o aš tai jau nežinau kiek laiko noriu cepelinų
Tai gal cepelinų balių organizuok
aš cepelinų nenoriu ))
Noriu balandukų, patroškintų, skanulių,
dar kugelio ( bet dabar seniai nevalgau bulvių tai apsieisiu)
mėsos kažkiek valgau, bet man nera skanu
Ingriduka, o kokį tu pesto kur perki? Aš jo pasidaryt tingiu, nes ir produktų reikia, kokių neturiu dabar (savo bazilikus tiesiog išdžiovinau...), o pirktas kažkoks manęs nesužavėjo. Kai nežinau, kokio jis iš tiesų skonio turi būti, tai nežinau, kur ieškot. Nes VK receptuose jis irgi dažnokai figūruoja, norėčiau vėl bandyt.
Aš taip nesugebėčiau papasakot, ką mes valgom. gerai pagalvojus prisiminiau, kad vakar vakare buvo greitpuody troškinta jautiena su bliūdu salotų.
O balandėlius be mėsos darai?
Ingriduska, kvapų namų aliejai pagal tave pigūs ar ne? Rašai apie maistą ir man skamba kaip fantastika - košė iš trijų bulvių. Neįsivaizduoju net kaip galima tik 3 bulves virti. Bet čia mano didelės šeimos ypatumai. Jei kada nors liksim su vyru dviese... bet niekada mes neliksim dviese.
Pesto perku įvairius, Rimi selekt taip vadinasi atrodo dabar esantis
Žiūriu sudėti, kad būtų kedro riešutų, Pekorino sūrio, bazilikų
Nes va kolega atnešė Žemės riešutų sviesto sudėtis: Saulėgražų aliejus, masė, hidrinti palmių riebalai, cukrus, kvapikliai. pastaba Gali būti riešutų pėdsakų. Tai kam tokį pirkt Riešutų sviestą be riešutų.
Tai ir pesto noriu kad būtų kedro riešutukų nors pėdsakas )
O taip, mes dviese, aš bulvių nevalgau, jei ne koše, tai iš 3 dar išmetam vieną. Nes dvi nepatogu virt o trys jau nesueina:)
Taip mano puodai mažiukai, mes ir seniau tik tryse, tai vistiek nedaug.
Užtat gaminu po nedaug, bet įvairiai ir man nesunku gamint, visada su meile ir atsidavimu.
Aš ne Abelo tai gal mediciniškai apie tuos patekimus į kraują nesušnekėsiu gramatnai
ir nežinau kainų konkrečių.
Tik turiu sertifikatą, kad esu sertifikuota ir baigusi mokymus Eterinių aliejų.
Konkrečiai Absoliut Aroma.
Tai vat kuo pigesnis aliejus tuo prastesnės kokybės.
O kokybė svarbi, nes jei mes kvėpuojame juo, tai per kvėpavimo takus patenka į plaučius ir į kraują. jei tepam ant kūno, tai tik teisingai atskiedus kitame aliejuje, bet irgi per odą nueina į kraujotaką.
Eterinių aliejų išgavimo būdai yra keli ir nuo to priklauso kaina
matyt kaip ir su kitais valgiui naudojamais aliejais, juk kainos diapazonas ochooo koks
Esmė tokia kad reikia tonų rožių, lavandų, neroli (apelsino žiedų) gramui eterinio aliejaus.tad žiedų aliejai būna brangūs
Pigesni yra tie kur ne taip daug žaliavos reikia, arba ji dažnesnė. Pušų, kedrų, greifruktų
Transportavimas irgi labai brangus, nes gabena atskirais lėktuvais, jie degūs, lakūs. išpilstymas į taras ir pan.
Tai jei buteliukas kainuoja 5 eur. Klausimas kas jame.
Augintojas rožių tarkim augina rožes, jas parduoda ir turi uždirbti
Tada išgavimas, gamyba irgi turi uždirbti savo dalį
tada buteliukų gamintojas turi uždirbti
Transporto kompanija gabenanti tą produkciją irgi ima pinigus
tada platintojas turi uždirbti
valstybė irgi pasiima PVM 21 %
tai kokia tada yra savikaina to aliejaus
Olaiva, ar knygoje radai aprašymą to rašto, kur ieškojai?
nea,jo nėra,žinojau,kad lapkričio 15 ravelry tik bus .tas raštas kitoj knygoj yra
Papildant Ingriduską
Aš sutinku su kainos ir kokybės santykiu, bet kaip man žinot, kad jau tas kur brangus tikrai geras??? O gal kaip tik tas pats, nu čia ne tik su eteriniais ir su šiaip su aliejais ir bet kuo kitu, kai ką tai atsirenku ir jaučiu kokybę, bet ea tikrai aš nesuprasiu kuris yra geras o kuris ne
na būna visokie sertifikatai, kurių tiesiog negali gauti taip va.
Bet atsirinkti sudėtinga
ir kokia nauda man iš tarkim labai gero ūkio tobulos jautienos, jei kepsiu ant prasto aliejaus ar valgysiu su kokiu baisiu padažu.
tai labai galvos nesuku per daug, proto ribuose