Sveikos aš vėl ne į temą apsireiškiau...
bet apie Montesori galiu pasisakyti.... Mano visos trys dukros tokią grupę lankė/lanko. auklėtojos geros, tas labai svarbu. Montesori sistema iš tiesų buvo sukurta kažkokiems ypatingus poreikius turintiems vaikams, kuriuos atvesdavo į darželį pusdieniui. Tai vat pas mus grupėje taip ir yra, darbas su Montesori priemonėm tik iki pietų, po pietų vaikai žaidžia su normaliais žaislais, užsiima visokiom kitokiom nemontesorinėm veiklom. Kas man visai patinka - grupėje kartu vaikai nuo 3 iki 7 metų, vyresni rūpinasi mažiukais, o miažieji greičiau mokosi ir savarankiškėja. Ir dar vienas pliusas - mūsų vaikai turi dvigubai didesnę grupę, kaip dvi sujungtas įprastas grupes, vienoje patalpoje jie mokosi su montesorinėm priemonėm, kitoje ervėje - įprastas žaidimų kambarys. Turim dvi auklėtojas ir šeimininkėlę. Man tinka ir patinka...
qqute, tu jau rankoves atskyrei? suprantu, kai lėlės dydį mezgi, tai
ir gaunasi... kiek pas tave akių plačiausioj vietoj? Aš vat plačiausios vietos dar nepasiekiau, bet bus apie 500 akių, atskyrus rankoves, liks koks kuklus 320 akių likutis