Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Nu, bet kaip ir kur tas pigiau, aš nesuprantu?.... :hmm:

Vakar mūsų temai išsiplėtojus apie svajones, pažiūrėjau kelionių pasiūlymus, galvoju gal dabar pigiau, tai kur tau, jei mums 4 tai min reik 1500, tai čia min ir dar neaišku ar ten pilnas maitinimas ir pan, jei dar ppaildomos kokios ekskursijos, tai vel papildomai... Nu LT mes tikrai tiek neišleidžiam, nu aišku ten po viešbučius ir restoranus nesitrankom, bet man tai ir nėra preoritetas aš noriu gamtos, jūros, gero oro, bet nereik man tų 5zviozdų. :D

Papasakokit kur galima nebrangiai nuvaziuot su vaikais vasarą>? Ir kad nebūtų žiauriai karšta. 

Aš aš viena čia atsilikus ir nesuvokiu kažko, kad 1500 tai čia eurų gi ne litų... :oh:

Šiaip, žiūriu, kad pigiausi pasiūlymai gegužę ir rugsėjį, kai vaikam dar mokykla....  :huh2:

Šarange, mes keliaujam su savo auto ir ne prie jūros  :) Labiau mėgstam aktyvias keliones, labiausiai - į kalnus  :) 

Pvz pernai vasarą keliavom į Bavariją ir Legolandą, kelionė atsiėjo ~670 eur

SM aš rašiau fotoreportažą, su visom kainom ir tt, jei įdomu, jis čia:

http://www.supermama...ia-tu-bavarija/

Šita kelionė mum buvo viena brangiausių  :) 

Analogiškai mes keliavom į Lenkiją, Slovakiją, Čekiją, Latviją, Estiją, Švediją, Suomiją, Austriją, Vengriją, kai kuriose iš šių šalių buvom ne po vieną ir ne po du kartus  :) Visur važiavom su mažamečiais vaikais ir karščio klausimas man irgi labai svarbus (karščio nepakeliu  :mmm: ). tai iš savo pusės galiu rekomenduot nebent tokias keliones  :4u:​ 

Atsakyti

Naivuolė :D

Aš tai nesuprantu kame problemos, jei biudžetas ir patalpos leidžia :rolleyes: blogai, jei šaldytuvas tuščias, o vistiek perki siūlus, arba namie siūlai iš visur kyšo, krenta atidarius bet kurias dureles, to paties šaldytuvo arba net skalbyklės  :lol: 

Vaikai alkani nesėdi, bet siūlai atidarius spintas virsta lauk jau  :oh:  :)​ 

Atsakyti

Šarange, dėl kelonių į užsienį, tai čia sąlyginis reikalas. Ta prasme kainos ir kokybės santykis ten yra n kartų geresnis. Pvz pernai važiavom į Kretą trise už 1400. 5 žvaigždės, viešbutis ant jūros kranto, viskas įskaičiuota, garantuotai puikus oras, jokių rūpesčių pačiam ir t.t. Realiai gali nei vieno euro neišleist papildomai. Net negaliu įsivaizduot, kiek kainuotų tokio pat serviso ir kokybės lygio atostogos lietuviškame pajūryje. Bet girdėjau,kiek kainuoja nuoma kambarėliuose, maistas iš prekybcentrio, o kur dar itin prognozuojamas lietuviškas oras:) Be to kelionėms būna nuolaidos perkant iš anksčiau, galima imti mažiau žvaigždžių, nes net ir trys yra pakankamai gerai, galima ne su AI ir t.t. Mes pvz visada važiuojam pačiom pirmom birželio dienom, kai kaina dar mažesnė, o ir turistų mažiau, o oras jau geras. 

Kai pas mus taip kyla kainos, man apskritai nieko nebesinori čia pirkti... Nebenoriu remti godaus lietuviško verslo. 

