Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

ne,4 vnt. :D dėl vieno neapsimoka man važiuoti

nori suderinti poleznoje s prijatnym :D

Atsakyti

Ketvirtoj knygoj bus pasakojama apie Dinos anūkę. Karna lyg ji vardu.   Prasidės nuo Dinos laidotuvių ir viešu atskleidimu Dinos paslapčių jose. 

Atsakyti

Sveikos, visą dieną sėdžiu susitikime, brr, jau pabodo...

Rasyte - užuojauta, kad viskas praeitų kuo mažiau skausmingai ir fiziškai, ir Ifounais...  Nebūtų pigiau tuo klausimu į LT parskrist?

Mano mažoji irgi atnaujino sirgimą, dar nepasveikusi iki galo. Kažko šiemet per anksti ir per dažnai sirguliuoja...

Ristinos megztukas fainas. Man gal tiktų :). Nors tikrai keistai ant tavęs skeltukų nesimato. O pačios išvaizda man tokia fainai romantiškai papurus,  man gražu.

Pas mane ant virbalų šiuo metu  - swap'as (vakar visai nusviro ranko, kai neįveikiau rašto, bet reiks bandyti iš naujo), dar yra kojinės ir budinti skara. Norėčiau turėti dar ką nors įdomaus, pvz kišenėtą, tokį lygų mezgimėlį, kur gali nieko negalvojant įsismaginus megztelėt. Dar po šeštadienio sušalimo ekskursijoje, užsimaniau didelio minkšto švelnaus ir storo megztinio, pvz, iš rogutinio kašmyro kokių 3-ijų gijų, tik nežinau, ar turimų resursų pakaks.

Pirmą kartą naudosiuosi el. receptu, visai nebaisu dabar kompensuojamų vaistų pasą namie pamiršti (išlėkiau kaip akis išdegus...), tik nefaina, kad padidino ir taip gana didelę tiroksino dozę, pirmą kartą gydytoja įvardino mano skydliaukę kaip numirusią....

Atsakyti


Nite, liuks tavo megztelis :bigsmile: pasakyk kaip darei pečius ir pažastis pačio megztinio. Kad rankovės dešrelės principo, tiesios tai supratau, o kaip taip gražiai gavos pečiai ir pažastys kad maišiukų nėr? Tarsi nulaidyti iš abiejų mezginio pusių būtų :bigsmile: O kaip yr iš tikro?

Mezgi stipriai platų megztinį, t.y. priekį arba nugarą. Kai pasieki pažastis, platini kas antroj eilėj iš abiejų pusių. Taip mezgi 5-6 cm, gaunasi gal 15 pridėjimų. Neprisimenu, bet čia nuo siūlo priklausys. Tada mezgi tiesiai aukštyn, kiek - priklauso nuo rankos storio. Pasimatuoji rankos apimtį storiausioj vietoj, tarp peties ir alkūnės. Apimtį pusiau ir plius dar 1 cm. O tada pečius nuleidinėji po 5 arba 6 arba 7 akis, nu pagal siūlą, per kartą 3-4 cm. Nu ir kartu su pečiais mezgi kaklo išėmimus. Aš pečius mezgu trumpintom eilėm ir paskui sumezgu tarpusavy trim virbalais. Rankovę surenku nuo viršaus ir mezgu žemyn, šiek tiek siaurinu, bet nedaug gal kas 16-tą eilę.

O maišiukų pažastyse nėr, nes prie viso to aš dar mezgu ir įsiuvus krūtinei :D

Atsakyti

Daug ką Wassmo esu perskaičiusi. Sunki emociškai literatūra, kaip, beje, didžioji dauguma skandinavų literatūros. Daug tamsos, smurto, mirčių, fizinės ir psichologinės prievartos - prislegia. Varo į depresiją. Žo, nėra lengvi vakaro skaitiniai prieš miegą. Šiame gyvenimo etape stengiuosi jau aplenkti tokias knygas - nebenoriu į save pilti papildomų purvo dozių. Galgi netgi tai ir kažkiek Ilzės įtaka  :rolleyes:

"Aš esu Dina" - rodė šių metų eigoj kažkada LRT, pažiūrėjau. Apie Karną taigi jau ir trečioji Dinos trilogijos knyga, reiškia, dar tęsia.

