Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Sveikos  :4u:  aš vėl ne į temą apsireiškiau...  :oh: 

bet apie Montesori galiu pasisakyti.... Mano visos trys dukros tokią grupę lankė/lanko. auklėtojos geros, tas labai svarbu. Montesori sistema iš tiesų buvo sukurta kažkokiems ypatingus poreikius turintiems vaikams, kuriuos atvesdavo į darželį pusdieniui. Tai vat pas mus grupėje taip ir yra, darbas su Montesori priemonėm tik iki pietų, po pietų vaikai žaidžia su normaliais žaislais, užsiima visokiom kitokiom nemontesorinėm veiklom.  Kas man visai patinka - grupėje kartu vaikai nuo 3 iki 7 metų, vyresni rūpinasi mažiukais, o miažieji greičiau mokosi ir savarankiškėja. Ir dar vienas pliusas - mūsų vaikai turi dvigubai didesnę grupę, kaip dvi sujungtas įprastas grupes, vienoje patalpoje jie mokosi su montesorinėm priemonėm, kitoje ervėje - įprastas žaidimų kambarys. Turim dvi auklėtojas ir šeimininkėlę.   :mirksiukas: Man tinka ir patinka...

qqute, tu jau rankoves atskyrei?  :blink: suprantu, kai lėlės dydį mezgi, tai

ir gaunasi... kiek pas tave akių plačiausioj vietoj? Aš vat plačiausios vietos dar nepasiekiau, bet bus  apie 500 akių, atskyrus rankoves, liks koks kuklus 320 akių likutis  :oh: 

Atsakyti

Lace pries rankoviu atskyrima 302 buvo, atskyrus kunas nesiekia 200 ...

Nu ai kad tik ardyt nereiktu..siaip man pagal aprasyma trumpokas toks tas iki rankoviu atskyrimo reikalas atrode, bet pasimatavus gerai...

O ka tu mezgi?is vernito pusalpakes?

Atsakyti

na mano vaikinukai tikriausiai lankė tą patį darželį, kur Ristinos sesė...irgi, mano suopračiu, normalūs  :D  tai ten buvo 2 montesorinės grupės. vienoje tokios labai nemalonios aulėtojos, tai mažėlis jau ėjo į kitą, kur viskas buvo labai gerai. Rinkausi tas montesorines grupes, nes prieš mokyklą jos būdavo ir priešmokyklinės, nereikdavo paskutiniais metais vaikams eiti į kitą grupę, kas man atrodė didelis pliusas-vaikai po lopšelio  iki mokyklos toje pačioje grupėje su tom pačiom auklėtojom 

Nežinau, kiek ten buvo tikro montesoriškumo, nieko labai ypatingo nepastebėjau, buvo ir žaislų, ir aktyvios veiklos,ir grupės lygiai taip pat dalyvavo visuose darželio renginiuose.

Aha, Lace, gerai parašė, ten dvigubai didesnė erdvė, ir auklėtojos dvi bei auklytė...

visgi manau, kad labiausiai viskas nuo auklėtojų priklauso...

Dar dėl  ciberžolės. Sektiškai nusipirkau :) ,maximoje,  kur prieskoniams nuolaida dabar. https://www.barbora....tasty-home-40-gGersiu, nes trečia diena sergu-nesusergu.Gal pavyks išsisukti nuo savaitgalinio sirgimo...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilmak: 19 sausio 2017 - 22:13

Nite ziurekim is platesniu perspektyvu  :D  Dabar taip daugiau nei puae gyvenimo po keliu metu ir visai pamirs kad darzeli lanke

Nu čia turėjom vieną ministrę, kuri iš plačių perspektyvų žiūrėdama užmiršo, kad pradinę mokyklą lankė  :lol: 

Atsakyti

Ačiū labai visoms už nuomones ir įspūdžius  :4u: jei dar kas turit ką pasakyt, tai prašom, iki ryt pietų laiko dar turiu :D

O čia gal įdomu bus žgutų nėrėjoms nemokamas aprašymas

http://www.facetjewe...nitted-bracelet

Ne žgutas, bet visai gal įdomus daiktas :)

Atsakyti

Jei is tiesu, tai ejau i Edukologijos mokslus vietoj vyro kelias paskaitas. Pataikiau butent i skirtumu mokyma. Montesori buvo moteris, norejusi suteikt vaikams laisve, o ne drausme. Ir jos devizas buvo toks: mano laisve baigiasi ten, kur prasideda kito laisve.