Atsakyti

Dontstop, taip, tokios kelionės pigiau, faktas, man tokios irgi labai patiktų, bet mes neturim savarankiško keliavimo patirties, tiesiog nedrąsu vieniems su auto, o jei auto suges ir pan.... Nepasirašytų mano vyras, vaikai sąlyginai nemaži, 10 ir 4m, bet vistiek kur daug vaikščiot ir įtempta diena aš nežinau, kaip baigtusi, žodžiu, mano abu vyrai įnoringi ir jautrūs :D Dėl to į tokias intensyvesnes  keliones, kaip kalnai iki šiol varėm be vaikų. O į kalnus aš mielai varyčiau kasmet ir bet kur...

Liniuka, tas taip, aš nelyginu paslaugų, oro ir kokybės, viską puikiai suprantu, bet kai biudžetas ribotas tai tiesiog lygini galutinę sumą :) Matai, jums trims 1400, o mums 4iems, jau ir 2000 gaunasi....  :huh2:

Mes pernai No gal nei 500 neišleidom, aišku buvom pas draugus, nemokėjom už būstą, bet kaip tokiog brangioj šaly, tai labai pigiai prasisukom :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šarangė: 01 vasario 2017 - 10:45

Vo paskambino iš darbo. Nori, kad grįžčiau.... Aš nenoriu :)

Viskas, dabar jau tikrai važiuoju  į baseiną.

Atsakyti

ai, šiaip tai reiktų pirmiausia turėti omeny tai (apie keliones čia), kiek  konkreti šiema yra suplanavusi išleisti pinigų (per metus ar per vieną kartą) ir tada gali jau matuoti, kur pigu ar kur brangu.

man pvz ir tas 700 pinigo yra nemažai. sutaupyti man sunkiai sekasi, nes poreikiai kartais ir viršija pajamas. tai gal renkuosi kokią vienadienę ar dvidienę kelionę po Lietuvą. ar tiesiog išvyką prie artimiausio ežerėlio.

man lygiai taip pat brangu yra ir LT pajūris ir bet koks kitas pajūris.

kitas dalykas, žiauriai nemėgstu neplanuotų reikalų, netikėtumų. tas aišku, negresia perkant kelionę "viskas įskaičiuota".

o jeigu kalbat apie kelionę savo transportu, tai reiškia kad ir visas planavimas tavo. o dar jeigu ir vairavimas tau vienam, nu žodžiu-supratot-tiesiog nenoriu :D  nes man tai būtų vargas,o ne poilsis.

nesakau, kad niekada nebandysiu. bet dar matyt ne dabar.

ir paskutinis dalykas-mada.

taip sutinku, kad į sveikatą pakeisti aplinką ir patirti kažką kito, nei kasdienybė. bet kai pasakiusi, jog niekur per atostogas neplanuoji važiuoti, pamatai didižiulę nuostabą akyse, tai pasijauti kažkokia net antrarūšė, keistuolė ir vargšė.

kažkodėl mūsuose atostogos=kelionė, ir dar koks 70 proc būtinai jūra :D 

P.S.Palangoj nesu buvusi kokiu 20 metų. apskritai, net pakeliui.

esu pravažiavusi Latvijos pajūriu. nu pusė velnio. nors stresiuko kažkaip prisimenu daugiau nei poilsio.

esu buvusi Lenkijos pajūry. gražu. bet stresas pasiklysti.... brrr...

nu keistuolė aš. ale bet nu vat skirtingi mes, ane. antra diena tas išlenda :D

Atsakyti

Aš dievinu jūrą. Nuo pirmo kurso kiekvieną vasarą važinėju prie jūros. Nesvarbu kur. 

Paskutinius du-tris metus - į Venspilį, nes pigiau nei Palangoj, išsinuomojam dviejų kambarių butą (už tiek kiek Palangoj kambarį), bet vaikam pramogų galybė.

