Pas mane šiandien moliūgienė, o gal dar iš varškės kažką vakarui pagaminsiu, varškėtukų ar apkepo...
Papasakokit, ką įdomaus gaminat pietums/vakarienei?
rimtai nori žinot mano meniu.
viriau agurkinę sriubą. su augaliniu riebaliuku.
prieš tai viriau raugintų kopūstų niamniam
bet sriubos pas mus einamas reikalas
o jei be sriubos, tai.
kimšta paprika. įdaras: ryžiai (šįkart raudoni), svogūnai, morkos, pupelės, kukurūzai, visokie ten pagardai pomidoriniai.
baklažanų ir pievagrybių kotletai.
čenakai. toks troškinys moliniuose puodeliuose orkaitėj. vietoj mėsos gabalų-sojos mėsa.
guliašas. daržovių rinkinys nesikeičia prieskoniai tik ir gamybos procesas.
plovas.
įdarytas pyragas. tešla pirktinė. įdaras beveik toks pat, tik su lęšiais
ir t.t.....
Sveikos ,
Olaivos tvidinukas
, tikrai, ar bespėji tu panešioti tuos grožius?
Orai- brrrr....sergančių daugybė...
Ligvita- sveik
Dėl ligoninių....absoliučiai sutinku su Katuku, gal yra ir aplaidumo, atsainumo, bet ne visiškai viskas tik nuo slaugytojų priklauso...jei maitinimui skiriama tiek pat lėšų, kaip ir prieš 15 metų, tai tas maitinimas toks ir yra....jei maistas gaminamas centralizuotai, ir atvėsta , kol pristatomas, o nėra termopadėklų, vis gi irgi ne slaugytojų kaltė, kaip ir sauskelnių trūkumas. Tai, žinoma, neturėtų ligoniui rūpėti, bet, yra, kaip yra...kai tos įmokos sukrenta į vieną puodą, o paskui dalijamos visiems- dirbantiems, nedirbantiems, pensininkams ir vaikams, tai po trupinį ir telieka...
mane irgi biesino, svaigsta galva, kad gauti išsamesnį ištyrimą arba mokėk, arba lauk pusmetį...o kaimynė alkoholikė, turbūt nė dienos nedirbusi, girta nugriuvo, nuvežė į ligoninę, grįžo su paklodėmis atliktų tyrimų....tai va, kai tokiai tyrimus atliko, man ir neliko...
Šiandien pas mane netikri kibinai. Iš sluoksniuotos tešlos ir faršo. Gamybos penkiolika min, o skanu Ir daržovienės sriuba su pupelėm. Čia vyras kažką sukūrė
aš virsiu ryžių sriubą su vištienos kukuliais nu nes turiu irgi žmogų kuris nieko nenori valgyt o sriubos anam tinka kol kas, tai išverdu kokią tirštą su mėsyte ir pavalgo ir ramu
o dar yra grikių likę tai gal sumeistrausiu kokius kepsniukus su vištienos faršu likusiu nuo sriubos kukulių
kepsiu menke. sunui bus kukulis nuo vakar ( vakar nevalge) . garnyras vienodas . bulviu kose ir burokeliai
Aš tai šiandien darysiu vakarienei kažką įdomaus, net nežinau ką - nes savaitgalį buvo sesers vaikas pas mus, tai vakar sesuo pasiimdama atvežė pora kažkokių vyniotinių, kuriuos sakė išsikepti orkaitėje. Mano sesuo profesionali virėja. O šiaip ta aš neįdomiai gaminu. Nors šiandien pietus labai skanius valgiau. Praeitą savaitę nusipirkau karpį, susipjausčiau, susiprieskoniavau ir išnešiau į balkoną, nes tuo metu keptuvė buvo užimta vakarienės gamyba. Ir užmiršau. Vakar kažko išėjau į balkoną - žiūriu kažkoks dubuo lėkšte uždengtas. Galvoju, kas gi čia pas mane stovi? O gi žiūriu - karpis. Tai gerai, kad ne dar po savaitės išėjau. Tai vakar išsikepiau, susidėliojau į dėžutes. Kadangi mano vaikai karpio iš tolo nevalgo, o vyras išvažiavęs, tai turėsiu pietus kelioms dienoms.
