Įkraunama...
Įkraunama...

METŲ mezginiai

Labas rytas  :4u: 

Terezza - gražu ir man dabar balta ♥, jau beveik subręsčiau iki baltų sienų, jeigu vaikų neturėčiau :).

Man šiandien labai savęs gaila po kursų, net verkt norėjau. Netelpa galvoj daryti tokio didumo pokyčius...gamint nemokėsiu...nenoriu... aaaa... O lieknėt ir sveikėt noriu. Tai va. Ar nebus taip, kad žinosiu, kaip geriau, o darysiu, kaip visada... pasiekimai - 4,2 kg, rytais košes lengva valgyt ir skanu, viduriai susitvarkė, nebekietėja, visai normaliai galiu valgyti tik mėsą su daržovėm be garnyro kito, saldumynų nenoriu, be duonos galiu gyventi, einu miegot anksčiau ir gerai išsimiegu. Bet tai pradėt valgyti daug žuvies ar ankštinių ir dar šeimą pripratint - man kol kas misija sunki atrodo, galvoj kol kas netelpa...

Reikia eit kruopų užsimerkt ir ruoštis miegot :). Gal prieš tai spėsiu kokį bepirščių modeliuką susirast.

Qqutė drakius prabangybes pamėgęs, labai skaniai ir jo kolegai nuskambėjo tas grobis :).

Manau, reikia tik atrast tinkamus receptus  :) 

Ankštinius savo šeimai aš įsiūliau. Paeksperimentavom ir atradom kelis receptus, kurie įtinka daugmaž visiems. Vakar kaip tik gaminau tirštą aštrią raudonų lęšių sriubą, kaip tik rudeniui, šildanti, soti, 260 kcal didelis bliūdas  :) Vyrui tinka žalių lęšių salotos, prigaminu kalną visada, imasi kelias dienas iš eilės į darbą. Avinžirniai įvairiais variantais mum patinka.

Žuvies didelis privalumas - ją galima pasigaminti labai greitai ir nereikia iš anksto atšildyti. Aš traukiu žuvį iš kameros tada, kai tingiu ar neturiu laiko gaminti. Ar tada, kai visa šeima kerta burgerius kokius, o man reikia dietiškiau. Must-have man - lašišos medalionai ir bet kokios žuvies filė. Medalionus pakepu ant elektrinio griliaus, kepa taip pat greitai, kaip karšti sumuštiakai  :)  O filę dedu į sausą keptuvę, įpilu vandens kad nepilnai apsemtų ir troškinu ~10 min. Akimirksniu gatava vakarienė  :super:  Dauguma žuvų turi neutralų skonį, tad skanu su įv. padažais. Pastaruoju metu aš valgau viską su krienais, Curry arba čili padažu. Kokia nors beskonė menkės filė pats tas pagrindas tokiems padažams  :super: 

Skaros smagios, iškart kyla noras įsisupti. Reikia jau gal savo žiemos aksesuarus traukt iš vakuuminių maišų  :hmm: 

Nuoširdi, smagu vėl matyti temoje, kaip tik neseniai rašiau, kad pasigedau  :) 

Terezzos baldų restauracijos pribloškia  :blink:  :super: 

Mytininkėms smagaus vakaro  :4u: 

QQte, pavydžiu  :lol:  Šiandien ir aš turiu kažką gaut,vyras žada į Midarą nueit per pietus (šalia dirba).

Dėl swapo pastovėsiu pažiūrėsiu, kas tas yr  :) 

Atsakyti

Mytininkėms smagaus vakaro  :4u:

neprisijungsi?

Atsakyti

:4u: Labas,

 

Išsitraukiau naujus šiltesnius batus, turėtų būti smagiau darbe :)

Ristina, dėkui, labai gražios kilpos :wub:

Terezza - labai šviesu ir gražu, šaunuolė. Pas mane po remontų toks šiuolaikinis/minimalistinis stilius gavosi, tai kartais to saldumo pasigendu :)

Vakar nepagyriau Restar skaros, kaip džiugina dabar tokie šiltukai :wub:

Aš dar vieną pleduką mezgu iš švelnios vilnos, tai taip smagu, kai jau kojas šiltai megzdama gali užsikloti. Norisi kuo daugiau turimų siūlų sumegzti, kad galėčiau į naujus dairytis, nes dabar kur atidarysi, ten mano siūlų pripakuota :P :B :D

Nuoširdi, smagu vėl matyti temoje, kaip tik neseniai rašiau, kad pasigedau  :)

 

 

Va kaip smagu :wub:

 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nuosirdi: 03 spalio 2017 - 07:22

neprisijungsi?

