Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Bendras vitaminas D (25-OH)

84.68

nmol/l

Pakankamas

75 - 250

nmol/l

Nepakankamas

50 - 75

nmol/l

Stoka

< 50

Va tokios normos. Gal skirtingi matavimo vienetai būna.Pasirodo, pamelavau savo skaičiuką :D. Jaučiu ir ypatingą atminties pablogėjimą šiuo metu...

Skydliaukė mano gauna DAUG hormonų. Abelo komentavo, kad ir šiaip neblogi tyrimai, o dar padidino dozę, tai ji neturėtų būti priežastis kaulų/raumenų skausmų. Gal blogos mitybos pasekmės kaip nors valosi? Čia aš bele ką rašau, nes nesimokiau n metų medicinos, o gūglinti šitu klausimu irgi nebenoriu.

Atsakyti

Įtariu, kad nieko :D 

Atsakyti

Va tokios normos. Gal skirtingi matavimo vienetai būna.Pasirodo, pamelavau savo skaičiuką :D. Jaučiu ir ypatingą atminties pablogėjimą šiuo metu...

Skydliaukė mano gauna DAUG hormonų. Abelo komentavo, kad ir šiaip neblogi tyrimai, o dar padidino dozę, tai ji neturėtų būti priežastis kaulų/raumenų skausmų. Gal blogos mitybos pasekmės kaip nors valosi? Čia aš bele ką rašau, nes nesimokiau n metų medicinos, o gūglinti šitu klausimu irgi nebenoriu.

tai gal nueik pas gydytoją :D

nors realiai tai pati esu pikta visaip kaip ant mūsų sveikatos sistemos :B nes nu niekai pnesuprantu, tos tvarkos, kas už ką atsakingas ir kaip man be googlo žinot pas kokį gydytoją eiti ir ko iš jo reikalauti.

mano panų vit. D pernai buvo rasta berods 8 ir 11. tiesiog kritinė norma.

pati nesityriau, bet pavartoju :rolleyes:  gal ir negerai, bet manau, kad perdozuoti pavojaus nėra, nes vartoju tik profilaktines dozes, o ne padidintas

Atsakyti

Restar tai taviškis 25? ar koks tas skaičiukas?

nieko nesuprantu nors simptomų trūkumo ir nejaučiu ale gal reikia pasidaryt del įdomumo...tik kad adatų bijau

o poliklinikoj nepadarytu jei sumokėčiau, tik privačiose laboratorijose?nes vis tiek tuoj TA eisiu ir vis tiek badys

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 29 lapkričio 2017 - 16:34

84,68

Atsakyti

Nu tai eisiu, eisiu :). naudos tai nesitikiu, nes papasakos man savo istorijas, nebus kur įsiterpt beveik :). Šiaip tai mažę ryt vesiu pas ją, nes nusibodo, kad jau kokį mėnesį sloga ir kosulys nepraeina, nusikankino mergiotė, nors šiaip linksma ir žvali. Tai užtat ir paskubėjau tą tyrimą pasidaryt, kad pasiklausinėčiau tuo pačiu dėl savęs.

O peties tyrimą šiandien kineziterapeutė pažiūrėjo, tai sakė, kad nieko labai blogo, beveik išvis nieko (kažkoks nežymus subakromialinis bursitas), tik kodėl man tada taip skauda... Po pirties taip aptemo akyse, kad teko griebtis vėl tabletės,  o šiaip skausmas išvis niekada nedingsta, tik pripranti prie jo, kai ne ūmus lygioj vietoj, o tik nuo krypčiojimų.

Atsakyti

Mes tai šiandien abi su kolege nusistatėm sau kalio trūkumą :D

labai ant džiovintų abrikosų traukia nu ir širdelės abiem pakala

apie skausmą tai žiūrėjau vakar tokią laidą ukrainietišką

vse bude dobre  vadinas

nu ankčiau ją rusiškai rodydavo o vakar radau ukrainietiškai tik, bet vis tiek pažiūrėjau..bo nes labai mezgimą gyrė, susėdę moterytės ir net vienas vyriskis tiesiog ziurovu salej mezge ir pasakojo kad mezgimas:

1.malšina visokius chroniškus skausmus (kol mezgi neskauda, tiesa kai nemezgi tai vėl skauda)

2. padeda mest rūkyt (psichologė ten taip juokingai virbalus su cigaretėm palygino, nu ir dar jogiškai kvėpuot mezgant patarė)

3. padeda sukūst (kai žiūri teliką mezgi, bet reik nevalgyt :D)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 29 lapkričio 2017 - 16:39

nieko nesuprantu nors simptomų trūkumo ir nejaučiu ale gal reikia pasidaryt del įdomumo...tik kad adatų bijau

o poliklinikoj nepadarytu jei sumokėčiau, tik privačiose laboratorijose?nes vis tiek tuoj TA eisiu ir vis tiek badys

za vaši dengi liuboj kapriz :D  aišku padarytų. bet jis mokamas visada. ti kkainuoja visur skirtingai. paprašysi gydytojos kad paskirtų

Atsakyti

tai va galvoju poliklinikoj su siuntimu gal nekainuos 20 E?

Atsakyti

Mano poliklinikoj, tarkim, tas tyrimas 18-19 eur. Synlabe dabar 7,90. tai aš savo nenorėjau :). Kaip ir geležį, kurią geriu - kainos skirtumas skirtingose vaistinėse - keli eurai...

Atsakyti

Restar o tavo poliklinika kokia?jaučiu ta pati kaip ir mano

Atsakyti

Laba diena, 

Pati dariausia tyrimą vit D pavasarį ankstyvą, didžiulis trūkumas buvo, su siuntimu savo poliklinikoj mokėjau 15 Eur.

Dabar labai norėčiau, kad vyras pasidarytų, nes įsitikinęs, kad viskas normoj, Tai gal taip ir yra. Pačiai gal irgi reiktų vėl pasikartot.

Restar, o kiek mokėjai už tuos kitus? Lyg pora Eur poliklinikoj buvo  :hmm:​ Dar kažkur čekį turėjau.

Atsakyti