Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

pvz. man rašyt sekasi geriau nei kalbėt, pasakot.

Ne tau vienai :D mokėjimas sklandžiai kalbėt yra ugdomas sunkiu darbu, jei tai neįgimta :rolleyes:

O jau kalbėt didesnei auditorijai - tai išvis  :rolleyes: didesnė auditorija tai nebūtinai minia, užtenka ir 3-4 kolegų  :mirksiukas: tik su "špargalkėm"  :D kitaip užmirštu, paklystu ir pan.

Atsakyti

Sveikos  :4u: 

ir aš šiandien prie sektos, atsikėliau 7, šeimynai padariau pusryčius ir vėl priguliau. Planavau tik truputį pagulėti, o užmigau ir beveik iki 11 miegojau  :oh: truputį pikta - kiek numegzt būčiau spėjusi  :oh: 

Restar, man atrodo, kad skaitymo akinius naudok, nečėdyk.  :unsure: Regėjimas tiesiog silpsta dėl natūralių senėjimo procesų ir akinių naudojimas šiuo atveju nieko nepakeis, o komforto su akiniais daugiau.  :rolleyes: Gal Abelo ką pakomentuotu šiuo klausimu. Aš pvz savo pirmuosius skaitymo akinius jau “išaugau”  :(   Nebeužtenka man jų stiprumo, nervuoja, kad net ir su akiniais prastai matau  :oh: vis neprisiruošiu naujus užsisakyti.

Atsakyti

Nu sorry, bet mano gyvenimas tikrai knygos nevertas, net ir lyginant su Gretos knyga :D Nebent labai daug pridėjus fantazijos ir pavertus romanu, ale pagal tikrus faktus, kaip būna :D 

Galvoju, kad aš gal labiau kalbėt moku, negu rašyt, nors telefonu kalbėt ir nemėgstu, bet labai jau nuosekliai, sklandžiai ir įdomiai minčių raštu dėstyt irgi negaliu, tai knygos tikrai neparašyčiau :D 

Beata rašyt tikrai moka, o va pati kaip asmenybė, tai tikrai nėra nei stabili nei nuosekli, bet knygą galima laikyt  puikia psichologine knyga, tačiau tie tikri gyvenimo nuotykiai tik suteikia turinio ir intrigos ir visai nebūtinai reikia ją žinot ar būt gerbėja :)

Per pietus buvau biblėj, pasiėmiau "Pribuvėjos išpažintis" ir Tess Gerritsen "Relikvija".

Atsakyti

Ne tau vienai :D mokėjimas sklandžiai kalbėt yra ugdomas sunkiu darbu, jei tai neįgimta :rolleyes:

O jau kalbėt didesnei auditorijai - tai išvis  :rolleyes: didesnė auditorija tai nebūtinai minia, užtenka ir 3-4 kolegų  :mirksiukas: tik su "špargalkėm"  :D kitaip užmirštu, paklystu ir pan.

Aš irgi žiauriai nemėgstu kalbėt prieš auditoriją. Pusę pamirštu, dalį pradedu sakyt ir nebežinau, kaip pabaigti. Balsas dreba. Dabar kartais vedu mokymus naujokams, tai su kiekvienu kartu vis lengviau, bet malonumo vis tiek jokio.

Bet va prieš mažesnę auditoriją tai galiu kalbėt laisvai.

Atsakyti

Nu jus paskaičius tai skaityt užsimaniau tik net nežinau ką..turiu kelias "pradėtukes" visos a la istorinės nuotykinės

autobiografinių nei biografinių negaliu pakęst nuo mokyklos laikų kai reikėdavo jas skaityt ir rašinius rašyt dar :)

Atsakyti

nu mano profesija šiaip pirminė kalbėt prieš auditoriją :D  ir 5 metus tą praktikavau. nu ir tirkai galiu pasakyt, kad tą patį kartojant kelis kart, o paskui dar ir vėl ratuką iš naujo, tai pasitikėjimas paauga. o viskas dėl to, kad žinai, apie ką kalbi. na, arba jei jums patogiau, išmokai tą, apie ką kalbi :D

bet man šiaip sunkiai sekasi išreikšti mintis spontaniškai, t.y. ir mažam rate. ir ne dėl to, kad jaudinuosi ar pamirštu, o dėl to, kad mintys su liežuviu nespėja :D rišlumo pritrūksta, dažnai, net nelabai žmonės supranta, ką noriu pasakyti. o rašant galima grįžti atgal, pasitaisyt, patobulint.

bet jeigu ką, tai temoj rašant ne visada grįžtu paskaityt ką parašiau :D  ir faktas, kad pirštai irgi nespėja su mintimis :D

ai, ir dar. anau, kad rašymo, ar intriguojančio, patraukiančio minčių dėstymo irgi galima išmokti. nugis ir rašytojas yra profeijsa, kurios mokomasi, ir žurnalistas....

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katuks: 04 sausio 2018 - 13:23

Galima išmokt visko, net skraidyt, bet ar to reikia :D Rašyt turi ne tik mokėt, bet ir norėt :D

Prieš auditoriją man peilis, galiu kalbėt tik savo srity, kai viską mintinai žinau ir iš tiesų tai ne prieš auditoriją, o labiau gidės funkcija atlieku kartais. Labai gerus patarimus man yra davęs diplominių darbų vadovas prieš gynimą, tai pritaikau juos iki šiol kai reikia kalbėt.

Atsakyti

Man gero rašymo pavyzdys (iš žmonių tiesiogiai nesusijusių su rašymu)yra Sonata iš Mezgimo zonos. Bloge apie kiekvieną mezginį jai atrodo liejasi žodžiai :wub:​ 

Atsakyti

Aha, Sonatos rašymas ir man labai patinka.

Atsakyti

nu jau daba noriu paskaityt tą Sonatą. :B

čia MZ puslapy, ar kažkur atskirai?

Atsakyti

nu jau daba noriu paskaityt tą Sonatą. :B

čia MZ puslapy, ar kažkur atskirai?

O aš negaliu jos skaityt :B jau taip viskas ten gražu, taip teigiama, ked net pykina. Aš suprantu, kad ji negali kaip nors kritiškai rašyt apie "savo" mezgėjas, bet aš negaliu skaityt  :B 

Atsakyti

Aš irgi nesuprantu mezgimo zonos fenomeno, nei rašymo, nei kainų, nei mezginių, ne viskas ten taip jau idealu, kaip pateikiama, pati pradžia gal ir buvo kažkas tokio, bet jau tikrai ne dabar, kai yra su kuo lygint  :rolleyes: 

Atsakyti