Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

 

Atsakyti

Su tavim atrodo tą šviesesnį dalinomės? Tai jo turiu, ramiai megzk, jei ką bandysiu atimt iš drakiaus.:)

Atsakyti

Jo ta sviesesni, tu lyg is jo vyrui mezgei?

Atsakyti

Labas vakaras  :4u: 

Šilinge, su tavo diena  :4u: 

vakar numezgiau Aušrai kepurę, šiandien antrą mezgu - truputį per plati gavosi...

Aušrą paskiepijau nuo ŽVP, gaila, kad tuo metu nepasidomėja - valstybės kompensuojama Silgard vakcina, būčiau skiepijusi mokamu skiepu.

Dar labai rimtai galvoju apie meningokoko skiepą... 

Atsakyti

Vilmak, taip, farmacija yra verslas, deja, medicina taip pat darosi verslas. Bet ne visi tyrimai finansuojami kompanijų, ypač epidemiologiniai (ligų paplitimo ir su juo susijusių veiksnių). Nes jei nori, kad koks rimtas užsienio žurnalas rimtai tave vertintų, stengiesi atlikti nepriklausomą tyrimą. O va, jau kompanijos renkasi, kuriuos atliktus tyrimus cituoti reklamuojant savo gaminius, nes dažnai duomenys skiriasi skirtingose šalyse. Aišku, jos cituoja joms palankesnius ir bando išvedžioti, kad tinka visiems. Bet protingi ir atidūs klausytojai randa spragas ir gali paprašyt pacituot daugiau tyrimų. 

Nepageidaujamų poveikių ir/ar komplikacijų formų rutiniškai tikrai pildo labai labai retas gydytojas. Per savo praktiką mačiau aktyviai pildant tik vaikų infektologus dėl tuberkuliozės skiepo ir žinau "net" vieną atvejį, kai jis buvo užpildytas klinikose :) kodėl? Nes tai dar vienas popierius prie 100 kitų, nes jiems visiems ir taip reikia sekretorės, kurios nė vienas paprastas gydytojas neturi, nes ir taip 80procentų darbo valandų ne ligonių gydymu rūpinamės ir savo kvalifikacijos kėlimu, o visokių formų pildymu. Taip, dalis jų yra neišvengiama, taip, tas vienas popierius užtruktų tik kokias 10min, bet tai tiesiog pasyvus priešinimasis sistemai - pildyt tik būtiniausius popierius, dėl kurių gali "gaut per galvą" arba per kišenę :) Taip, statistikos LT nėra jokios normalios apie komplikacijas, tas, kas yra, labai nepatikima, bet taip yra daugelyje šalių (ne tik mes "tingim" pildyt) :) Todėl duomenys visada sumuojami, apibendrinami. Bet visiškai sutinku, kad realiai pašalinių poveikių ir komplikacijų visi farmaciniai produktai turi daugiau nei oficialiai rašoma. Tik ar nuo to sumažėja jų veiksmingumas? Nemanau. Kol nekyla kažkokių grėsmingų situacijų, niekam nerūpi žala, jei nauda ženkliai didesnė. Pvz., chemoterapijos žala organizmui akivaizdi, bet nauda atsveria beveik bet kokius nepageidaujamus poveikius.

Atsakyti

Jei jau pradėjom.... :D

Skeptiškai žiuūriu pvz.į gydymo algoritmą ,esant pokyčiams gimdos kaklelyje.Po onkocit.tep.,esant pokyčiams ,pirmiausia siūloma pasdaryti žpv tyrimą( kokios apimties-pagal pinigines išgales )

Klausimas-KĄ tas tyrimas duoda? Nes toliau sekimo tvarka ta pati-kolpskopijair t.t.Na turiu virusą,bet imuninei sistemai sustiprėjus,ji gali tą virusą nugnybti,kaip rašė Abelo.Tai gal tuos pinigus geriau skirti papildomai pasidarant onkolog.tepinėlius,dažniau nei rekomenduojama.?

Bet laboratorijoms tai naudinga,ir jos visom išgalėm aiškins,kad be to ŽPV tyrimo-nu jau niekaip niekaip...

Viskas,einu dirbt :D​ 

Taip yra LT, nes PAP testas (standartinis) yra nemokamas kas keli metai, o va ŽPV mokamas. Pasaulyje pradedama pereiti prie gimdos kaklelio vėžio diagnostikos naudojant reguliariai ŽPV testą (šaltinis 2017m. liepos mėn. turėtų būt nemokamas iš bet kur, jei neatsidarys, norinčioms galėsiu įmest į paštą http://www.esmo.org/...Cervical-Cancer).

Trumpai neturinčioms laiko :) Onkocitologinis (arba PAP testas) iš dalies subjektyvus dalykas, nes priklauso nuo paėmimo technikos (žmogiško patyrimo ir klaidų tikimybė), nuo lytinių santykių iki testo ėmimo neturėjimo laiko (lytinių santykių metu kaklelis traumuojamas, kinta gleivinė, iškreipiami duomenys). Tuo tarpu ŽPV turi arba ne, vadinasi ženkliai patikimesnis. Toliau straipsnyje apie vėžio tipus ir gydymą.

