Sveikos,
Šiandien dirbu iš namų, panašu, kad reiks imti slaugos "biuletenį" - Vaiva vėl užgulta nosim, kosulys prasideda... Ir neturiu su kuo palikti šią ir kitą savaitę. panašu, kad turėsiu ir aš beveik mezgimines atostogas...
Lietuti, daili man tavo suknelė - net pačiai keista, nes nei man megztos suknelės patinka, nei pereinamų spalvų siūlų mezginius mėgstu. Dėl krūtinės paformavimo pritariu, tik iš karto pagalvojau, kad tokiam raštui sudėtinga būtų pritaikyti tas trumpintas eiles.
Dėl rankovių paskaičiavimo - nieko ten sudėtingo nėra. Galiu papasakoti kaip pati darau, gali pasiimti continguous būdo aprašymą ir juo vadovautis.
Aš mezgu štai kaip - kai pasiekiu norimą peties ilgį, 8 cm mezgu pridėdama akis tik rankovės pusėje, t.y. kūno dalis visai neplatinu, o kas antroje eilėje pridedu po vieną akį abiejose rankovės pusėse. Tada pradedu platinti ir kūno dalis (taip pat kas antroje eilėje), ir tęsiu rankovių platinimą. Kai rankovių akių skaičius pasiekia reikiamą (įvertinti, kad pažastyje reiks pridėti kokias 6-8 akis), mezgu platindama tik kūno dalį. Kai jau pasiekiu reikiamą priekio/nugaros akių kiekį (be pažasties akių pridėjimo), atskiriu rankoves, pridedu pažastyje 6-8 akis ir sujungiu ratu... Viskas...