Ne, aš laisva tokiu metu, kada niekam nebūtų patogu - va dabar, nuo 8 ryto  :D​ 

Atsakyti

labas rytas

vakar negalejau uzmigt ir prisigalvojau visokių reikėjimų iš naujų siūlų

iš late spalvos tikrai reikia kažkokio susiaučiamo susisupamo megztuko didesne apykakle..ratukas būtų idealiai bet megzt tingėsiu, kažką dar kitą paieškosiu ir jaučiu pribaigsiu kojines sau, numegsiu kojines simui, sau bepirštes ir kaklašildį kokį ir vyniosiu

tik įkvėpimų reik pasidairyt :)

Atsakyti

Labad rytas

Lunkiu sau negalet uzmigt nuo tokiu kaip Qqtes problemu😂😂😂

Atsakyti

Labas rytas :4u: 

Qqute, puikiai :D O mano degimo variklis prigeso po pamokų ruošimo su pirmoku. Tiksliau skaitymo :frusty:  Pirmokui baigėsi ašaromis, man - sugadintu vakaru..

Ir aš nepaminėjau Restar skaros. Labai jaukiai atrodo iš nugaros. Ir Restar tokia liekna visa - kokios dietos, kokie viršsvoriai.

Lešiai man patinka. Keptuvėje pakepinu įvairių daržovių, būtinai pomidorą įmetu ir sumakaluoju su virtais lešiais. Niam :rolleyes: Greita ir skanu. O praeitą savaitę dariau avinžirnius taip: išviriau juos atskirai (prieš tai mirkytus), orkaitėje pakepiau kalafijoro žiedynus su paprikos juostelėmis, baziliku ir alyvuogių aliejumi. Tada viską sumaišiau ir uždėjau šiek tiek fetos sūrio. Taip pat labai skanu. Mes su vyru valgom viską. Vaikai kaip kada. Skaistė dažniausiai ragauja, Adomas ne. Tai jam tada kažką kitą greitai padarau.

Atsakyti

Labas rytas.

Man labai pasiteisines lasisos gaminimo budas - paprieskoniuoju, dedu I keptuve, u=pilu apelsinu sultimis ir u=dengus patroskinu, kol sultys sutirsteja. Psio. Dar su obuoliu sultimis super gaunasi.

Arba lasisos gabaliukus apvynioju parmos kumpiu ir kisu I orkaite. Cia net prieskoniu nereikia.

Atsakyti

Restar nu ir as is pavyduoliu saraso. Pasigrozejau papavydejau ir nesukriuksejau.

Ie man skara jaukiai didele. 

Avinzirnius megstu...lesius irgi.

Avinzirniai ant keptuves su cesnaku ir ghi sviestu pakepunti puikiai tinka prie bet kuriu salotu.

Ir pyraga is ju kepiau.

Ir humusas skanumynas didelis.

Lesiai i sriuba skanumas  bet tie pilki man gadina vaizda joje spalva ismurzina.

Reik bandyt dar tuos oranzinius.

Pupeles man va nepatinka. Nuo ju pucia pilva.

Nors va Edamame pupeles nepucia. Jas valgau cepsedama bet brangios zarazos.

Jas ismirkius ir apslakscius al.aliejum paparscius druska ciobreliais cesnakeliu ciliuku galima kept orkaitej. Puikus uzkandis vietoj cipsu visokiu.

Atsakyti

Kokia elegantiška :wub:
 


Pridėta:

Atsakyti

primenu puikiausią lašišos kepsnio gaminimo receptą :D

pili balto sauso vyno į keptuvę, dedi kepsnį ir kepi/troškini/verdi. išgaravus vynui, papildai jeigu reikia. bet čia spėju labia panašu į kepimą su apelsinų sultim, tik tos gal cukraus turi daugiau :hmm:

laba diena,

nieko naujo.

noriu riešinių

Atsakyti

apie visokius ten pupelinius reikalus tai ką galius pasakyti. nu valgom. kasdien :D  visokiais pavidalais. bet tai ką ten, nieko naujo neprigalvosi. ir jei žmogui patinka koks nors tvirtas, turintis formą mėsos šmotas, nu tai niekaip jo nepakeisi kažkokia tai kruopų beforme mase. galima suformuot kepsnelius ir tiek. ai nu dar aš piemenų pyragą kepu iš lęšių vietoj mėsos.

šeimyną pripratinti aišku, akd sunkoka, nu nes tikrai šiame stresiniame pasaulyje niekam nereikai dar vieno streso, t.y. pasikeitimo. nebent bandyti ne taip drąstiškai, kartkartėm, kaip priedą prie įprasto maisto ir t.t.

jeigu ką, tai raudoni lęšiai greičiau išverda ir suverda, tai yra patampa koše. dar yra ir geltonų lęšių, jei tokie tarpiniai tapr raudonų ir žalių. nu dar yra ir juodų :D raudoni ir geltoni dažniausiai parduodami skaldyti. jei norit rimtesnių reik eit į kokią nors specializuotą pardę, pvz Istanbul. ten jei ir stambesni ir ne taip suverda.

šiaip įtariu, kad pilvo pūtimas susijęs su ten gyvenančia mikroflora. t.y. dažniau valgant galima gal pritaikyti tą florą, kad nekeltų ji ten tų festivalių.

man pvz, labiau pučia lęšiai ir avinžirniai, negu pupelės.

Atsakyti