Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

O kai išsiaiškini nelaimės priežastį ir negali jos pakeisti? Čia šiaip, retorinis klausimas. Tai visur padeda požiūris. Aš irgi galvoju, kodėl mes neturim namo? Greičiausiai visgi todėl, kad nenorim vargo ieškot, statyt ar remontuot, prižiūrėt, važinėt ir pan. Tas pats ir su kokiu išėjimu kur nors - kad gi taip gerai namie pasėdėt dažniausiai :).

Olaiva kad pasipuošė, kokiai progai šį kartą? Įdomu, kas per konstrukcija, intriguoji. Aš vis dar noriu maišiukų, nors jau beveik galiu ir įliemenuotas suknias nešioti :).

tai vat gal vistik laimė yra turėti pasirinkimą :hmm:

neteisingas požiūris. apie suknias ir figūras. ne visos oj ne visos, kurios lieknos, gražiai atrodo su liemenuotom sukniom. lygiai taip pat,  kaip ir apkūnios su maišais.

Atsakyti

Labas visoms. Nepasisakiau net keletą dienų, tai ateinu užsiregistruoti  :rolleyes:

 

Kas iš tiesų yra laimė ir kokia jos formulė - ne-ži-nau. Apskritai manau, kad turbūt tokios kaipo baigtinės laimės nėra ir nebūna. Nes nu žmogui niekada nebūna gana, kai yra gera ir jautiesi laimingas, išsikeli sau tikslą ar svajonę, kuriems išsipildžius, atrodo, taptum dar laimingesnis... Man šiandieninė laimė yra šiandieninis gyvenimo stabilumas, be duobių sveikatoje, santykiuose, finansuose ir t.t. Man gera, kad galiu ramiai grįžti laiku iš darbo, išgerti su šeimyna arbatos, pagaminti vakarienę, užsidegti žvakes ir nutūpti su knyga ar mezginiu. GAL būtų daugiau laimės, jei nutūpčiau naujame fotelyje, bet tai toks laikinas būtų tas laimės padaugėjimas, bereikšmis. Kaip ir kitų daiktų sukeliamas jausmas - kurį laiką kelia euforiją, bet tai taip laikina, nes tuoj apsipranti ir pradedi norėti ko nors dar kito. Va, pasikabinau užuolaidas, paskraidžiau savaitėlę kaip ant sparnų, ir ką? Planuoju toliau, ką čia dar namuose patobulinus  :D Gavau šiandien išankstinę gimtadienio dovaną nuo draugės, irgi toks geras emocinis užtaisas, nes va gersiu skaniai kavą iš naujo kavinuko. Taigi, sakyčiau, šiuo atveju kalbama daugiau apie pasitenkinimą materialiais dalykais. Stengiuosi į tai žiūrėti paprastai. Kažkada man paliko įspūdį mano vieno gerokai vyresnio pusbrolio išvada: darėsi žmogus remontą bute, nusprendė kreivą tarybinę sieną padaryti euroremontine, sukišo gal niolika tūkstančių litų... O paskui ir sako - sėdžiu, žiūriu į tą sieną ir mąstau - ar nuo to, kad įdėta tiek pinigų, laiko, pastangų į vieną sieną mano gyvenimo kokybė pagerėjo? Jep, siena tai lygi, graži. O gyvenimo kokybei tai jokios įtakos nedaro. Tai kaaaam reikėjo? 

Atsakyti

O apie laimę labai sunku pasisakyti. Tai taip neapčiuopiama ir neįvardijama. Ir kintama. Dažnai tikrai tik praradę ką nors suvokiam, kokia tai buvo laimė. Kaip susirgę suprantam, kokia laimė būt sveikam, arba neturėdami ką valgyti, kokia laimė būt sočiam...

