Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Sveikos,

oi, kokia tema. Lietuvoje ligoninėje gulėjau tik, kai laukiausi sūnaus, pirmas susidūrimas - brolis atveža su gresiančiu į priimamąjį, gydytoja apžiūri, kinkuoja galva, negerai, dar reiktų kažkokio tai tyrimo, bet kažkokie ten mėgintuvėliai pasibaigę, vis tik guldom, statysim lašelinę, bet vaistų kažkokių tai neturim, sėdžiu persigandus, akim klapsiu, gydytoja išeina. kaip tik skambina mano mama "kaip tu?" Pasakoju, o ji iškart, "davei?" nedaviau, ne tas galvoj...Mama  "tik staigiai duodi". Duodu. atsiranda ir mėgintuvėlis, ir vaistai. tai va aš norėjau iš kito galo prie reikalo prieiti, ne apie tai kokios spragos sistemoje, bet kai kurių širdyse. tai gi tų mėgintuvėlių buvo, ir vaistų buvo... bet ačiū Dievui, teko sutiktų ir tokių, kurių širdys lipo per visas sistemos užkardas. Ypač praeitais metais, kai mano mažas žmogutis taip stipriai sirgo. Jetau, kokie herojai, kokie gražūs žmonės, iki tiek kad aš, ta, kuri kraujo net iš tolo bijau, įsisvajojau, kad jei galėčiau atsukti laiką (ir kraujo ne taip bijočiau :D) norėčiau būt gydytoja ar sesutė.

visoms linkiu sutikti Tokių gydytojų.

Ai, tiesa, dar Katukas rašė apie paciento elgesį su personalu. tai galiu tik pritarti, išeinant iš ligoninės, turėjau keistą nutikimą, kai atėjusi atsisveikinti sesutė, padėkojo mums, kad buvome tokie mieli pacientai, sutrikau žvėriškai (jau vien dėl to, kad prisimiau, kiek kartų spaudžiau pagalbos mygtuką, kai tik kildavo koks mažiausias neaiškumas), o ji sako baik tu, patikėk, tavo klausimai mažiausias blogis su kuo mums tenka susidurti.

Atsakyti

Mantas mane i priesus kokiai dienai irase :D Nes ryt net 7 ryto danti trauks ir tetis sake i mokykla reiks eit. O as nepagailejau vargso, o tepasakiau, kad matyt neskaudes jei tetis galvoja, kad gales i mokykla eit. Tai isklausiau kaip as nieko apie tai nesuprantu, nes skaudejo praejusi karta. O ta praejusi karta tai as vedziau traukt nepamenu, kad butu verkes nei per procesa, nei po. Aisku nesmagus jausmas, bet ka daryt jei nauji dantukai skuba, o seni vietos neuzleidzia

Atsakyti

Sveikos :4u: apie aktualią diskusiją - gal aš nepraleisiu progos patylėti :B užtai tęsiu pažadą Lietučiui, rodau savo mezgamus pečius... Priedas  IMG_0292.JPG   186,04KB   0 Parsiųsta kartų Priedas  IMG_0293.JPG   237,32KB   0 Parsiųsta kartų Priedas  IMG_0294.JPG   154,63KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Į vakarienių temą - pašildžiau vakar pagamintų troškintų kopūstų su dešrelėm ir bulvių koše. Ir dar reikia padirbėt.

O šiaip stebiuosi gaminimu valgyt savaitei, trim dienom ar mėnesį tą patį. Nes pirmiausia aš pati tiek nenorėčiau to paties :). Aišku, neturėčiau ir talpų tokių savaitei :D. Žodžiu, man didžiausia laimė, jeigu pavyksta dviem dienom pagamint, kad užtektų.

O šiaip, aišku, taikausi gaminti tai,ką daugiau mažiau visi valgys, bet, jeigu gaminčiau tai, ką labiausiai mėgsta - būtų picos, tortiljos ir lazanja :). Ar kepsniai kokie. O noriu tai pagamint, kad būtų ir sotu, ir skanu, ir bent kiek maistinga, ir sutaupyt šiek tiek norisi. Ir kad man nebūtų per sunku :). Na, bet faktas, kad esu išsisiėmusi šiuo metu. Žiauriai noriu daug šviežių daržovių, o tiek negaliu pripirkti, kad visi sotūs liktų, tai belieka svajot apie vasarą, sodą ir kad pagaliau normaliai pomidorai, agurkai, salotos užderėtų.

