkimų viešinimą/įslaptinimą :).

Apie keliones... Aš tai neoriu keliauti ne dėl mados. Tikrai pailsiu tik ten, kur nauji įspūdžiai. Užtenka ir Lietuvos, žinoma, bet jeigu tos pačios vietos, tai iškart nuobodu man. Tas pats su Ventspiliu - vaikams gerai, kaina jėginė, bet kad beveik viskas matyta, išbandyta, nors ir ne kasmet važiuojam. Pernai atsigavau tik tose vietose, kur į naujas vietas - Dundagą ir Kolką nuklydom. O išvis labiausiai patiko pagrybavimas pajūrio miškuose. Nu tokio gražumo miško augalyno/samanyno ir raudonviršių dar ničniekur nebuvau mačius.

Net nepajutau, kaip prarijau Donstop nurodytą aprašymą... Visai mėgčiau keliauti auto, patinka improvizacija, bet yra  2 bėdos 1) mašina, kuria bijau pasitikėti, visgi senė ir pastaruoju metu vis kas nors subyra 2) absoliučiai visais organizaciniais reikalais reikėtų rūpintis man. Pradedant idėjos pramušimu, tada viso maršruto, nakvynių suplanavimu, visa ko supirkimu... O aš tam tiesiog neturiu tiek jėgų, ypač artėjant atostogoms... jeigu atsirastų nauja mašina - neliktų png kelionėms. O dar ir naujas "žaisliukas" - sodas atsiradęs, tai jis irgi daugiau suėda lėšų.  Jau šiemet tyliai svajojau, kad tikrai pavyks pakeliauti... Na,bet su visom ištinkančiom išlaidom spėju, kad geriausiu atveju Lietuvoj kur...

Atsakyti

Mes pavasarį planuojam į Vokietiją pas mano pusbrolius nuvažiuoti. Prie Frankfurto gyvena. Tai pradedu dėlioti maršrutą ir rinkti informaciją. Juk norisi kuo daugiau ir pamatyti. Važiuosim su tėvais. Kaip ir dovana tėvukui jubiliejaus proga. Vaikai liks namie. Va čia didesnis galvos skausmas :D 

Ventspilio ko gero šiemet atsisakysim. Nesam buvę Estijoj. Gal į ją vasarą paplanuosim. Dar mąstom :hmm: 

Atsakyti

Pernai atsigavau tik tose vietose, kur į naujas vietas - Dundagą 

Šitoj vietoj, jeigu galima, plačiau  :)  Nes planuoju šią vasarą užsukt ten siūlų  :)​ 

Atsakyti

O pas mane  vestuves lapes kelia ♥♥♥ lauksiu pavasari prieauglio :)

Atsakyti

Rodau liemenę vyrui :)

Nieko ypatingo, bet tokios ir norėjo  :)

Suėjo nepilna sruoga Kauni green-yellow ir 300 g norfinės pusvilnės. Virbalai 3,5 ir 3 stulpeliams. Dydis didelis, koks XXL. Mezgėsi labai smagiai ir greitai. Kai vyras klausė, kada bus gatava, sakiau, kad pavasario viduryje, o numezgiau per 4 dienas, spėjau pabaigt dar sausį  :D

SAM_2196_medium2.JPG

SAM_2198_medium2.JPG

Atsakyti

Fainos spalvos. aš asmeniškai kaip vyriškiui gal kiek platesnes atnaras daryčiau, bent jau ant rankovių.

Atsakyti

Fainos spalvos. aš asmeniškai kaip vyriškiui gal kiek platesnes atnaras daryčiau, bent jau ant rankovių.

Ko gero taip, net gal ir perdarysiu ant rankovių  :hmm:​ 

Atsakyti