Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Aš gavau netikėtą traumą, prisiminus, kad dar šeštadienį vienas pasirodymas muzikos mokykloje laukia... Ir sekmadienį man tikrai viskas nesibaigs, dar teks važiuoti, dar neturiu dovanų... dar dvynių gimtadienis iškart po naujų...

Mažoji po šventės darže grįžo ir "dingo" - sulindo savo lego dėlioti, man tai nuostabu - kiek visko moka ir mėgsta ta mūsų mažylė, o iš tiesų tai ji gi auga, gudrėja, tik man norisi ją savo lėliuku turėt...

Atsakyti

Šarange mane irgi aplankė darbinė depresija :( :( :(  o dar praėjusią savaitę skrajojau kaip ant sparnų

Atsakyti

Laba vakarą.

Šiandien perskaičiau nedžiuginančių žinių apie šiųmetį gripą :( vienas iš naujausių straipsnių sako:

Dr Paules and colleagues note that confirmed influenza cases in Australia reached 215,280 by mid-October, which is dramatically higher than the 59,000 cases reported during the 2009 pandemic.

(....) the authors further note that preliminary data put the H3N2 vaccine efficacy at about 10%. This is the same vaccine currently being used in the United States. (..) However, "[e]ven in years when influenza vaccines are well matched to circulating viruses, estimates of vaccine effectiveness range from 40 to 60%.

Priežastys kodėl taip yra:

1) nepataikė atspėti cirkuliuosiančio viruso tipo

2) šiuo metu gaminama vakcina daugiausia naudojant kiaušinius virusų dauginimui, tačiau eigoje vakcinos virusas praranda tam tikrą baltymą, susidaro silpnesnis imunitetas ir vakcinos efektyvumas sumažėja.

jei norisi paskaityt išsamiau, tai čia https://www.medscape...scp_flu_&_faf=1

Kas mum iš to: ruoštis, kad bus epidemija, o gal net ir pandemija, laikyt kojas šitai, vengt visų išvengiamų masinių renginių, plaut rankas dažnai, gal net turėt rankų dezinfektanto, jei neišvengiamai tenka darbuotis su žmonių miniomis, gal net ir apsipirkinėt kuo rečiau ar su kuo mažiau kontaktų :)

Nedžiugios žinios, bet pagalvojau, gal kam bus įdomios.

Būkit sveikos!

P.S. Lietuti, va tau pagrįstas motyvas nesiskiepyt masine vakcina ir argumentas prieš amerikonus ;)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abelo: 19 gruodžio 2017 - 19:43

O spėkit kas čia? :)

d41586-017-08442-8_15297196.jpg

Atsakyti

Omaigat, kažkoks voras  :blink: b

Bet kadangi paskaita apie virusus, tai matyt kažkuris iš jų.....

o apie gripo ir pan atakas jau ir taip galima padaryt išvadas: masinis aplinkinių sirgimas įsibėgėja, ir gana sparčiai

Atsakyti

Nea,ne voras ir ne virusas :) kitas nariuotakojis susijęs su infekcinėm ligom :) 

Atsakyti

erke?

Atsakyti

Apie gripa nesupratau bo angliskai apie tokius dalykus sunku man

Padaras brrr

As sia savaite paskelbiau streika, negaminu, ka nusiperkam ka siaip..renginiu ner jau, tik ryt vakarelis dar mokykloj..

Nu irvdovanas supirkt nes yra tik vaikiui..bet daug maz sugalvota kas kam ir pardej tjnot nereiks

Dziaugiuos kad kucios sekmadieni simet tai gal didelio anslago nebus

Atsakyti

Taip, pavalgius erkė taip žavingai pozuoja :)

qqte, esmė,kad Australijoj sergamumas gripu viršija pandemijos buvusios skaičius kelis kart ir šiųmetinio gripo efektyvumas pagal tai gaunamas tik 10proc. Nu tai gal net mažiau nei švęstas vanduo veikia :( net kai atspėdavo,efektyvumas siekdavo max 60proc.,o šiemet visai prastai :(

Atsakyti

O kaip iš tikrųjų rašos "šiųmetinis"? :) ar iš tikrųjų nėr tokio žodžio? :)

Atsakyti

Šiemetinis - irgi žodissss.

Atsakyti

Labos

nu va, o aš kaip tik šiemet pasiskiepijau :) Virusai tikrai piktėja. Juk buvau prieš kokį mėn. net priimamajam, nes galvojau, kad su smegenim ar širdim nebegerai. O buvo tik migrena+virusinė infekcija. Daug kas serga pas mus, orai labai kaitaliojasi. Mano nosis geriau, bet dabar darbe visi šnarpščia. 

Tos erkės kokios žydros akys :) 

Man rodos, kad ne “šiųmetinis”, o “šiemetinis” :) Bet gali būt, kad nei tokio, nei tokio nėr.

Restar, labai graži dovana  :wub: 

Aš savo dovanines riešines irgi baigiau, reikia išskalbt. Dėl dydžio šiek tiek pergyvenu.

Atsakyti