Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai


noriu riešinių

Jooo :D šiandien ryte riešinės labai džiugino :rolleyes:

Atsakyti

šeimyną pripratinti aišku, akd sunkoka, nu nes tikrai šiame stresiniame pasaulyje niekam nereikai dar vieno streso, t.y. pasikeitimo. nebent bandyti ne taip drąstiškai, kartkartėm, kaip priedą prie įprasto maisto ir t.t.

jeigu ką, tai raudoni lęšiai greičiau išverda ir suverda, tai yra patampa koše. dar yra ir geltonų lęšių, jei tokie tarpiniai tapr raudonų ir žalių. nu dar yra ir juodų :D raudoni ir geltoni dažniausiai parduodami skaldyti. jei norit rimtesnių reik eit į kokią nors specializuotą pardę, pvz Istanbul. ten jei ir stambesni ir ne taip suverda.

Kad priprastum, reikia bent jau ragauti :rolleyes: o mano vyrija net neragauja :angel_not: Iš ankštinių pripažįsta tik žirnelius konservuotus :rolleyes:

Nu ir lęšius raudonuosius valgo, nes jų išvirusių sriuboj nepamato :lol:

O aš valgau visokius ir visaip :ax: banaliausia vakarienė - pakepinti svogūną,  skardinė konservuotų pupelių, druska-prieskoniai. Nu jei koks mėsiukas pasitaiko, tai irgi atsiduria keptuvėj :mirksiukas:

Atsakyti

nu nealkani, tai ir neragauja :D  ir kam ragauti, jeigu yra įprasto maisto.

galima bandyt susitarti. nu nes kažkaiptais yra ir mano norai, jeigu aš noriu pasikeitimų, tai galima ir prie manęs prisitaikyti. bent vieną dieną savaitėj, o jeigu negalima, nu tai alkani vieną dieną pabūsit. kas sakė, kad moteris privalo visus pamaitinti :hmm:

bet tai aišku, kad būna, jog bandai bandai kažką naujo,  o nieks neprilimpa, t.y. nieks nenori pakartoti. opaskui, bac ir atsiranda kažkoks pateikalas, kurį visi įvertina gerai, va jį ir įtrauki.

nors būna ir kitaip: pritampa pritampa, o paskui bac vieną dieną - ir fe, nieks nebenori. ir antrą kart paskui nebenori, ir vėl išmeti iš meniu, vėl ieškai kažko naujo...

šiaip ir sakau, kad nieks nenori pasikeitimų. geriau, kai nereikia sukti galvos. valgau tam, kad gyventi, o ne gyvenu, tam kad valgyti.

nu amžina problema, tas maistas...

Atsakyti
ups
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katuks: 03 spalio 2017 - 09:19

ooo mano vaikis tai dievina ankštinius

tiesa avinžirnių ir paprastų žirnių šiuo momentu nevalgo, bet šiaip valgydavo..ir pupeles ir žalius žirnelius 

ir lęšius elementariai išvirtus ir pakepintus ant sviesto su truputėliu česnako;...arba ir be kepinimo tik išvirtus ir su sviestu

 

lašiša man skanu be jokių mandrumų truputi druskos pipirų ir ant keptuvės ar orkaitėn

su šparaginėm pupelėm garnyrui :)

 

dėl užmigimo tai Ingriduška aš ne nuo šitų problemų neužmigau deja...o tiesiog kad jau neužmigau turėjau laiko pagalvot 

o neužmigau nežinau kodėl bet vėl vakarais pradeda širdis baladot, kažkokia baimė atsiranda..sukyla streso hormonai o paskui sunkokoka migdytis

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo qqte: 03 spalio 2017 - 09:32

Nu žeurei gražu :D

Priedas  IMAG1460_1_medium2.jpg   245,27KB   0 Parsiųsta kartų

 

https://www.ravelry....R/country-witch

Atsakyti

Tikrai kad žeuriai... :)

Atsakyti

Sveikos,

Maisto tema jau man per sudėtinga diskutuot šiandien..... Koks oras, toks ir noras... :(

Mes beveik nevartojam ankštinių, tiesiog pilve uraganas vyksta, nesinori, o ir šiaip vartotume turbūt jei gaminčiau tik pupeles, žirnelius ir avinžirnius, retkarčiais ( vis pamirštu nusipirkt avinžirnių). Lęšių neužskaitė apsoliučiai nei vienas :D 

Lašišą  tai gal ir kasdien galėčiau valgyt, bent taip atrodo tol, kol nevalgau, o šiaip žuvį tai kartą į savaitę galima valgyt tikrai, o bet tačiau valgom turbūt kartą į mėn. ir tai ne visi...

Kažin žioplumas išgydomas?  :hmm: 

Noriu megzt šiltai lovoj.... :(

Atsakyti

žioplumas yr turbūt charakterio bruožas :D

aš tai galvoju, o kokie dar būna ankštiniai be pupelių ir žirnių :hmm: nu visokios ten jų atmainos, tai aišku, o kažkas kito?

aš kai pradedu šiltai lovoj megzti, tai iškart į Liūliškius :D

Atsakyti

Avinžiniai mano liaudies buvo priimti su ovacijomis :D net pačio didžiausio nevalgos :D

Kartais išverdu jų ir paprieskoniuoju, valgo sausus.

Lęšius - jei žinotų, kad jų yra - nevalgytų. Bet nežino ir :irnesakyk: tų rūžavųjų net nesimato kokiam troškiny.

Vakar viriau vakarienė ir buvau garantuotą, jog valgysiu tik aš. Išviriau ryžius (laukinius) ir subėriau daug šaldytų daržovių. Vyrija valgė su pakartojimais :D viens nevalgė, bet jis dažnai nevalgo, tai jau išmokau neimt galvon.

Atsakyti

Labas dienas. Pasilabirintinau. Vėl grįžtu į kasdienybę. Vis dar nemezgu, bet labai noriu, jau greitai greitai ir laiko atsiras...  :4u:

Iš ankštinių nemėgstu džiovintų žirnių. Žalius žirnelius labai mėgstu ir šviežius, ir konservuotus, ir šaldytus naudoju. Bet tie sausi  :mastau:  :mmm:  Vien žirnių sriubos ar košės kvapas man veukt. Lęšius ir avinžirnius galėčiau kasdien valgyti. Pupeles beveik kasdien (priminimas pačiai sau - darže dar nenurautos pupelės, reikia susitvarkyti, kol nesušalo!). Beje, sako, kad pūtimą nuo pupelių galima suvaldyti tinkamais prieskoniais, pavyzdžiui, kalniniu dašiu. 

 

Į kvepalų temą: dabar einamiausi mano yra Tom Ford Velvet Orchid. Chanel 5 numerėlis - tokie darbiniai, būna, ir vėsesnę vasaros dieną ištraukiami, ofisiniai kvepalai. Vasaros lengvieji Hermes Le Jardin De Monsieur Li, Jesus Del Pozo Halloween (pribaigiau šiemet), Lanvin Eclat d'Arpege (toks saugus neįpareigojantis pasirinkimas, irgi pribaigiau, bet tikrai kartosiu trečią jau kartą). Lancome patinka Tresor (žieminis). Gyvenimo meilė - Guerlain Samsara EDP  :heart:...

Atsakyti

ai nu, prieskoniais gi glaima užmaskuot visokius ten nemėgstamus reikalus.

Mb dabar yra tokia kiap ir prieskonių dieta :D  t.y. visi patiekalai eina tik su druska, na ir geriausiu atveju petražolėm bei krapais. nu tai va, neįdomu, jokio skonio, tikrai galima ir nebemėgti paskui nieko

Atsakyti