Atsakyti

:D nu rašytojas, kaip ir aktorius, mokslininkas, mokytojas sakyęiau belytis :D

Gerai kad valdžia taip negalvoja - o tai sugalvotų pataupytų ant bendrų tulikų :lol:

Atsakyti

O aš tundra, Diną girdėjus esu, bet nei skaičius, nei mačius... Sunkumo nebijau, bet ne visada ir norisi, tas sunkumas sunkumui nelygus, jei įtraukia tai galima išgyvent, o jei tik šiaip alus ir tamsta tai viau.... :D

Olaiva, ok, vyks bumbulų darymo seminaras galėsi pasidaryt pati  :D  :D 

 

Atsakyti

DIna man irgi įspūdį palikus, labai Limituk lauksiu tavo nuomonės apie Karną.

Katuk lietuviškai džiaugiuosi kad gal tu negalėsi į pirtį.

Atsakyti

Silinge, labai sutinku. del tos priezasties trecios  Dinos knygos ir nebaigiau...  tuo metu  perdaug sunku buvo ir taip.

alpakine skara isdziuvo.  turesiu  siltuka ant kaklo  jei nekutens :)  laukiu vakaro filmu ir alpakeles. jau du kamuoliukai per du  vakariukus trumpiukus  sumegzti :)

Atsakyti

Gerai kad valdžia taip negalvoja - o tai sugalvotų pataupytų ant bendrų tulikų :lol:

šiuolaikiniai vaikiniai gali drąsiai užsukti į moterų tulikus, pagal išvaizdą pritaptų, o kas ten kelnėse vistiek už durų nesimato :D

aha, jo , trečia knyga jau apie Karną.

man DInos trilogiją skaityt nebuvo sunku. kažkaip sunkiai mano aplinkai pritaikoma, dėl to matyt nesusitapatinau, paralelių neišvedžiau.  skaičiau ir Tora trilogiją, irgi tokia tragiška istorija, bet irgi nebuvo jokių paralelių. bet stilius man patinka.

Atsakyti

Jei kam patinka emociškai sunkūs dalykai, tai galiu rekomenduot serialą Top of the lake. Pirmas sezonas apie pedofiliją, antras apie prostituciją ir surogatinę motinystę. 

Diną esu perskaičius, Septintą susitikimą irgi ir dar kažkokią šios autorės knygą. Bet kaip man faina nieko neprisimenu galiu skaityt iš naujo :D 

Taip kaip Nitė nupasakojo mezgiau savo pilką kašmyrinį su trim pynėm. 

Atsakyti

o aš pradėjau Wassmo stiklinė pieno ir supratau kad nenoriu tokių knygų skaityti, nors nesitapatinu su niekuo bet...

geriau jau svetimšalę ar kokią urvinę..sunku man tokios skandinaviškos, nors esu skaičius skandinaviškų visai netamsių, bet nešiuolaikinių ko gero

 

paskutiniu metu vis noriu skaityt bet nugali mezginys. Aišku aš moku ramiai skaitydama megzti, ypač kokią va kišenėtą kai jau platinimų nėr...bet kažkaip paimu mezginį, įsijungiu planšetę, ten yutube apie mezgimą ką nors ir baigiasi mano skaitymai

ką ten skaitymai anei filmų nežiūriu

 

 

mano kašmyrinis dryžiokas irgi kaip Nitė pasakoja mezgamas, tiksliau laukia kol kišenėtą pabaigsiu, bo vis tiek siūlų truks tai neskubu

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 13 lapkričio 2017 - 16:01