Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Labas rytas :4u:

pagaliau prisedau, du tortai sutepti, kito biskvitas garuoja , dabar galima ir pamegzti :D

Jau gyvenu be nuskausminamuju, tik antibus dar vartoju.. alia ta zaraza prisauke kita beda.. ikaliau vienkartine tablete nuo grybuku, bet nejauciu pagerejimo :unsure:

Rasyte :4u:  O iš kur tu žinai, kad tau būtent tas dantis skauda, jei rentgenas nieko blogo nerodo? Man irgi vienas skaudejo, buvau įsitikinus, kad tas, bet pasirodo, kad problema buvo su kitu net ne kaimyniniu :unsure:

Nu zinok man toks jausmas, kad skaudejo tarpdanti tarp kruminio ir pries metus norgei tvarkyto dantuko, tai vakarykste dantiste man ta dantuka perplombavo galima sakyt nemokamai, jai foto kazkas nepatiko. Lyg ir geriau ten viskas, ziuresiu ar visai nustos. O kruminio danties kanalu uzplombavimas jai nepatiko, nors kazkokio didelio uzdegimo ten ir nesimate, matosi tik, kad nera pilnai uzpildytos saknys.. ten jau reiketu su mikroskopu plombuot, o tai reiskia tikrai ne viena iphona :huh2: ar kokia priekaba silkmocherio :D Tam reikalui turbut vyksiu i lt po nauju metu.

Labas rytas,

Rasyte,  :4u:  :4u:  :4u:  Aš irgi manau, kad gali kito danties skausmas persiduot, man kai protiniam problema buvo, tai skaudėjo net ne dantį, o žandikaulį ir net į ausį skausmas ėjo, išrovė ir problemos baigėsi, atmetimo principu.


Oi, siuo klausimu as jau visai neprotinga :rolleyes: visi protiniai senai pasalinti :D

Labai smagiu modeliuku pridejei maziesiems :wub:

Silinge, su sampano diena :4u:

Del tu skiepu ir as masciau, norgei jie yra kompensuojami, mokykloj berods 7 klasei skiepija, tai dar turiu laiko tuo klausimu pasidomet. :)

Atsakyti

Šilinge, su gimtadieniu :4u: 

Atsakyti

Nuosirdi, zinant tave tai gal neskiepyk 😊 uzsigrausi negyvai jei neduokdiek nutiks kas. Nors uzsigrausi ir jei neskiepysi, o nutiks. ☺

Abelo, taip prioritetus delioji. Ir galvoji ar mesos vaikams nupirkt ar paskiepyt nuo encefalito. Nesakau kad dabar taip gyvenu, bet buvo laikas kai teko ir ant kruopu patupet.  Bet dabar jau kai kuriu skiepu reikalingumu abejoju. Nes amzius ne be tas kai jie butini. 

Pvz vejaraupiu neskiepyjau ir laukiu kol susirgs pati mergina. Nes bernai jau sirge. 

Atsakyti

Kadangi tai buvo jau prieš daug metų, tai tik pasakysiu, kad vaikas buvo sveikas, valgus, po skiepo tapo vangus, labai išblyškęs, tada brolis pats nuvežė vaiką padaryti kraujo tyrimų (jau jie labai rūpestingi šiuo klausimu), ir negaliu dabar tiksliai pasakyti, 2/3 savaitės praėjo po skiepo, nu vnz,, žinoma, gal tai tik sutapimas, aš netvirtinu, kad tai tikrai nuo skiepo.

Tai manau, valstybė tikrai nebus geriausio skiepo nupirkusi, tai jei tas kur nuo 2 ar 4 tipų, tai tada nė kalbos, geriau nereikia :)

Tai suprantu, kad niekas netvirtina, kad nuo skiepo, bet neatmeta galimybės. O kadangi aš linkus viskuo abejot, tai bandau pareikšt ir kitą nuomonę, kitokią galimybę :) kaip žmonėms sėjamos baimės visokios, taip bandau pasėt ir abejonės tų baimių pagrįstumu kartais. Viskas gi gerai, tai vadinama diskusija ;) 

Prie to paties, skiepai būna skirtingi. Būna tik iš dalelių, būna iš viso organizmo, bet negyvo ir būna gyvos susilpnintos vakcinos, toks apkočiotas tas mikrobas ar virusas, kad neįsismagintų. Tai pastaruoju metu yra diskutuojama, kad gal būtent tos gyvos užveda kažkokius kitokius reikalus, stipresnius, nes gal ilgainiui mutuoja patys sukėlėjai ir pan. (nors firmos gaminančios turi užtikrint, kad mutacijų jų veisyklose nėra. Tam išleidžia begales pinigų. Bet baigiasi originalus patentas, atsiranda generinių preparatų - tų pigesnių, tai va jiem ne visada reikia tokių pat patikrinimų ar veikykla nemutavus.).

Valstybė nupirkt gali belenką kas jai šauna į galvą. Jos keliai nežinomi, nes ten sėdinčių interesai taip pat nežinomi :D

Atsakyti

Abelo, taip prioritetus delioji. Ir galvoji ar mesos vaikams nupirkt ar paskiepyt nuo encefalito. Nesakau kad dabar taip gyvenu, bet buvo laikas kai teko ir ant kruopu patupet.  Bet dabar jau kai kuriu skiepu reikalingumu abejoju. Nes amzius ne be tas kai jie butini. 