Katrais, kaip labai nesinori gyvent, ir stengiuosi suprast, kokios to priežastys, pabandau laisvai paleist savo norus, kaip čia ingriduška surašė. Bet labai greitai prieinu aklavietę ir metu tą užsiėmimą, susiduriu su begale prieštaravimų. Kad  ir toks pavyzdys - norėčiau, kad nereikėtų tvarkyti namų. Bet tai tada  reikėtų turėti, kas tai daro, o tada reikėtų bendrauti su tam tikra prasme pavaldžiu žmogum, kelti jam reikalvavimus, isireikalauti, jei kartais jis blogai atliktų savo pareigas, susitarti dėl atlyginimo ir t.t. O tai dar blogiau, nei namus tvarkytis.


aš vakar garsiai išreiškiau panašų norą - norėčiau, kad reiktų mažiau tvarkytis. tai žinai, ko sulaukiau iš šeimos narių? ogi "tai pasakyk, ką reik padaryt" :D

nu ir tikrai, supratau, kad daug sudėtingiau būtų suvardint sarąšą darbų, kuriuos turi kažkas padaryti ir dar kaip padaryt.

nors artimiesiems lengviau yra vadovauti

Atsakyti

ai, apie maistą ir laimę.

nu vakar pabandžiau pagaminti troškinį moliūgėlyje.

taip gražiai gavosi :wub:  ir visai skaniai, nors ir su minimaliai prieskonių ir daržovių rinkinys skurdokas (čia dėl MB)

tai vat momentas, kai ištraukiau tą gražiai parudusį burbulą iš orkaitės, buvo toks pasitenkinusio katino jausena :D

Atsakyti

Priedas  2017-10-30 16.23.37.jpg   775,92KB   0 Parsiųsta kartųPriedas  2017-10-30 16.24.54.jpg   134,09KB   0 Parsiųsta kartų

Atsakyti

Katuk, gražiai atrodo, bet mano šeimynos nesužavėtų.

Atsakyti

net ir su mėsyte? dar skaniau turėtų būt

čia šiaip, ne į temą :D

147a1d44095a029f6e44a6b7f785386d.jpg

Atsakyti

Zinokit tas laimes nelaimes pojutis man atrodo nuo kokiu tai medziagu organizme priklauso..tiesiog pas viena viena chemine sudetis pas kita kita...nes as realiai gyvenime turbut is vis niekada nesijauciau va taip is tikro nelaiminga Arti depresijos irgi niekad nebuvau Neseniai skaiciau kad protingi su didesniu intelektu zmones jauciasi nelaimingesni..nu gal Nepakanka man intelekto but nelaimingai vansi As is tu kur laimei uztenka to ka turiu Nu kai neuztenka biski siulu nusiperku ir vel gerai

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 30 spalio 2017 - 16:40

simply, bet gražu

ce29384d9f3c029bd110f7afb5c1bd84.jpg

Atsakyti

Labos

mus netyčia naktim 0 ištiko nepasiruošusius  :unsure: Net Kaune naktim +1. Niekaip nenustoju lygint  :D Ta proga gerklę pašalau ir likau namie dirbt/megzt.

Ristinos bernužėlis  :wub: Labai panašus į mano vieną nerealiai fainą vaikystės draugą, kuriam gražių baltų plaukų pavydėjau  :D 

Olaiva pavydo šiurpulius kelia. Nu su šita suknia turbūt skuosčiau neatsisukdama. Labai gražūs tie raudoni žiburiukai ir fasonas turėtų fainai žiūrėtis  :wub: 

Ingriduška  :friends: Norėčiau tave prie židinio su vyno taure pasikviest pafilosofuot, patinka man tokie pokalbiai.

Man laimė yra ramybė viduj, taika su savimi ir pasauliu iki tiek labai, kad net šventa. Žydų vadinama Šalom :)

Dėl neįmanomų pakeist aplinkybių man labai įstrigo kažkada tėčio duotas patarimas: “Pakeisk save ir aplinkybės savaime pasikeis”. Būtent taip ir darau ir manau, kad darau pažangą. Susidėlioja ir aplinkybės, tik viskas ne per vieną dieną.

