Spalvotas kaklas su kodu "heartsallaround" šiuo metu nemokamai
nu gaila tadu... Ką jie galvoja, kad tokie maži nepamena patikusių žmonių?...
nors tikriausiai dėl kokių nors bourokrarinių marazmų taip yra. Tipo, gal neturi kompetencijos vyresnius ugdyt?....
Mano žinios kaip Ristinos, priešmokyklinio ugdymo auklėtojos aukštesnės kvalifikacijos, o darželio ir lopšelio lyg vienodos. Bala žino, kodėl jie taip daro Logiškiau būtų, jei į priešmokyklinę visi privalomai pereitų kitur, o lopšely ir daržely būtų tos pačios auklėtojos, nes tikrai didesniems lengviau pakelt visus pokyčius...Bet gal nebus jum sunkumų dėl adaptacijos, o ir naujos auklėtojos bus dar geresnės, nei dabartinės
Dar vienas mūsų darželio bajeris: kasmet darželis vasarą atostogauja 1 arba 2 mėn. Tuomet vaikus priima kitas, netoli esantis, darželis. Ir mūsų daržas iki pat vasaros nepraneša, kurį ar kuriuos mėnesius atostogaus Arba dar geriau, kokį kovą praneša, o gegužę pakeičia įsprendimą
Labai "smagu" tėvams, kurie nenori vaiko vesti į kitą darželį ir nori priderinti kasmetines atostogas prie darželio atostogų. Mano vyras šią savaitę jau turėjo pranešti darbe, kada nori atostogauti. Pasirinko rugpjūtį. Tikiuosi, pataikė
Nes keisti nebus galima
Labas rytas,
Vakar turbūt stebuklas įvyko akupunktūros metu, per sekundę atlaisvino visą kaktą, galvą ir nosį, tiesiog akyse prašviesėjo, vakare dar kaist veidas pradėjo, bet tempa taip ir nesukilo, o šiandien jaučiuosi sakyčiau kaip žmogus jau
Apie montesori nepasisakysiu, pas mus darže yra tik adaptuota valdorfinė grupė, tai viskas ten fainiai, lyg ir panašiai kaip visi, bet ir truputį kitaip. Pirma idėja buvo ten labai griežta valdorfinė grupė, buvo keletas prisiekusių mamų, kurios bandė padaryti privatų valdorfo darželį, bet ne tokiam kaime ir ne už tokius pinigus.... Tai paskui mūsų darželis pasirašė įkurti tokią grupę, bet buvo labai daug ginčų ir pykčių, nes tos mamos įsivaizdavo, kad grupė jų ir direktorę statė ant blakstienų, o kadangi ji nors ir labai geranoriška ir faina, bet negalėjo stovėt ant blakstienų pagal visus valdorfo principus, tai tos mamos palaipsniui ir pabėgo kažkur nuleidę rankas, o grupė liko kaip likus, tai dabar visi likusieji šiek tiek prijaučiantys yra labai patenkinti ta grupe.
Dar jei apie auklėtojas, tai pas mus darže tokia tvarka, kad tos pačios auklėtojos nuo lopšio iki pat mokyklos, t.y. nuo ... iki Mano Kukuliui tai teks dar paskutiniais metais pakeist auklėtoją, nes mes einam į metais vyresniujų,mus iškart permetė pas vyresnius dėl to, kad 2013m gimimo labai daug vaikų. Į priešmokyklinę tikriausiai eisim du metus, nors mano Kukuliausias jau dabar niekuom neatsilieka nuo 5mečių, sakė auktėtojos kartais net lenkia
Ankščiau ir pas mus uždarinėdavo darželius vasarom, bet dabar jau paskutinius du metus nebeuždaro, aišku auklėtojos tai būna kitos, grupės sujungtos, bet nereikia eit į jokį kitą darželį. Šiaip jau nelabai įsivaizduoju, kad paėmus atostogas išsigelbėtum, nes retai kam duoda visą mėn iškart, o mūsų daržus uždarydavo po 1,5men pamainom, čia tik močiutės nebent gali išgelbėt.
Auklėtojų kaita turbūt skaudžiausia mažiukam ir šiaip nuo charakterio... Mano Luknė tai tik ir norėdavo į kitą daržą, pas kitus vaikus ir kitas auklėtojas, čia jai tokia pramoga būdavo Aišku, nebuvo užsirovus ant jokios raganos, gal būtų nebenorėjus
Kukulis žymiai konservatyvesnis, bet kai mūsų auklėtoja sirgo, ateinam ryte, kaip visada patys pirmi, žiūrim kita auklėtoja, net nematyta, mintyse galvoju, nieko gero nebus čia, bet labai klydau, pakalbino, susipažino, pasikvietė, sako aš čia naujokė, ateik man viska parodysi ir tas laimingas nustraksėjo
Nesakau, kad auklėtojų kaita yra gerai, ypač kai nėra garantijos, kad bus tokia pat faina ir gera kokia buvo, o bet tačiau, čia turbūt tėvų galvose didesnė baimė, nei vaikų galvose, kaip ir visas reikalas su darželiais apskritai...
Sarange, negales Kukulis 2 metus eit paruosiamuku. Drauge planavo taip daryt. Paaiskejo, kad yra mokinio krepselis, kuri isnaudoji 1 karta.
Gavosi: paruosiamukas, metai namie (nes i darza negali eit, i mokykla dar jam per anksti buvo) ir tik tada 1 klase. Pasidomek. Kad nereiktu metams aukles ieskot. Arba paciai i dekreta iseit
Sarange, negales Kukulis 2 metus eit paruosiamuku. Drauge planavo taip daryt. Paaiskejo, kad yra mokinio krepselis, kuri isnaudoji 1 karta.
Gavosi: paruosiamukas, metai namie (nes i darza negali eit, i mokykla dar jam per anksti buvo) ir tik tada 1 klase. Pasidomek. Kad nereiktu metams aukles ieskot. Arba paciai i dekreta iseit
Galima ;)
apeina jie ten viska,tikrai ir musu darzely buvo,kas ejo 2k,o pradinej mokykloj gi irgi krepselis,tai irgi ne viena ir ne du zinau vaikus,kurie 2metus paruosiamukais buvo ;) bet jiems neidomu 2 metus...antrais metais jau nuobodu