Pvz vejaraupiu neskiepyjau ir laukiu kol susirgs pati mergina. Nes bernai jau sirge. 

Tai puikiai suprantu, nes mes irgi dėliojam - atostogaut kur šiltai ar skiepyt nuo meningokoko ir encefalito. Atostogų važiavom pas močiutę :) mūsų kiekvieno aplinka ir asmeninė patirtis lemia daugelį mūsų pasirinkimų, mano nuomone. Mes matom daug sunkių atvejų darbe, todėl baimės matyt didesnės, pasirinkimai vienoki. Jei išvis mažai susiduri su vaikais ir ligom, turbūt galvoji, kad jie išvis neserga :) nesusiduri su nevaisingumu, galvoji, kad vaiką tik bac ir užsistatei :) niekas aplinkoje neserga vėžiu, galvoji, kad tavo genai geri, sveikas esi, sportuoji, nerūkai ir jau tokios nesamonės neprikibs :) ir t.t. Bet iš to tas gyvenimo įdomumas, kad vieno teisingo sprendimo dažniausiai nėra.

Atsakyti

Abelo, kaip tu teisingai kalbi! Tu mūsų temos šviesulys ir turtas :wub:

Dabar bent jau žinau, kad geriau nusipirkti ir skiepyti Gardasil vakcina (užsirašiau).

Atsakyti


Valstybė nupirkt gali belenką kas jai šauna į galvą. Jos keliai nežinomi, nes ten sėdinčių interesai taip pat nežinomi :D

O taip :lol: interesai interesais, bet kartais išvis atrodo, kad valdžia taip "trenkia į galvą", kad dingsta bet koks gebėjimas mąstyt :mad2:

Atsakyti

Abelo, taip.... kai pamatai pats ar  per artimuju patirti suvoki, kad ner taip grazu.... vyras vasara soka gavo pamates kiek daug jaunu ligoniu vezio institute. Anyta puole visus profilaktinius tyrimus pasidaryt pagal programas kas priklauso ir nepriklauso. O iki to... ai kam.... as tik va amzinai neturiu kada😊

Atsakyti

Laiko neturėjimas taip pat realiatyvus dalykas. Kai pagalvoji, ar norėum kad tavo mažamečiai vaikai matytų tave ant patalo arba ne duok dieve juos tektų užaugint kažkam kitam, galima surast to laiko ;) bet tam reikia būt matyt pakankamai filosofiškai nusiyeikus arba pilnam baimės.

Atsakyti

Aš prie tų skeptikų...nes farmacija-visų pirma biznis.rimtas biznis....Ir dėl tos priežasties kartais ir tyrimai pakreipiami ir užsakomi reikalinga kryptimi,trūkumus stengiantis nutylėti,paneigti.Dirbau rimtoje farmacinėje kompanijoje,turėjom ir skiepų(pnemo tame tarpe),turėjom ir rimtą lektorių, jis skatydavo paskaitas apie vaistą,bet uźteko jam viešai išreikšti abejones vakcina,paskaitų jis nebeskaitė..ar registruojami galimi šalutiniai poveikiai?Lietuvoje-vargu...Tai kaip vedama komplikacijų statistika?

Nežinau,nedirbau su vakcina,bet vastų šalutinių poveikio registracijos lapo per kelis metus negavau nei vieno,nors gydytojai kalbėdavo,kad tas anas atsitiko.

Abelo,jūs pildote tas formas?

Nesakau,kad skiepai blogis,bet ,manau,nėra ir absoliutus gėris.Tikrai nesiskiepiju nuo gripo(kad ir nemokamai), nes po to skiepo artimoje aplinkoje buvo negerų reikalų.ir ne vienas...

Neskiepyčiau ir roto viruso,gal ir pneumo,jei vaikas neligašius...bet yra ir tokių,kuriom skiepyčiau...

Del tos žpv vakcinos ...net nežinau... skeptiškai žiūriu suaugusioms moterims..

Atsakyti

Labos :4u:

Abelo, ačiūūū už informaciją :4u: :4u:. Buvau nustebus kad skiepytis tarkim būtų galima ir man. Visada galvojau kad skiepyja tik mergaites iki 11 metų kaip neturėjusias lytinių santykių.

Atsakyti

Jei jau pradėjom.... :D 

Skeptiškai žiuūriu pvz.į gydymo algoritmą ,esant pokyčiams gimdos kaklelyje.Po onkocit.tep.,esant pokyčiams ,pirmiausia siūloma pasdaryti žpv tyrimą( kokios apimties-pagal pinigines išgales )

Klausimas-KĄ tas tyrimas duoda? Nes toliau sekimo tvarka ta pati-kolpskopijair t.t.Na turiu virusą,bet imuninei sistemai sustiprėjus,ji gali tą virusą nugnybti,kaip rašė Abelo.Tai gal tuos pinigus geriau skirti papildomai pasidarant onkolog.tepinėlius,dažniau nei rekomenduojama.?

Bet laboratorijoms tai naudinga,ir jos visom išgalėm aiškins,kad be to ŽPV tyrimo-nu jau niekaip niekaip...

Viskas,einu dirbt :D​ 

Atsakyti