Jei turi ŽPV, vadinasi turi ir tavo lytinis partneris/iai, tai kad taip jau imtum ir pats pasveiktum, būna retai (bet būna). Nes kiekvienų santykių metu pakartotinai užkrečia vienas kitą :( nebent susitartų abu, kad dabar abiejų kartu organizmai sukovos su infekcija :) o būtent lėtinė infekcija, tas pakartotinis užsikrėtimas ir nešiojimas ir sukelia vėžius.

Atsakyti

Restar, taip, iš paskutinių konferencijų, kuriose buvo mano vyras, vit.D stoka įtakoja imunitetą ir jo atsaką į infekcijas. Bet iš kitos pusės, žmogus kas keletą metų serga daugiau, kas keletą mažiau. Tam įtakos turi ir sresai, lėtinis nuovargis ir pan. Tai gal tiesiog tie blogesni metai pasitaikė :(

Atsakyti

Labos

mano mezgama dukros suknelė buvo įvertinta  :wub: Dabar rankoves mezgu, kūnas dar net nesusiūtas, o dukra jau pasiėmė žaist princesę :)

Įdomią diskusiją užvedėt. Žiūrėsiu kas kaip patobulėję, kai dukros jau tinkamas amžius bus. PAP testas pas mus nemokamas (sąlyginai, nuo pasirinkto draudimo priklauso), privalomas kas metus. Gripo beveik privalomas, dukra skiepijama (tiesiog nenoriu problemų daržely), šiais metais nusprendžiau ir pati. Su mano stresais, migrenom ir t.t. imuninė turbūt ne tobuliausios būklės. O ir šiaip aš neišnešiota :rolleyes: Iš neprivalomų skiepijom nuo roto už kosminę kainą ir nesigailiu. Sako, kad iki 2 m. galioja. Tai kažkur 2,5 m. parsinešė iš darželio, siaubas buvo, su švirkštu girdžiau. Paskui abu su vyru “mirėm”. Pirmą dieną pragulėjau vonioj ant grindų, antrą - nušliaužiau iki balkono gryno oro ir ten tysojau. Paskui lengvėjo po biškį. Su kūdikiu nenorėčiau tokios patirties...

Dėl skiepų abejoju dažniausiai dėl gamintojo (pelno organizacijos kokybei pataupo, jei gali... Kiekviena skirtingai, bet...), dėl laikymo sąlygų (ar tikrai tikrai būtų viskas nurašyta ir išmesta, jei biškį temperatūros neatitiko, t.t.), dėl mutuojančių virusų (kaip pvz. gripo). Bet šiaip bendrai paėmus tikiu nauda ir tikiu, kad tik nedideliam proc. žmonijos geriau nesiskiepyt, kuriems gali komplikacijos būt. Pvz. pažįstamos labai ligotą vaikutį paskiepijo, tai tikrai komplikacijų buvo  :unsure: Dėl Nuoširduko atvejo kažkaip rodos, kad tas vėžys jau buvo, o papildomas krūvis iškėlė į paviršių problemas  :unsure: Bet čia tik mano asmeninė nuomonė  :4u: 

Dar norėjau pasidžiaugt, kaip sekta puikiai madas nujaučia  :bigsmile: Neseniai Katukas juodas sukneles su rožėm sapnavo, o dabar Olaiva pūstas rankoves pasiūlė  :bigsmile: Va: http://www.namuseimi...os-tendencijos/

Atsakyti

labas rytas :) buriu užteks neužteks, užteks neužteks :D

Atsakyti

Labas rytas,

Koma. Laukiu nesulaukiu savaitgalio. Ryte sapnuoju, kad plaukiam keltu iš Estijos į Klaipėdą, mašiną palikom Daugpily, galvoju, kaip čia dabar bus...Skamba žadintuvas n kartų, išlipu iš lovos ir vos paeinu, taip sukasi galva, toks juokas paėmė, galvoju, nu va jūros liga. :oh:  :D 

Vakar kursuose, atvirkščiai, nei pirmą kart, sužinojau, koks kosminių laivų mokslas yra apie spalvas, šviesą, šešėlius ir "blikus"  :blink:  Nors abejoju ar tai labai pritaikysiu praktiškai, bet bendram išsilavinimui tai buvo idomu, nors ir ne iki galo viską supratau...

Atsakyti

Labas rytas ;)

Neišnešioti naujagimiai turi nesubrendusius plaučius (ir visą kitą) kol yra neišnešioti, nes jie ir taip visi nesubrendę. Neišnešiotumas įtakos sveikatai realiai turi kūdikystėje ir vaikystėje, per kurią normalūs, gretutinių ligų neturintys neišnešiotukai brandumu pasiveja sveikus vaikus - tiek sveikata, tiek raida. Suaugusio žmogaus gyvenime jokios įtakos sveikatai buvęs neišnešiotumas neturi ;)

Atsakyti

Labas rytas,

swapo dovanėlė jau baigta  :wub:  šiandien ryte dar elektra dingo,tai kaip ežiukas rūke jaučiausi rankdarbiaudama :D na ką,einu kai kokių siūlų sukti kai kam :D

Atsakyti