Apie ligonines ir kitas gydymo įstaigas nenoriu net kalbėti. Vengiu jų kaip velnias kryžiaus. Nuo pat vaikystės. Ir ne dėl ligų, skausmo ar adatų baimės ar prasto maisto, bet dėl visų iškreiptų santykių, povandeninių srovių ir neaiškumo kada ten kur kaip elgtis, kam mokėti/nemokėti ir kaip tą padaryti.
Beje, šiandien galų gale po 12 metų pertraukos, esu užsirašius profilaktiniam patikrinimui pas ginekologę. Tai nuo to nemalonumo, jau nuo pietų įsiskaudėjo galvą ir jaučiu kažkokį psichologinį pykinimą.
katuk apie kotletus galetum placiau
katuk apie kotletus galetum placiau
to tak.
baklažanas susmulkinamas (1 vnt) kokie 6 pievagrybiai taip pat susmulkinami, dar ten pat įsmulkinama kokios 3 skiltelės česnako. viskas verčiama įkatusion keptuvėn su aliejum, troškinama po dangčiu, kokias 7 minutes. įdedama prieskonių: sezamo sėklų 1 šaukštas, 1/2 šaukštelio čiobrelių, 1/2 šaukštelio žagrenio.ir koks 1/4 šaukštelio kumino malto, šviežių krapų kokią saują, dar druskos ir pipirų. troškinam be dangčio dar kokias 5 minutes.
verčiam masę į kokį bliūdą, ten įdedam pora šaukštų miltų, geriau kokių ryžių ar avinžirnių, 1 šaukštą maltų linų sėmenų, viską gerai sumaišom, formuojam kotletukus ir apkepam keptuvėj. tai tiek.
Siaip tai as namie netupejau ir vaistu sau pati nesiskyriau. Nesu gydytoja, todel pasitikiu gydytojais kyrie mane gydo. Ir tyrimus skiria jie. Kad kazko pageidautum turi supratima apie tai turet. O jei neturi supratimo, tai remiantis agenturos viena boba sake ziniom nemanau, kad gydytojai skirs tyrimus ir vaistus.
O kam ka dovanosiu/aukosiu (ar jau padovanojau) ar ka remsiu jau cia mano asmeninis reikalas. Nematau reikalo tokiais dalykais girtis
Siaip tai as namie netupejau ir vaistu sau pati nesiskyriau. Nesu gydytoja, todel pasitikiu gydytojais kyrie mane gydo. Ir tyrimus skiria jie. Kad kazko pageidautum turi supratima apie tai turet. O jei neturi supratimo, tai remiantis agenturos viena boba sake ziniom nemanau, kad gydytojai skirs tyrimus ir vaistus.
O kam ka dovanosiu/aukosiu (ar jau padovanojau) ar ka remsiu jau cia mano asmeninis reikalas. Nematau reikalo tokiais dalykais girtis
tai dvi savaites tikėjai tikėjai gydytojais , o ligoninėj net slaugutėm nebetiki.... kas pasikeitė? ar šitoj vietoj supratimas atsirado? čia reikalavimai kyla savaime, o poliklinikoj nėr ko reikalaut? sistema tai tapi ir ten ir ten, iš tos pat kišenės....
tiesiog jei nekrenta temperatūra, kyla klausimai kodėl, tai juos ir pateiki tam, kuo pasitiki. gavus atsakymą, vėl sprendi, pasitiki ar ne. bet atsakymų tai reik ieškot, ypač apie sveikatą. ne apie maistą ir pampersus.
beje, tą CRB reikia prašyt, nes taip savaime ne visos gydytojos skiria