Gali elgtis, kaip tinkamas, kol netrukdai kitiems.

Ideja grazi, tik naturoj retai igyvendinama ir nutolusi musuose.

Buvau ABBOS dainu akordionenej versijoj. Dar kaifuoju....

Atsakyti

Aš kaip supratau, mums vistiek reiks keist auklėtoja :( o ji tokia faina ir vaikams patinka akivaizdziai matosi, tai kazkaip nustebom ir truputi nusivylem, kad cia jau priprato ir teks vel nuo pradziu visko pratintis svetimoj aplinkoj :(

Nepaguosiu, bet ir pas mus darželyje yra taip, lopšelis - viena grupė, vienos auklėtojos, sueina 3 m, perkelia į darželį, į kitą grupę (patalpą), prie kitų auklėtojų...priešmokyklinėje pasikeitė tik auklėtojos. Gal ir visur taip  :unsure:​ 

Atsakyti

Ai, dar dėl to ankstyvo ugdymo, tai kiek mus mokė psichiatrai, labai svarbus ikimokyklinis periodas vaiko kaip asmenybės raidai. Įspūdžiai gal ir pasimiršta, darbeliai pasimeta, bet visoks supratimas apie pasaulį, net moralės pagrindai, kompleksų pradžia, saviraiška, emocijų raiška ir visokie panašūs dalykai pasideda šitam amžiui to net nepastebint. Aišku, viskas svarbu ir ugdoma ir mokykliniam amžiui ir šiaip visą gyvenimą, bet ir darželis turi svarbos, kai jame praleidi didžiąją dienos dalį  :mirksiukas: 

Atsakyti

Nepaguosiu, bet ir pas mus darželyje yra taip, lopšelis - viena grupė, vienos auklėtojos, sueina 3 m, perkelia į darželį, į kitą grupę (patalpą), prie kitų auklėtojų...priešmokyklinėje pasikeitė tik auklėtojos. Gal ir visur taip  :unsure:​ 
:( nu gaila tadu... Ką jie galvoja, kad tokie maži nepamena patikusių žmonių?... :( nors tikriausiai dėl kokių nors bourokrarinių marazmų taip yra. Tipo, gal neturi kompetencijos vyresnius ugdyt?....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abelo: 19 sausio 2017 - 22:27

Kiek man teko susidurti, tai visad taip :) lopšelis - vienos auklėtojos, o kasmet vis kitos auklėtojos. Ir aš tokiam daržely dirbau, ir vienas vaikis lankė tokį. Laurynas lanko įprastą darželi, trečius metus. Ir tos pačios auklėtojos jam yra visus tuos metus :super: gerai, kad puikios auklėtojos, tai viskas ok.

Su  vyresnėliui tai :wacko: maniau išprotės tas vaiks ir aš su juo kartu.. Jam pirmadienį ryte sukildavo temperatūra, kai reikdavo eit į darželį. Bet su juo problemos kiekvienam raidos etape. 

Priešmokyklinio ugdymo auklėtojos yra kažkokio mokslo daugiau turinčios. O jei neklystu, lopšelinės ir mišraus amžiaus auklėtojos - tos pačios kategorijos. Bet galiu ir nusišnekėt. Jau penkių metų atstumas nuo švietimo įstaigų  :ax: 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ristina: 19 sausio 2017 - 22:42

O ka tu mezgi?is vernito pusalpakes?

Mezgu iš vernito pusalpakės kažkokį megztuką.  :unsure: viršui testuojamus pečius pritaikiau, o toliau bus matyt...

Atsakyti

Siūlų likučius arba žiauriai nusibodusius siūlus galima ir taip panaudot :D

IMG_3148_medium.JPG

Atsakyti