Ingriduška, iš visų savo susirašytų norų koliažą pasidaryk ir pasižiūrėk karts nuo karto, kiek išsipildė. Mes kartais praleidžiam momentą, kai svajonės pildosi. Aš per Naujus metus svajonių žemėlapį telefone susidėliojau. Nekuklų tokį ir nevisai realų. Tai vienaip ar kitaip per metus beveik viskas išsipildė arba jau yra keli žingsniai į priekį nueiti link tų svajonių išsipildymo  :blink: Pačiai sunku susivokt, sėkmė myli mane pasirodo  :wub: 

Nubaudžiam ir apdovanojam save, manau, patys. Lengviau pasakyt, kad Dievas nubaudė. Bet realiai Dievas davė pasaulio ir gyvenimo dėsnius ir laisvę rinktis. Patys ir pasirenkam. O kartais tai, kas atrodo nesėkmė ir bausmė, iš tiesų gali būti pats geriausias variantas iš to, kas galėjo nutikti. Tiesiog nežinom, kokie kiti variantai buvo galimi :)

Žodžio galia tikiu. Dievas pasaulį žodžiu sukūrė. Daug dabar saviugdos seminarų tuo remiasi (kad ir Ilzės dirbtuvės). Labai linkėčiau tai direktorei susivokt ir keist mąstymą. Kitam linkėdama nesėkmių ir t.t. pati sau susikrauna bagažą  :unsure: 

Maisto netoleravimas pas mus čia baisiai madingas. Daug kas man numeta patarimą, kad nevalgyk gliuteno ir pieno ir praeis tau savaime migrenos  :oh: Begliutenę dietą kažkada turėjau (dėl odos), nepasiteisino. Be to, turėjau grupioką, kuris iš tiesų gliuteno netoleruoja, tai mačiau realų pavyzdį kaip tai atrodo ir kokie simptomai. Su pienu man viskas ok, nors ir taip namie jo labai minimaliai (vyras netoleruoja). Pritariu minčiai, kad reik save sekt ir žiūrėt, kas įtakoja savijautą. Tyrimą turbūt daryčiaus, jei gyd. lieptų ar iš tiesų su virkškinimu visai prastai būtų. Bet už nuorodą labai ačiū  :4u: Bus įdomu receptų pasirankiot.

“Šiurpadienio” labai nemėgstu. Aišku, čia jo išvengti neįmanoma  :oh: Stengiuos palengvintu režimu jį praeit. Prieš mėn. leidau dukrai kostiumą pačiai e. parduotuvėj išsirinkt. Nugalėjo ružava princesės suknelė (toks ir buvo mano planas  :D ). Daržely moliūgus dekoravo. Saldainių namie nupirksim ateinantiems kaimynų vaikams (šito mielai išvengčiau...). Ir viskas. Paaugus dukra turbūt irgi norės eit saldainių prašinėt, bet kol kas džiaugiuos, kad neprašo. Mes kitas šventes gražiai švęsim  :rolleyes: 

Atsakyti

 Kad  ir toks pavyzdys - norėčiau, kad nereikėtų tvarkyti namų. Bet tai tada  reikėtų turėti, kas tai daro, o tada reikėtų bendrauti su tam tikra prasme pavaldžiu žmogum, kelti jam reikalavimus, isireikalauti, jei kartais jis blogai atliktų savo pareigas, susitarti dėl atlyginimo ir t.t. O tai dar blogiau, nei namus tvarkytis.

Nuo namų tvarkymo ir nurodinėjimo kitam žmogui gali išvaduot namų neturėjimas  :rolleyes: gal norėtum ?

Čia šiurpus pokštas  :P 

Aš jaučiuosi laiminga, kartais pikta, liūdna, pavargus arba nusivylus  :huh2:  bet nelaiminga  :blink:  kodėl turėčiau :blink:  jei esu sveika ir mano artimieji sveiki  :) 

Laimės pojūtis man daug platesnis, o kasdienės "nelaimės", tipo virimas ir tvarkymas, gal ir mažina bendrą laimės jausmą, bet jo nesunaikina  :rolleyes: 

Požiūris - viską keičia tik požiūris  :D nekenčiu valgyt virt, bet nesijaučiu nelaiminga, nes turiu kam virt :ax: ir jie man padėkos  :mirksiukas: 

Atsakyti

Nu jei Nitei nepakanka irgi intelekto but nelaiminga tai gal ir su mano "entelektu" ne taip jau blogai  :hmm:

 

Siemet helovynas manes neerzina..netgi pazadejom vaikiui ispjaustinet moliuga ir kaip nors baisiai pasipuost

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 30 spalio 2017 - 19:10