Tai nusprendžiau, akd atsibodo mokėt nuomą, tegul man moka. Šią vasarą nepriimsiu nieko (nebent vienai-dviem savaitėm, kai pačiai atsibos), bet nuo kitų metų 8 savaites per vasarą nuomosiu tik pažįstamiems ir normalia kaina, o 4 savo šeimai pasiliksiu. Namas naujas, Jūra šalia, pušynas šalia. Basanvičius- toli. Visi palangos pliusai :)

Atsakyti

Aš nebuvus jokiose 'madingose' šalyse.

Tik Latvijoj, Lenkijoj, Anglijoj, Norvegijoj (keturis kartus ir dar važiuosiu, kai tik galėsiu), Italijoj, Čekijoj. Viskas.

Atsakyti

Niuma,

nu Latvija, Italija ir net Norvegija tai iš madingų :D

Atsakyti

Labas rytas,

Mes daug kelaijam būtent savo auto ir didžiausia problema, su kuria teko susidurt tai teritorijos automobily pasidalinimas :D Visa kita nesunkiai išsprendžiama. Žinoma, reikia atlikti namų darbus, jei jau stresai sunkiai pakeliami, o bet tačiau, mes esam važiavę ir be jokio pasirengimo, šiaip sau, kur akys veda :D Tokie, kaip čigonai. Tai teko ir automobily panalvot :D

Va, prieš pora metų ir auto buvo sugedus. Tai viena, kuo visada pasirūpinam, tai draudimas, o visa kita-improvizacija  :ax: 

Šiemet jūrą mačiau visokią :D Labiausia patiko netoli Piarnu visa po ledu, pirmąkart taip mačiau  :bigsmile: 

Taline irgi jūra po langais buvo ir net nuskilo vieną giedrą saulėlydį matyti :bigsmile:  :D

Megztas paltukas ir mano jau seniai suplanuotas, net pavyzduką buvau nusimezgus, bet nepavyko jo tinkamai suvelt skalbyklėj kaip tikėjausi :hmm:  Gal per 40C per mažai buvo :unsure:​ 

Atsakyti

Nu nemadinga ir aš, nes nebuvus nei jokiose Turkijose, nei jokiam Egipte, nei Kretoj, nei Rode, nei dar kažkur... Nesakau, kad nenoriu, noriu aišku, bet ne taip, kad viską mesčiau ir lėkčiau, mane kažkaip vylioja ten, kur kaip tik nepopuliaru, todėl iki šiol keliavau tik minimaliai, pigiai, netoli ir paprastai. Man jūra gerai, bet gali ir nebūt, kalnai geriau :D Iilgai gulėt negaliu, max pusdienį ir max 3d, po pusdienį, todėl man norisi važiuot kažkur, kur yra ką nors naujo pamatyt, tai galioja tiek LT, tiek ne LT. LT pajūris atsibodęs seniai, bet jei ne LT, reik planuotis iš anksto, užsibukint ten viską, tam reikia žinot iš anksto atostogas, o pas mus su vyru nieks nerezervuoja atostogų, aišku, ten kelias dienas ar sav. įmanoma susiveikt, bet garantijos jokios.... O be to mano vyrui su auto jau ir Ventspilis toli, tai ką dabar daryt... Pavydžiu, kurie drąsiai patys planuojasi, keliauja, nebijo, viską ten žino kas kur su kuo ir prie ko, o aš nežinau, tai man  ir neramu :)

Atsakyti

taip sutinku, kad į sveikatą pakeisti aplinką ir patirti kažką kito, nei kasdienybė. bet kai pasakiusi, jog niekur per atostogas neplanuoji važiuoti, pamatai didižiulę nuostabą akyse, tai pasijauti kažkokia net antrarūšė, keistuolė ir vargšė.

Žinok, tu ne vieniša :D niekur nevažiuočiau, tiesiog kojos iš namų nekelčiau, jei būtų mano valia :huh2: bet ...

Atsakyti