Ligvita, jeigu mažai nešioji pirštines, tai tokių storų tau tikrai nereikia :). Aš būtent dėl storumo jų norėjau, nes tokių niekas kitas nenumezga, ta prasme, parduotuvės, o man vis šalta, šalta... Nežinau, kada prieisiu iki nėrinių. Galiu jau ir taip nešioti. Net man biškį duria islandiška vilna, bet išgyvensiu. Vaikui nesiūlyčiau.

Atsakyti

Lace - labai techniška, bet nežinau, ar man iš principo gražu toks petys, gal šiuo metu labiau ne... Koks slanted sleeven gražiau :). Bet suprantu tavo azartą išbandyti naują techniką :).

Katuk - turbūt padėjo ciberžolė, nes galva labai prašviesėjus, kad bendrauji, kad dėstai :).

Atsakyti

Ligvita, jeigu mažai nešioji pirštines, tai tokių storų tau tikrai nereikia :). Aš būtent dėl storumo jų norėjau, nes tokių niekas kitas nenumezga, ta prasme, parduotuvės, o man vis šalta, šalta... Nežinau, kada prieisiu iki nėrinių. Galiu jau ir taip nešioti. Net man biškį duria islandiška vilna, bet išgyvensiu. Vaikui nesiūlyčiau.

As galvoju apie kokia svelnesne vilna, tegu ir su kokiu 20-30% sintetikos, nes man lyg ir nelabai duria, bet labai nemaloni liesti ta vilna. Kiek pamenu namine babos vilna tai visai kitoks jausmas lieciant. 

Buna gi ir man dienu, kai su pirktinem saltoka :) ir pirstiniu nesu mezgus, zodziu kada nors susikaupsiu

Atsakyti

Restar nu del svieziu darzoviu lieka kopustai, morkos, burokeliai, juodi ridikai, salierai..visai nemenkas pasirinkimas

Atsakyti

Qqute - nu koks šviežumas, aišku, kad valgau. Noriu žalumynų visokiausių. Žodžiu to, ko nėra :).

Atsakyti

Qqute - nu koks šviežumas, aišku, kad valgau. Noriu žalumynų visokiausių. Žodžiu to, ko nėra :).

Normalno, tsknt  :D  norėt, ko nėra. Žolės viduržiemy, siūlų žalių kaip saulėlydis ir kad nekąstų  :D 

Liepk vaikam pipirnės pasėt ant palangės  :mirksiukas: dar svogūno galvą nupjautą galima stiklainiukan pamerkt  :D kaip siūlus perdažyt - nežinau  :lol: 

Atsakyti

Tai kad tie žalumynai be skonio šiuo metu.. 

Ciberžolė nepadėjo. Proto šviesumui. Tik kad vėl darbe, prie kompo/stalo pririšta, darbai biškį nervina, tai ir linksminuos dar ir kitus panervuodama.

Bet realiai tai aš labai gerbiu visokių ten seselių ir slaugučių darbą. 

O sistema yr sistema. Net ir seimo naujokai palaiko tokią sistemą. Arba daro dar didesnį bardaką. Tai kažin ar kas nors į gerą pusę keisis artimiausiu metu.

Atsakyti

O sistema yr sistema. Net ir seimo naujokai palaiko tokią sistemą. Arba daro dar didesnį bardaką. Tai kažin ar kas nors į gerą pusę keisis artimiausiu metu.

Aha, būtų gerai, jei tie naujokai nesugriautų to, kas šiaip taip, varganai, bet stovi  :oh: 

Atsakyti

Sveikos,

skaitau kaip anekdotus. Afrikoje žmonės lauko ligoninėse gydomi ir nieko.

Sistema visai nebloga, reikia tik tinkamą ligoninę pasirinkti. Pamenu prieš 16 metų teko pagulėti dar buvusioje Bokšto ligoninėje. Va tada, tai buvo sąlygos, kai tualetas bendras pusei koridoriaus, dušas taip pat. Norėdamas nueiti į dušą prašydavai rakto poste, o tada iš ten dumdavai kuo greičiau į palatą po antklode, nes šalta kaip lauke būdavo.

Prieš porą metų teko lankytis Kauno klinikose, tai vos ne kaip viešbutyje ir tvarka, ir švara, ir maistas.

Kaip gera skaityti, kad ne man vienai kyla klausimas kada Olaiva spėja nešioti savo mezginius. :) Ir kaip ji taip greitai mezga. Man lygiu mezgimu 5 eilutės per vakarą gaunasi ir tai ne kiekvieną. Olaiva, kaip tu taip greitai mezgi? :)

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitak: 23 sausio 2017 - 20:35